עצמות לכלב

koval10

New member
עצמות לכלב

שלום! רציתי לשאול: יש חנו כלב אלסקן מלאמוט בן שנה, מאד גדול, מאד אוהב עצמות. אני מבשלת אותן 10 דקות, מקררת ואז נותנת לכלב. היום שמעתי, שיש וטרינרים שממליצים לתת עצמות לא מבושלות לכלב כדי ינקה את השיניים. מה עדיף?? תודה רבה!

sapirdvm

New member
עצמות

עקרונית אין בעצמות תועלת תזונתית.
גם כמבושלות: רובן עשוי ממינראלים שלא יספגו. עצמות מבושלות שאינן נספגות יכולות לגרום לעצירות קשה.
אני מציע לא פעם לקנות עצם גדולה ולבשל אותה זמן מה במים רותחים (להרוג את הג'וקים
) ואז לתת לכלב לכרסם כך שישייף את שיניו אך לא יצליח לשבור אותה ולבלוע את החלקיקים.

koval10

New member
אנחנו כן מבשלים את העצמות

כ-10 דקות במיים רותחים, אבל הכלב מצליח לשבור אותן ואוכל כמעט כל העצם. ממש מחסל את כולה. האם יש בעיה בזה? הוא מאד אוהב עצמות, ומחכה שניתן לו. אני נותנת כפעמיים בשבוע, לא יותר.

הבעיה שעצמות יכולות לעשות חסימת מעיים

או לנקב את המעיים, זאת למעשה הסכנה שמדברים עליה באכילת עצמות

על איזו עצמות מדובר? עצמות בקר?

הסכנה עם עצמות בקר הן שבירת שיניים, "היתקעות" של העצם על הלסת התחתונה, חסימת מעיים, חנק ובעיות רגילות כמו עצירות ושלשול. לכלבה האישית שלי נהגתי לתת מידי פעם עצמות בקר עד שראיתי שזה שחק לה את הניבים בצורה לא יפה ומאז אני נמנעת כמעט לחלוטין.

בשביל להימנע מהיתקעות של העצם על הלסת התחתונה צריך לבחור עצמות עם חור קטן במיוחד או אם החור גדול ומסכן את הכלב חשוב לבקש מהקצב לחתוך חתיכה ארוכה מהעצם, כך שהכלב לא יצליח להכניס פנימה את הלסת (כ-10 ס"מ אורך עצם).

שבירת שיניים זה מזל: לפעמים יקרה ולפעמים לא יקרה.

חסימת מעיים וחנק יכולים להתרחש אם הכלב בולע חתיכות עצם גדולות.

שלשול ועצירות: יכולים להתרחש בגלל שהכלב אכל יותר מידי מהעצם או אצל כלב שלא רגיל לעצמות ולבשר שעליהן.

בכל מקרה, לכלב מותר רק עצמות בקר ולא עצמות עוף, וגם בהן יש סיכונים. אם לתת או לא לתת - זה לשיקול דעתכם.

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

ומה לגבי...

העצמות שנקנות בחנויות החיות לניקוי שיניים ?
מתכוונת לעצמות הגדולות הלעיסות. האם תקין ? שהרי הכלב אוכל אותן עם הזמן....

עצמות מעור דחוס?

הן לא באמת מנקות את השיניים.
אם מדובר על עצם לבנה אמיתית אז שוב חוזרים לסכנת שבירת שיניים.

aranzi doron

New member
יש דמויי עצם לניקוי שיניים האם לזה את מתכוונת

קישור ראשון או לזה
הראשון כפי שטלית אמרה כוסות רוח למת ...
השני מתימר להכיל חומרים דנטלים בפועל אלוהים יודע

למעלה