רשמים מעצרת רבין
שלום שלום, גם אני הייתי בעצרת אתמול, כמה מסקנות. 1. נוער שינוי - היינו צריכים להיות שם, חבל שאפשרנו לשמאל לנכס את העצרת לעצמו, לתלות את שלטי נוער העבודה ונוער מרצ בלי לומר, גם אנחנו פה. 2. כמות האנשים - בעצרת, מתוך הגזמה והתרגשות אמרו 200,000, הדיווח הרשמי אומר 100,000. שזו כמות ענקית של אנשים, ועדיין, הפורום היחיד בו השמאל מתאחד מאז הבחירות האחרונות. משהו על דמוקרטיה? 3. פסטירבין. העצרת התחלקה לשני חלקים. האנשים שהיו בקדמה העצרת, קרובים לבמה, הגיעו מטעמים אישיים, עמדו, הקשיבו, בכו ושמרו על הניקיון. בערך מהאיזור שבו עמדו שני בלוני הענק, של נוער מרצ והנוער העובד התחיל הפסטיגל. המוני בני נוער, מעשנים וזורקים את הבדלים על הרצפה (תנועות ירוקות?), קנרבל של אנשים מתגפפים, צועקים, שרים, רוקדים ולא ממש מקשיבים. 4. התעמולה. בנוסף לשלטים של שלום עכשיו, לצאת מהשטחים וכו' וכו', שלצערי התרגלנו אליהם בעצרת רבין. לצערי לא משום שאני לא מאמין בזה, אלא משום שהעצרת לדעתי היא של כל מי שמאמין בדמוקרטיה ובחברה מתורבתת, ולא רק במי שמאמין בדרך ספציפית להגעה לשלום, הסתובבו בעצרת המון גופים לא קשורים. כת הראלים, אנרכיסטיות צמחוניות, המאבק הקומוניסטי להפלת הקפיטליזם, את הקשר לעצרת אבין אני אשמח לברר. 5. אנשים. חבל מאוד שלא פגשתי אף אחד מכם, חוץ מביאטה, אבל בקרוב סמינר, נתראה. 6. ארגון. כמות ענקית של אנשים, בסדר מופתי, בלי דחיפות, בלי רמיסות, עם אווירת בטחון מדהימה, הלוואי וגופים שמארגנים עצרות ופסטיבלים יסיקו מסקנות וילמדו ממארגני העצרת. 7. נאומים והופעות. הנאומים היו ברובם טובים, אלו שנוגעים לרבין אישית ואלו שפחות. חבל ששמעון פרס, שנאם בצורה יפה, היה חייב לקלקל לעצמו בסוף, באמירה ששתי מפלגות בקואליציה (מפד"ל והאיחוד הלאומי) מתנגדות לשלום. אדון פרס, המפלגה שלך סירבה להכנס לקואליציה במקום שתי המפלגות האלו. דליה רבין הייתה הנואמת הבודדת שבאמת קלעה לנק' שאני הגעתי בגללה, האלימות וההסתה בחברה הישראלית. ההופעת עצמן היו טובות, השירים היו יפים, דייויד ברוזה צריך קצת להרגע בעצרת זכרון, זו לא הופעת רוק, וחבל מאוד שאביב גפן, אמן מוכשר בפני עצמו, קיבל את הבמה לבצע יותר שירים, ויותר תמיכה מהקהל. 8. התוכנית הכלכלית ואריאל שרון. עצרת זכרון לרה"מ שנרצח, ובכל זאת הורמו בה שלטים "שרון הביתה" וכל מיני שלטים כנגד התוכנית הכלכלית. אומנם הקהל בעצרת הוא קהל סוציאליסטי ברובו, אבל זה לא המקום. שרון לא רצח את רבין וגם לא הנהיג את הליכוד בזמן המקרה, אולי שרון צריך ללכת הביתה, אבל יאה לשמאל לארגן הפגנה במיוחד בשביל זה, ולאו דווקא ביום הזה. לסיכום : דווקא נהנתי, האירוע היה יפה, פגשתי אנשים שאני אוהב והאמת שהזדהתי. אני נוסע למשחק של הפועל בגליל היום, אז אני אגיב ביום שני.