עצמאי vs שכיר

hadooper

New member
עצמאי vs שכיר

בעבר דובר כאן על האפשרות לעבוד בפיתוח כעצמאי או עובד קבלן, כדי לזכות להטבות במסים.

השאלה שנשאלת היא איך ניתן כיום למצוא עבודה כעצמאי?

האם הדרך היחידה היא לפרסם את העסק שלי ולקוות שיפנו אליי או שחברות ההשמה יכולות לעזור לעצמאים למצוא לקוחות (כמעין מתווכים)?

user32

Well-known member
מנהל
תלוי איזה סוג של עצמאות אתה מחפש

אם זה פרוייקטים מרחוק, פרוייקטים זמניים, עבודות לפי תכולה וכו' אז אכן צריך לפרסם את עצמך כעסק כשהפרסום היעיל ביותר הוא דרך קשרים אישיים, מכרים וכו'.

אם אתה רק רוצה לעבוד בחברה כמו שכיר אבל עם חשבונית, כלומר להגיע כל יום ליום עבודה רגיל ובסוף החודש לחייב בחשבונית במקום תלוש שכר (וכך להנות מאותן הטבות מס כביכול שציינת) - אתה יכול לחפש עבודה רגילה ובראיון להעיר שאתה עובד כעצמאי פרילנסר. מנסיון, לרוב המעסיקים זה לא כל כך משנה.

אני בספק אם מבחינה כלכלית עצמאי מרוויח יותר משכיר. זה כמובן משתנה ממקרה למקרה אבל ככלל הפערים זניחים אם בכלל ולעיתים קרובות אפשר להרוויח פחות משכיר באותה עמדה (למשל העדר אופציות והטבות אחרות שניתנות רק לשכירים).

rj111

New member
אין שום הטבות מס

ובנוסף, עצמאי צריך להתעסק בהרבה "שטויות" ששכיר לא מתעסק:
1. דו"ח שנתי כל שנה עולה 1000-2000 שקל + הרבה התעסקות.
2. הצהרת הון כל כמה שנים עולה מעל 1500-3000 שקל + הרבה התעסקות.
3. רישום חשבוניות על תקבולים ורישום הוצאות מוכרות.
ממליץ לא להפוך לעצמאי אם זאת הסיבה היחידה.
סיבות טובות להפוך לעצמאי הן:
1. מימוש עצמי + יצירת ערך מוסף גבוה יותר ללקוחות + עניין בעבודה.
2. אפשרות להכנסה גבוהה יותר אם העסק מצליח (הכנסה של 37K בתור עצמאי שקולה בערך להכנסה של 25K ברוטו כשכיר).
3. יציבות תעסוקתית אם יש פיזור סיכונים בעסק.
4. במקרה הפרטי שלי שכלל אינו מייצג - איזון גבוה יותר בין חיי העבודה למשפחה.

user32

Well-known member
מנהל
צודק. הסיבה הכלכלית הכי טובה להפוך לעצמאי

זה אם יש כוונה להרחיב את העסק ולהעסיק עובדים. מטבע הדברים זה עולם אחר ופוטנציאל הרווח הכלכלי הוא בסדרי גודל אחרים לגמרי.

מסכים עם שאר היתרונות שציינת: גמישות, איזון עם חיי משפחה במקרים מסויימים, פיזור סיכונים, עבודה מהבית, גיוון וכו' אבל בשורה תחתונה בבנק זה די דומה לשכיר.

למעלה