עצמי תמידי

Grimsom

New member
Mindwalk

אם אני לא טועה, אתה מדבר על הסרט הנהדר Mindwalk, או "דואט לשלושה" (עם ליב אולמן המצויינת). אני באמת ממליץ על הסרט בחום - אפשר למצוא אותו מדי פעם בערוץ סינמה 1. אגב, התיאוריה שהעלת מאוד נשמעת לי.

סֵג

New member
תודה../images/Emo70.gif

הסרט היה באמת יוצא מהכלל.. חבל שהתחלתי לראות אותו חצי שעה אחרי שהתחיל. מצאתי טקסט על הרשת בנודע לתיאורית המערכות. זה ממש מעניין. אני חוזר ושואל, מישהו כאן למד על זה? אולי אני אנסה להעלות את זה לדיון כאן אחרי שאבין.

Grimsom

New member
הוליזם מערכתי

אם זה מעניין אותך, נדמה לי שיש קצת מידע על זה באתר של הסופר שעל בסיס אחד מספריו נעשה הסרט (אני עייף מדי מכדי להריץ חיפוש, אולי אני עשה את זה מחר). כמו כן, נדמה לי שניתקלתי במידע על תאוריות הוליסטיות-מערכתיות גם באתר של בן-דוב (קישור ברשימת הקישורים של הפורום). בכל אופן, כפי שהוסבר בסרט, דובר בגישה הבוחנת דברים כמכלול ולא כאטומים, שפורחת כיום בעיקר בהקשר של גישות אקולוגיות.

Saladin

New member
לכל פילוסוף האלוהים שלו

האלוהים של הפילוסוף המדובר הוא הזיכרון.

יוזיקית

New member
יש מצב ש...

אולי הקוונה היא לכך שהאדם נימצא בשלב שונה בחייו מסתקל על דברים שונה מנקודת מבט שונה וכן יש מצב שלפני מספר שנים הסתקלתי על דברים כמו שאני מסתקלת עליהם היום ואילו אתמול זה היה שונה תלוי לפי המצב שהאדם נימצא או הסיטואציה שבה הוא נימצא באותו היום ובאנשים שמקיפים אותו באותה השנייה או באותו היום יש מצב שאני מסכימה אם אותה התאוריה .

miromiro

New member
אני ועצמי עוד- שינויים מדידים.

הגרעין הקוהסיבי הזה שהולך איתנו לאורך כל הדרך ואנחנו קוראים לו עצמי, עובר שינויים כל הזמן. חלקם חדים ניתנים לצפיה ולמדידה וחלקם איטיים ומתרחשים בתהליך איטי ולא מדיד בפרקי זמן קצרים. וכמו שנאמר, אי אפשר להיכנס לאותו הנהר פעמיים כי זה לא אותו הנהר, זה גם לא אותו האדם.

למעלה