עצתך בבקשה

עצתך בבקשה

היי לך אשמח לעצתך המיידית בני בן ה-17, תלמיד מצטיין. כל תעודת הבגרות 100 אלא שאליה וקוץ בה הוא מתרועע כבר שנים עם חברים שאינם לטעמי וכעת הגדיל את מעגל חבריו. אני עוקבת אחריו כל העת וגיליתי שהוא שותה, מעשן(סיגריה בכמה זמן).. כשהוכחתי אותו על כך, אמר ששותה בשביל הכיף סתם כוסית מעת לעת והבטיח שלא יעשה כן.(בפועל משקר) השבוע גם גיליתי שחבר שלו מארגן מסיבת יום הולדת ורוצה להביא גראס? הוכחתי אותו על כך-השיב לי "תפני אליו) לא מועילים שיחות , צעקות , איומים שלנו (מאיים להתאבד). אתמול אמר שהרסתי לו החיים. בעלי ואני אובדי עיצות מחד אין אנו רוצים לאבד את הילד ומאידך, אין אנו רוצים שילך לאבדון מה עושים????????????????? ואל תייעץ טיפול פסיכולוגי (הייתי במקום הזה המון). בבקשה, עזרתך מיואשת

גרא.

New member
אמא בייאוש,כפי שאת יודעת בוודאי,בגילאי

ההתבגרות,במיוחד ככל שהגיל גבוה יותר,חשיבות קבוצת השווים,כלומר בני הגיל,מאד דומיננטית,ומאפילה,יותר נכון מבטלת כמעט לחלוטין את השפעת ההורים.הנורמה "המוסרית, אם אפשר לומר כך,לפיה מתפקד הנער,היא זו המקובלת בין חבריו,ולא זו שהוקנית לו על ידי הוריו.כאן יש השפעה משמעותית ללחץ החברתי,והתחושה שהוא חייב להתנהג "כמו כולם".אם בקבוצת החברים מעשנים,שותים,ומתנסים בעישון גראס,קשב לו,ואינו מסוגל להיות שונה. היכולת להתנגד ללחץ קבוצתי היא עניין של אופי ותכונות אישיות שאינם בנמצא אצל נערים רבים.מן הסתם גם אצל בנכם,גם על רקע היותו תלמיד מחונן.איומים ועונשים כאלה או אחרים,לא מצליחים לרוב לשנות את תפיסת העולם של נער כזה,נהפוך הוא,הם דווקא עלולים לפעול באפקט של בומרנג,לכיוון השלילי.מה בכל זאת? וזה לאחר שייעוץ פסיכולוגי נדחה על הסף.האם בנכם מתעניין בצבא וחולם על קריירה צבאית? אם כן ,יתכן שבגילו,שאולי מעט גבוה יחסית,הוא יוכל להצטרף לקדט לפנימייה צבאית.זו של חיל הים בחיפה,או אחרת אם הוא אינו אוהב לשחות,פנימייה צבאית אחרת.השאלה היא במהותה,מה הוא רוצה לעשות כשיהיה גדול.להצעה שיש בה שינוי חברתי מובהק,שהיא קשה בדרך כלל לעיכול,חשוב לצרף איזה שהוא גזר,צ'ופר שהוא מאד חולם עליו.אופנוע? מסוכן.רשיון נהיגה+מכונית? עובד אבל גם לא הכי בטוח.נסיעה לחו"ל? אולי.בעצם הכל פתוח לשיחת מוטיבציה איתו. שכן אין בנמצא פתרון קסמים שבו במטה שרביט של פיה כלשהיא התנהגותו של הנער תשתנה מהיום להיום,מקסימום למחר.מאד ממליץ לקרוא את ספרו שלפרופ אבנר זיו "התבגרות".

למעלה