עצמאי

jojs8j3

New member
עצמאי

איזה מקצועות קיום אפשר להצליח בתור עצמאי ? אבל שלא צריך להיות עם כשרות יוצא דופן בשביל להצליח ...
כולל תואר ראשון כולל הכול !

למשל מזון, מחשבים, חשמל
איזה עוד מקצועות חזקים יש בשוק היום ?

jojs8j3

כדי להיות עצמאי מצליח חשוב לבחור את העיסוק בו תוכל להביא את מיטב היכולות שלך לידי ביטוי.
אם יש מקצוע חזק בשוק ואין לך את היכולות והכישורים המתאימים לעסוק בו הרי זה לא יועיל
לכן ממליצה להפוך את הסדר. תבחן מה הם הכישורים והיכולות שלך, במה אתה חזק? יכולת טכנית, יכולת בין אישית, כישורי מכירה... ובהתאם תבחן את המקצועות בהם יכולות אלה יהיו לך המפתח לעבודה כעצמאי מצליח.

יהודית ציטר-פעימות

jojs8j3

New member
פעימות יהודית

קודם תודה על התשובה.
אני אוהב להיות מרצה אוהב פסיכולוגיה מאוד או לעצב אבל אין בזה עבודה ולא בטוח שאני יצליח בזה.
כי בשביל להיות מרצה צריך הרבה ביטחון כריזמה שלא תמיד מצליחים לבנות סיכון גדול .
לעצב לא בטוח שיש עבודה פסיכולוגיה בכלל אז אין טעם ..
למשל חשמל זה תחום שוואלה אולי אני לא יחלום על העבודה אזו בלילה אבל יש בעבודה עניין ...
וגם בעצמאי אפשר להצליח ... אז מה הפואנטה ללמוד שנתיים הנדסאי בשביל 35 שקל לשעה שכול עבודה נורמלית קצת מחובדת מקבלים 30 שקל לשעה אז בשביל כמה שקלים ללמוד כולכך הרבה שנתיים + בגרויות .. לא מעט זמן ... בגלל זה עצמאי זה הדבר היחיד שאני מוכן לעבוד וגם אם יהיה לי שעתיים עבודה ביום אני יודע שעשיתי תיומית שלי וגם יש לי זמן להנות מהזמן שהוא יקר ערך בשבילי

וכמובן אני קורא מי עכשיו ספרי מכירות שיווק וכול מה שמסביב עברתי קורס מסוים מתכוון לעבור עוד ..
וזהוא

תודה רבה

כדי להצליח

אתה צריך קודם כל לאהוב מאוד את מה שאתה עושה.
תתחיל מלברר לעצמך מה אתה באמת אוהב לעשות, ובמה אתה מאוד טוב, אלה שתי נקודות הבסיס ומשם תמשיך.

jojs8j3

New member
אולי

למה אני רוצה להיות עצמאי ?
קודם חופש מסוים ... יוכל לקום ב9 -10 ולא ב5 בבוקר אני לא אוהב להיות מוגבל להגיע ל הדקה.
ואני נמשך בהרבה יותר לעצמי בא לי להיות איש מכירות כזה.
דבר נוסף לא שווה להשקיע כולכך הרבה שנים ובסוף אתה מקבל מסכורת 6-7 אלף וגומרים עלייך בעבודה.
אין לי בעיה לקבל 8 ניטו אבל אבל סבבה קלה !

ובחשמל הרבה יותר משתלם לעבוד עצמאי ... בחשמל אתה בשעה יוכל להגיע ל500 שקל לשעה ובשכיר 35 שקל
אני גם חושב לשלב חשמל +תקשורת +בית חכם .. אני עובד ממוצע שעה ביום אני מגיע למשכורת יותר טובה משכיר ! כמובן שצריך להיות איש מכירות ושיווק טוב כי זה הא' ב' ואני לומד את זה עכשיו ובונה את עצמי לזה מי עכשיו :)

ולגבי מקצוע שאני אוהב חשמל ניראה לי לא רע... אולי הייתיי מעדיף למשל סוג של עבודה בעיצוב אבל עצמאי אבל לא מצאתי משהו שבאמת יש לו ביקוש שהולך כמו מים

נשמע מצויין

השילוב עם חשמל, תקשורת ובית חכם נשמע לי אחלה, ויש מצב לשלב עם זה את העיצוב.
כל הנושא של בית חכם, למשל, בהחלט יכול להשתלב עם זה. תחשוב יצירתי ותמצא את הדרך.
לגבי הסיבה שאתה רוצה להיות עצמאי, נשמע לי מניע טוב, רק תיקח בחשבון גם את גודל האחריות שיש עליך כעצמאי.
ושלפחות בהתחלה צריך לעבוד קשה, גם אם אתה קם ב9 בבוקר.
אם עצמאות וחופש הם דברים שמאוד מאוד חשובים לך אז להיות עצמאי יתאים לך, רק אל תשכח שיש כאן גם הרבה עבודה שלך
מול כל מיני גורמים (המדינה, לקוחות, ספקים וכו') שצריך להיות מאוד אחראי ומסודר כאן.
המון בהצלחה:))

jojs8j3

New member
חמניות

אני מאוד מסודר ברוך ה'
אין לי בעיה לקום ב9 או ב8 ואפלו ב6 אבל לפעמיים בא לי לפעמים לשלוט בזמן יותר .. ברורר לי שלא תמיד זה אפשרי ..אבל מאמין מאוד שזה אפשרי
דבר נוסף המרצה שלי במכירות שלמדתי אמר שלא מומלץ בכלל לשלב כמה תחומים שונים ביחד כי אז אתה מראה פחות מקצועיות .... אבל חשמל ותקשורת נשמע לא רע... אז אם אני יוסיף עוד שם אז זה יהרוס לי המון !!
ואיזה סוג של עיצוב את מתכוונת שאפשר לשלב אם חשמל ?

למשל יש עציוב גרפיקה אבל זה שונה מחשמל ואני לא בטוח שזה היראה טוב אם אני ישלב המון דברים ביחד

תודה רבה!

לא התכוונתי לריבוי תחומים ופיצול

אלא להפך, למצוא משהו שיחבר בין הדברים. זה ממש באופן כללי ועל קצה המזלג.
מה שכן חשוב מאוד, שאם יש דברים שאתה ממש אוהב ונוטה אליהם, אל תוותר עליהם.
אם תלמד משהו שאתה לא מאוד אוהב, אחרי כמה שנים אתה תתעייף.
בהצלחה בכל מה שתבחר !

jojs8j3

New member
תודה רבה.. יש איזה עיצוב שקשור לחשמל ?

תודה רבה.. יש איזה עיצוב שקשור לחשמל ? אולי אני יואב

תראה למשל את זה:

במסגרת של עיצוב בתים, יש את נושא החשמל והתאורה. כאן למשל אפשר לנצל מצויין גם ידע בחשמל וכל נושא הבטיחות
ולשלב את זה עם עיצוב הבית. מה דעתך?

jojs8j3

New member
חמניות

חשבתי על זה..
השאלה האם הנדסאי חשמל יוכל ללמוד לעצב בצורה מקצועית ? דרך הקורסים האלו .. ?
או שזה אולי יותר מתאים לאדריכל

אני לא יודעת, אבל

ראיתי שיש מכללות שמשלבות בין לימודי הנדסאים ללימודי עיצוב.
למשל, במכללת אריאל וגם באורט בראודה (ואולי בעוד מכללות) יש לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים.

חשבתי גם על המכון הטכנולוגי בחולון. כל אלה מציעים מסלולים שהם "רב-תחומיים" בין טכנולוגיה ועיצוב.

תבדוק מה אפשרויות הלימודים שלהם.
אולי תמצא משהו שידבר אליך.

michaly2003

New member
דבר ראשון כל עצמאי צריך להתמקצע בלהיות ...

איש מכירות טוב של עצמו, ואם אתה אוהב את זה, אז שווה לך לקחת קורס בנושא, וזה גם יעורר אותך יותר לצעד הבא... כל צעד שתבחר כעצמאי... אם אתה רוצה המלצה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

למעלה