עצמאי

freebird

New member
עצמאי ../images/Emo131.gif

שלום לך, אני שוקל לפתוח עסק בענף האיטום,ואין לי כל ידע מה עלי לעשות וכמה זה יעלה לי ו/או ישתלם לי לפתוח עסק או להמשיך לעבוד כשכיר. ושאלותי הם: 1. מהי עלות פתיחת תיק במס הכנסה. 2. האם אני צריך לפתוח תיק לפני שאני מתחיל לעבוד? 3. בהנחה שארוויח בהתחלה כ-10000 שקל בחודש מה אצטרך להפריש מהכנסה זו לרשויות? 4. איזה הוצאות כלולות בהוצאות ניהול עסק? האם רכישת מחשב,רכב,נחשבת כהוצאה? האם קו טלפון שלא שייך לי אך רשום על שמי יכול להחשב כהוצאה מוכרת? האם ציוד שרכשתי לפני חודשיים יכול להרשם כהוצאה? אודה לך על תשובתך

nirdagan

New member
הקדמה קצרה לפתיחת עסק כעצמאי

1. עליך ללכת לסניף מע"מ הקרוב ולהירשם כעוסק מורשה. יעני, לפתוח תיק. הם כבר יסבירו לך איך להעביר מע"מ לשלטונות. רצוי לפתוח תיק זה לפני שאתה מתחיל לעבוד. יהיה לך קשה לקבל כסף בלי להוציא חשבוניות. 2. כנ"ל עליך לדווח לביטוח לאומי שאתה עצמאי. וגם מהם תקבל פנקס כדי לבצע תשלומים. 3. תוך 90 יום מפתיחת התיק במע"מ עליך לפתוח תיק במס הכנסה. מהם תקבל גם פנקסים לתשלום מקדמות. המקדמות מחושבות לפי שיעור מהמחזור. השיעור נקבע לפי תחום העיסוק (כוונת המשורר היא לקלוע לשיעורי הרווח מהמחזור, כי בסיכום השנתי המס מחושב מהרווח לא מהמחזור.) אין אגרות שצריך לשלם בשביל הנ"ל. כלומר זה לא עולה כלום. כעיקרון הוצאה שנועדה לייצור הכנסה היא מוכרת. ישנה בעיה של הוצאות מעורבות, למשל אם יש לך משרד בבית, או רכב שהוא גם משמש לצורך פרטי. והפיתרון בפועל הוא שמכירים בחלק מההוצאה לפי כלל שרירותי שקבעו הפקידים. ציוד שרכשת לפני פתיחת התיק במע"מ והוא משמש לעסק, תוכל ורצוי שתדווח עליו עם פתיחת התיק במע"מ. תוכל לקבל חזרה את המע"מ ששילמת, וזה יוכר למס הכנסה (הכל כמובן אם הציוד הוא לצורך העסק). יש לזכור שרכישת ציוד איננה הוצאה לצרכי מס הכנסה, אלא הפחת על הציוד בלבד מהווה הוצאה. אפשר ורצוי גם להתייעץ עם יועץ מס, והוא יכול גם לייצג אותך מול הרשויות ולעשות את הניירת. ניר

freebird

New member
../images/Emo51.gif

היי ניר, תודה על התשובות הממצות. אשמח לחזור לכאן עם שאלות נוספות

למעלה