עצרת רבין

your eye

New member
עצרת רבין

שלום לכולם אמש,נכחתי בעצרת רבין והתרשמתי מכמות האנשים שהיו שם (200,000) ! הנאומים היו מרגשים ובפרט נאומו החזק של פרס ובאווירה ניתן היה להרגיש שיש עוד תקווה לשלום. שוב- אני חושב שהיתה צריכה להיות נוכחות של נוער שינוי. עצרת רבין היא מעבר לשמאל ולימין- רבין היה ראש ממשלה של כולם ולא רק של השמאלנים. שבוע מעולה יוראי

רשמים מעצרת רבין

שלום שלום, גם אני הייתי בעצרת אתמול, כמה מסקנות. 1. נוער שינוי - היינו צריכים להיות שם, חבל שאפשרנו לשמאל לנכס את העצרת לעצמו, לתלות את שלטי נוער העבודה ונוער מרצ בלי לומר, גם אנחנו פה. 2. כמות האנשים - בעצרת, מתוך הגזמה והתרגשות אמרו 200,000, הדיווח הרשמי אומר 100,000. שזו כמות ענקית של אנשים, ועדיין, הפורום היחיד בו השמאל מתאחד מאז הבחירות האחרונות. משהו על דמוקרטיה? 3. פסטירבין. העצרת התחלקה לשני חלקים. האנשים שהיו בקדמה העצרת, קרובים לבמה, הגיעו מטעמים אישיים, עמדו, הקשיבו, בכו ושמרו על הניקיון. בערך מהאיזור שבו עמדו שני בלוני הענק, של נוער מרצ והנוער העובד התחיל הפסטיגל. המוני בני נוער, מעשנים וזורקים את הבדלים על הרצפה (תנועות ירוקות?), קנרבל של אנשים מתגפפים, צועקים, שרים, רוקדים ולא ממש מקשיבים. 4. התעמולה. בנוסף לשלטים של שלום עכשיו, לצאת מהשטחים וכו' וכו', שלצערי התרגלנו אליהם בעצרת רבין. לצערי לא משום שאני לא מאמין בזה, אלא משום שהעצרת לדעתי היא של כל מי שמאמין בדמוקרטיה ובחברה מתורבתת, ולא רק במי שמאמין בדרך ספציפית להגעה לשלום, הסתובבו בעצרת המון גופים לא קשורים. כת הראלים, אנרכיסטיות צמחוניות, המאבק הקומוניסטי להפלת הקפיטליזם, את הקשר לעצרת אבין אני אשמח לברר. 5. אנשים. חבל מאוד שלא פגשתי אף אחד מכם, חוץ מביאטה, אבל בקרוב סמינר, נתראה. 6. ארגון. כמות ענקית של אנשים, בסדר מופתי, בלי דחיפות, בלי רמיסות, עם אווירת בטחון מדהימה, הלוואי וגופים שמארגנים עצרות ופסטיבלים יסיקו מסקנות וילמדו ממארגני העצרת. 7. נאומים והופעות. הנאומים היו ברובם טובים, אלו שנוגעים לרבין אישית ואלו שפחות. חבל ששמעון פרס, שנאם בצורה יפה, היה חייב לקלקל לעצמו בסוף, באמירה ששתי מפלגות בקואליציה (מפד"ל והאיחוד הלאומי) מתנגדות לשלום. אדון פרס, המפלגה שלך סירבה להכנס לקואליציה במקום שתי המפלגות האלו. דליה רבין הייתה הנואמת הבודדת שבאמת קלעה לנק' שאני הגעתי בגללה, האלימות וההסתה בחברה הישראלית. ההופעת עצמן היו טובות, השירים היו יפים, דייויד ברוזה צריך קצת להרגע בעצרת זכרון, זו לא הופעת רוק, וחבל מאוד שאביב גפן, אמן מוכשר בפני עצמו, קיבל את הבמה לבצע יותר שירים, ויותר תמיכה מהקהל. 8. התוכנית הכלכלית ואריאל שרון. עצרת זכרון לרה"מ שנרצח, ובכל זאת הורמו בה שלטים "שרון הביתה" וכל מיני שלטים כנגד התוכנית הכלכלית. אומנם הקהל בעצרת הוא קהל סוציאליסטי ברובו, אבל זה לא המקום. שרון לא רצח את רבין וגם לא הנהיג את הליכוד בזמן המקרה, אולי שרון צריך ללכת הביתה, אבל יאה לשמאל לארגן הפגנה במיוחד בשביל זה, ולאו דווקא ביום הזה. לסיכום : דווקא נהנתי, האירוע היה יפה, פגשתי אנשים שאני אוהב והאמת שהזדהתי. אני נוסע למשחק של הפועל בגליל היום, אז אני אגיב ביום שני.

kundason2003

New member
תגובה על כל סעיף וסעיף, וגם קישור

הקישור חשוב ורלבנטי, אנא כנסו. 1. נוער שינוי, לא היה צריך להיות שם בתור נוער שינוי. אמרת שהשמאל בא עם תעמולה, וחבל. וזה נכון, וזו בדיוק הסיבה שאנחנו לא היינו צריכים להיות שם. אולי לחלק מהאנשים (שבטח לא חשבו על זה בכלל) זה נראה לא נכון ששינוי לא היתה שם, אבל מבחינתי, אין טעם. באנו לזכור, לא להראות נוכחות פוליטית. 2. אני לא חושב שהמספר 200 אלף נאמר מתוך התרגשות והגזמה, אלא יותר בגלל שזה יעשה יותר רושם תקשורתי. העיתונים הגדולים רשמו 100 ו150. 50 אלף איש זה הרבה, אני לא מבין איך פספסו בכ"כ הרבה... חבל שהשמאל בא בתור שמאל, ולא בתור אנשים. אני מסכים שרצוי שהשמאל יתחזק. 3. לצערי הרב, ואני הייתי בשני החלקים, אתה צודק. הנוער העובד והלומד הביא את החבר'ה שלו, שבאו לעשות שמח. חבל. פשוט חבל, ובושה. 4. אני סולד מהשמאל שתפס טרמפ על רצח רבין והעצרת. חבל מאד. פשוט חבל, וזו הסיבה הפשוטה שבגללה היה עדיף שנוער שינוי לא יציג עצמו שם. 5. חבל שלא יצרת קשר, כי היינו שם כמות של חבר'ה... 6. מפרגן. 7. פרס לא קיבל תשואות כמו שאר הנואמים, מסיבה פשוטה. הוא הכניס פוליטיקה. הוא היה יכול לקבל אם הוא היה מדבר לעניין שלשמו באנו. אבל הוא פשוט פספס. לא הבנתי את הנק' עם אביב גפן, אם זה טוב שהוא הופיע, או לא. הוא נתן שני שירים חשובים מאד, שבדיוק אותם הוא צריך לתת. כמו שכתבת, זו לא הופעת רוק. 8. אין מי שמסכים איתך יותר ממני. שלטי שרון הביתה היו בושה לשמאל. ככה זה התחיל עם רבין. רבין הביתה. אח"כ רבין בוגד, ורבין רוצח. יש לי בעיה עקרונית איתך. אוהד הפועל?! נקווה שזה ירושלים!

wizibusy

New member
אהבתי

אני מסכים עם כול הכתוב כאן.... זה פשוט נכון. אני שמח שמישהו העלה את זה לכתב... אני הולך להביא את זה למורה שלי לאקטואליה...אני מתכסח איתה חופשי בשיעור...(היא שמאלנית קיצונית)(והיא מסיתנית)

eviv

New member
אולי מבט שונה מעט

התייחס לטענות שה"עצרת" היתה בשביל זיכרון לרבין ותו לא. כאשר אומרים את המילה רבין נזרקות המון אסוציאציות כמו רבין האדם(אישיותו) רבין התפקידים (חייל, ראש ממשלה) רבין הדרך (דרך השמאל) רבין הרצח (ההסתה) לכן נוצר בלבול בעצרת זו והתערבו כל הגורמים מה גם שעצרת זו היא לא ממלכתית, היא לא טקס שאמור לספר רק על רבין האדם: כמה הוריו אהבו אותו, איזה תלמיד טוב היה, כמה ערבים הרג בשירות הצבאי שלו ועוד הרבה נושאים שלא מעניינים כל כך לא אותי ואולי גם רוב גדול של אזרחי מדינת ישראל. העצרת הזאת באה לפי דעתי האישית כמחאה, כמחאה על ההסתה שזו היא שגרמה לרצח. היא באה לומר: אנשים עצרו! תיזכרו מה קרה לפני 8 שנים. ולכן על פי דעתי יש מקום להתאגד כאנשים ולצעוק צעקות וסיסמאות כנגד ההסתה, כמובן שאיני בעד צעקות למען הסכמי שלום בעצרת כמו שאיני צועק בהפגנות מול הקריה סיסמאות נגד התקציב.

kundason2003

New member
שני דברים

אחד, גם אני התרשמתי מכמות האנשים, למרות ש200 אלף נראה לי קצת מופרך... אני אישית לא חושב שהיה מקום לערבב פוליטיקה בעצרת. יש בי כעסים על השמאל, ואני חושב שהוא תפס טרמפ על רצח רבין, וחבל. אין לי ספק שההחלטה לא לבוא כנוער שינוי היתה נכונה, היינו נכנסים למאבק מגעיל. באנו לזכור בשביל לזכור, ולא בשביל פוליטיקה. כמו שאמרת, רבין היה מעבר לשמאל וימין, ובדיוק בגלל זה, עדיף לא להכניס פוליטיקה.

לאדע...

אני לא בטוח שלא הייתם צריכים לבוא בתור הנוער, להיות חלק מזה באופן ישיר. אני יודע שגם כמה אנשים טובים מנוער מולדת היו שם, אבל ברור שאף אחד לא שם לב לזה, כי הם לא באו מטעם התנועה... אין מה לעשות, העצרת היא לא רק עצרת זיכרון לרבין, אלא גם לעצרת שהיתה לפני 8 שנים, והעצרת הזאת היתה עצרת שמאל מובהקת. לא אהבתי את הכניסה ליוזמות ספציפיות כמו יוזמת ז'נבה והשילוב של האקטואליה, שלא לדבר על הארגונים הלא קשורים (הראלים דווקא שעשעו אותי קשות), אבל סטיקרים של שלום עכשיו כן לקחתי, כי המסר של העצרת הזאת הוא גם בעד שלום ובעד העקרון של שתי מדינות לשני עמים, לצד המסר הפרו-דמוקרטי והמסר החשוב נגד ההסתה, שלצערי לא עבר מספיק. אגב, אני התנגדתי לבלון של מרצ (זה לא היה הנוער, אגב. אלה היו מרצ עצמם) כי חשבתי שזה גימיק זול ומיותר, שלא לדבר על הדיבורים על יוזמת ז'נבה. בגלל זה הגעתי מטעם עצמי ולא מטעם מרצ. אגב, לא ראיתי אותך שם בכלל! את כולם ראיתי, ואותך לא. חבל. את ליאור מצאת?

kundason2003

New member
ראית אותי, בטח ראית.

סביר להניח שלא זיהית, כי היה לך פרצוף של "מי זה לעזאזל". אבל נתתי לך בוקס חביב בכתף, ואמרתי שלום. היית שם עם ברונר וכל החברה של זכרון.

כן... כל הופעת האיחוד של נוער עבודה

זה מצחיק, כשהזמנו אותם להפגנה שלנו ושל שלום עכשיו גילינו שהם לא קיימים כמעט
בכל מקרה, סורי על חוסר הזיהוי, או שהשתנית או שאני זוכר אותך אחרת. בלופ. ואת ברונר, לצערי, ראיתי בדיוק 5 דקות, שמתוכן 4 עברו בחיבוק

היינו צריכים להיות שם

דווקא בגלל שזה היה פסטיבל של השמאל הנוכחות שלנו שם נדרשת. הגיע הזמן שהציבור יבין שעצרת רבין היא אינה נכס של השמאל, אלא הפגנה למען חברה ישראלית טובה יותר, מוסרית יותר ושפויה יותר, בלי קשר למחשבות לגבי השטחים. בקשר ליוזמות ספציפיות כמו אמנת ז'נבה, כן, זה בהחלט לא היה קשור, אבל לך תבין את מרצ. אחי, אתה מאכזב אותי, בסמינר הראשון צחקנו עלייך כ"כ הרבה שאתה אוהד מכבי ואתה לא זוכר אותנו? בטח שזה הפועל ירושלים, הפועל ת"א זו קבוצת כדורגל בלבד.

לא נראה לי...

גיא, אתה כרגע נגדת את עצמך- מצד אחד אתה אומר שחבל מאוד שזה היה פסיבל של השמאל, והוא מצא לנכון להביע ללא בושה כל הזמן דעות פוליטיות, גם בכיכר וגם על הבמה, ומצד שני אתה אומר שאנחנו היינו צריכים להיות שם בתור נוער שינוי... אז מה? להוסיף שמן למדורה? בשביל מה? וחוץ מזה, זה שהעצרת הזו היא עצרת פוליטית- אין על זה שום ספקות, למרות שאנחנו מאוד לא רוצים שכך יהיה, אבל זאת עובדה. אז אם כבר זו חגיגה של השמאל, למה לבוא עם חולצות של שינוי ולעשות דווקא? מה הקטע? זו גם בדיוק הסיבה שבגללב אף נציג ימני או מרכזי של הממשלה לא נאם, כי זו עצרת של השמאל. נקודה. בדיוק כמו שהיא הייתה עצרת של השמאל לפני שמונה שנים- ההגיון אומר שזו אמורה להיות עצרת של פיוס ושפיות, אך המציאות מוכיחה לנו שלא.... וחבל.. למרות זאת, אני מוכרח להגיד שאני מאוד אהבתי את הטקס עצמו, הייתה הזדהות, למרות שהפוליטיקה תפסה עליה טרמפ. דייויד ברוזה באמת צריך קצת להרגע, ותסלחו לי, אבל גלי עטרי הייתה צריכה לתת קצת יותר מהקול שלה, ולא להפוך את "מקיץ אל חלום" למרש צבאי... ממנה קצת התאכזבתי.. עידן רייכל- מלך.. אין מה להגיד.... למרות ש"אם תלך" בכלל לא היה קשור.. לסיכום- בכלליות, אני בכלל לא מצטער על זה שבאתי, למרות שאחרי העצרת הייתי צריך לחזור עם חברי לתא כל הדרך עד לתחנה המרכזית החדשה דרך כל בתי הזונות האפשריים של רחוב אלנבי, וכל הנרקומניםן והשיכורים האפשריים שבין בתי הזונות לתחנה עצמה... מה לעשות...

kundason2003

New member
סבבה.

זוכר זוכר, אוהד מכבי שלקחה אליפות בסוף... ולענין: הציבור, לדעתי (חוץ מהשמאל) מבין שזה לא נכס של השמאל. רק הם חיים להם בבועה, שעדיין יש שמאל נורמלי בארץ.

אתם לא מבינים אותי נכון

אני לא רוצה שתהייה עצרת פוליטית. מה שאני טוען, הוא שזו לא עצרת פוליטית, אלא עצרת חברתית. עצרת של אנשים שמאמינים שהחברה בישראל צריכה לשמור על ערכי הדמוקרטיה והמוסר, חלקם מופיעים גם בתנ"ך. לכן לדעתי העצרת צריכה להיות של כל מי שמאמין בחברה ישראלית תקינה, מהימין, השמאל, המרכז, דתיים וחילונים. העובדה שמרצ והעבודה משייכות את העצרת לעצמן היא רועץ, אם היה בידיינו לשנות את הדבר, היינו צריכים, אבל זה תהליך שכנראה לא יקרה. שוב - לא מנק' פוליטית, אלא חברתית, מוסרית.

למעלה