עצרו את העולם

MayFebruar

New member
עצרו את העולם

אני רוצה לרדת.

בימים האחרונים יש כ"כ הרבה אייטמים מדכאים ומפחידים בחדשות מכל העולם (הודו, עיראק, קניה... ואלו רק דוגמאות). שלא עושים חשק לחיוד על הכדור הזה.
זה מוביל אותי לתהיה-
האם אתם מרגישים בטוחים באירופה?
האם אתם מרגישים בטוחים בארץ מגוריכם?
(אני לא מתכוונת לאנטישמיות, אלא לתחושת ביטחון כללית.)

MayFebruar

New member
אני מתכוונת לביטחון מאלימות

שוד, פיגועים, מלחמות, למשל...
לא אסונות טבע או מצב כלכלי.

republik

New member
בהחלט כן

אני גם מתחיל להרגיש בעצמי את האווירה הכללית פה של חוסר צורך/ רצון להיות מחובר לחדשות כל הזמן או בכלל.
בעבודה, בחדר BREAKOUT שלנו יש מסך פלזמה גדול שמשדר את BBC NEWS ללא הפסקה, ויש מצבים מצחיקים כאלה שתראי אנשים באים ומכינים קפה וצוחקים ביניהם על רקע תמונות מההצפות בסומרסט (וזה עוד משהו שקורה כאן ליד הבית). אז עירק? זה רחוק מכאן ולא משפיע... אפילו על החטיפה שהייתה בארץ, אני לא חושב שהייתי שומע אם לא היה לי פייסבוק.

republik

New member
לא באופן ישיר

גם כשהייתי בארץ נמנעתי מטמקא, לא נגעתי בישראל היום, חדשות בטלויזיה רק ראיתי ״בכפייה״ אצל ההורים של אשתי בשישי בערב
זה לא רק החדשות עצמן, גם האופן שבו הן מדווחות, מוציא מהכלים. אז היו לי מלא פעילים פוליטיים בפייסבוק שגם אם לא קיבלתי כל מילה שלהם כאמת, לפחות ידעתי מאיפה הם באים
לקראת המעבר התחלתי להסיר את כולם, השארתי רק כאלה שבאמת נוצר לי איתם קשר אישי, וגם הכתב של רשת ב במוסקבה (יאיר נבות) שהוא פשוט אדם חביב ואני אוהב את הדיווחים שלו
ככה שבגדול אני יודע מה קורה. לפעמים לוקח כמה ימים שאני רואה אנשים רומזים למשהו בסטטוסים ואז אני שואל ומבין (למשל מה שהיה עם אייל גולן)
אבל אני לא מחפש להתעדכן, אני לא מתעורר בבוקר וחושב מעניין מה קורה בישראל הבוקר... אני רואה את זה כאחת המותרות של לא להיות שם, שאני כבר לא צריך להתרגש (כל כך) מדברים שקורים שם כמו שהתרגשתי כשהייתה לזה נגיעה ישירה אליי
אני חושב שזה גם גורם לי להיות פחות רגיש למה שקורה שם. קשה לי לנבא כמובן, אבל קשה לי לדמיין שמשהו כמו ״עמוד ענן״ ישפיע עליי היום כמו שזה השפיע עליי כשפתאום באמצע העבודה בתל אביב הייתה אזעקה, וכשיצאנו מהמקלט יכולנו לראות את העשן עולה מנקודת הפגיעה בחולון...

MayFebruar

New member
בישראל החדשות ובמיוחד אופן הדיווחים

אכן מאוד מעיקים. אבל מרחוק, קל יותר לשלוט במינונים.
לי דווקא מעניין לבדוק חדשות בישראל (אני די סקרנית, לא סתם אני שואלת כאן מלא שאלות), ואני לא מתרגשת מהן.

ואהבתי מה שכתבת 'אחת המותרות של לא להיות שם'.

MayFebruar

New member
לא ב- 100%

מבחינתי כל דבר יכול לקרות. בכל מקום בו גרתי היו פיגועים בזמן שהתגוררתי בהם- ישראל, אפריקה, אנגליה, נורבגיה...
ומאז הילדות אני מפחדת מפיגועים במקומות המונים ובאוטובוסים.

באיזו דרך הנושא הזכיר לי את השיר הזה של מאסיב אטאק:
http://www.youtube.com/watch?v=PKtTmZnVhhI

F00D Is G00D

New member
ממ חצי חצי

אני גם חושב שאם תהיה צמוד למדיה בכל מקום תחייה בתחושה הזו. יש פשיעה באנגליה, יודע - מכיר. מצד שני אתה רואה שוטר בכל רחוב ראשי ומרכז קניות (אולי אפילו יותר אפקטיבי מהפנסיונר בכניסה לקניון בארץ), כשמתקשרים - הם מגיעים (מנסיון, וזה גם לדברים קטנים). ובכלל החברים גם סומכים עליהם אז זה יוצר אווירה חיובית. העולם הוא לא מקום בטוח, אבל זכור - לכל הידוע לי; חיים רק פעם אחת. אז תעשה מה שאתה מוצא לנכון, ומנסיון אישי שלי בתור מכור לעיתונות הישראלית. טמקא מתרענן אצלי שלוש פעמים ביום על הדסקטופ. רדיו ישראלי אני שומע לפחות פעם בשבועיים ודווקא bbc אני נתקל רק בפינת קפה. מי שחי עכשיו ככה, כנראה ימשיך ככה גם בחו"ל

MayFebruar

New member
אתה צודק

אני צריכה להתנתק קצת מחדשות, אבל מצד שני אני אוהבת לדעת מה קורה.

את פשוט צריכה למצוא את החדשות הטובות

אלו שלא מוכרות עיתונים. חדשות רגילות מבוססות על למכור
ולכן על המכנה המשותף הכי נמוך בין אנשים...

אתרים של חדשות טובות או חדשות בתחומי פיתוח והמצאות מדעיות לטובת האנושות, הסביבה וילדי העתיד מה שרוצים מוצאים.

את יכולה להתנתק מהחדשות הרגילות ולהתחבר למשהו שיעשה לך טוב. שאלה אליך, כשמישהו אומר לך שמעת מה קרה ומתחילים לדבר על איזה מקרה מחריד, זה לא מרגיש קצת מגעיל פשוט כמו רכילות?
לנבור בקקי של אחרים?

MayFebruar

New member
שאלה מעניינת וחומר למחשבה

אף פעם לא חשבתי על זה. אבל עכשו כשכן, זה באמת מרגיש לא לעניין. מצד שני, יש גם את הצד שחדשות מגבירות מודעות וחשיפה לנושאים שונים...

אם יש לך לינקים לאתרי חדשות נחמדות, אשמח מאוד אם תפרסם :)

גוגל. ולגבי חשיפה ומודעות

כמה מהם גורמים לי, לך, לאדם הפשוט..לעשות משהו עם זה?
לא לייק, או לצקצק, לא להבל ולחשוב איזה חרא עולם, או לרחם על מישהו שזקוק לעזרה ותמיכה אחרת.

אלא חדשות כאלו של חשיפה ומודעות שבפעם הבאה תזכרי, ותסתכלי על הילדים בצומת כי כתבו שהם עובדים עבור העולם התחתון, או הורדו לזנות, ותעשי משהו עם הידע? גרמו לך לצאת בחום ולמלא מים לחתולים? לצאת להפגין, או לא לקנות מוצר שמאזה טעים אבל לא בריא? לא לקנות מותג שמיוצר בתנאי עבדות?

אם כל פעם את עושה עם זה משהו, אשריך...וכן ירבו. אם את יותר נחרדת ונוקטת באחת האופציות בפסקה הראשונה, אז כמו רובנו את צריכה משהו אחר. בישראל עצמה יש מכורי חדשות וצרכני תקשורת
אבל זה עניין אחר של מודעות פרופר.

למעלה