מצטרפת
יום העצמאות - איך ביליתן/סבלתן? נהננו מאוד, מאוד, מאוד. בערב יום העצמאות ראינו את הטקס מהר הרצל בבית והילדים מאוד נהנו. דניאל ותומר עשו תסתסחים (ככה כותבים?) ביחד עם החיילים בטלוויזיה. דניאל שעונה על השולחן ותומר עמד לידה והכתיב קצב. זה היה גדול, נקרענו מצחוק בעיקר מהמראה של לולה הקטנה מרימה גבוה את הרגלים הקטנות שלה. אחד הרגעים היותר מצחיקים מהזמן האחרון. אח"כ הלכנו לאחותי ל"על האש" והיה ממש כיף. הילדים נהנו מאוד וקרסו באחת עשרה בלילה במיטה של אחותי עם עוד ילדים שהיו שם, וזה היה מראה מקסים. אנחנו זכינו לשעתיים של בילוי נטול ילדים. ביום העצמאות האיש עבד אבל הילדים ואני נסענו לטייל עם ההורים של האיש ועם אמא שלי. נסענו לפארק הסחלבים בקיבוץ בחן ולשמורת הטבע בחוף הבונים. היה נפלא, נפלא, נפלא. ילדים חזרו שפוכים וקרסו בשבע בערב במיטותיהם. מה הזכרון הראשון שלכן מיום העצמאות? יום העצמאות 35 למדינה. ממש זוכרת מה עשיתי בו ובמיוחד זוכרת את הסרט סלאח שבתי, שזאת הייתה לי פעם ראשונה שראיתי אותו ומאוד נהנתי ממנו. הייתי בת 9. איזו עצמאות הכי משמעותית בעינכן? עצמאות כאישה. מאז ומעולם היה לי חשוב לדעת שאני אוכל להסתדר גם בלי בעל, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה לוגיסטית והן מבחינה נפשית. גדלתי בבית על טהרת הנשיות ותמיד היה לי חשוב שאוכל להגיד, שכמו אמא שלי, גם אני יכולה לבד. בתכלס, זה מעולם לא עמד במבחן המציאות, אני בזוגיות תמידית ואין לי ספק שבלעדיה יהיה לי מאוד קשה. אבל אני חושבת, שעמוד השידרה המרכזי שלי, האני הפנימי, זה שממנו אני נבנת, מורכב במהותו מהידיעה שאני יכולה גם בלי ואני משערת שזה גם מקרין החוצה בתוך הזוגיות שלנו. איזו עצמאות אתן מחפשות? כרגע, עצמאות כלכלית. מרגישה שאני יכולה, שיש לי את כל הכלים אבל שאני רחוקה מזה מרחק שנות אור. עובדת על זה מאוד קשה עכשיו, נעדרת מכאן בגלל שאני לא מוצאת עדין את האיזון הנכון אבל זה כרגע הדבר המרכזי בחיי. לחיי העצמאות הכלכלית. מה אתן מאחלות לחברה/מדינה/קהילה שלנו ליום העצמאות הבא? מעתיקה ממך דיא את התקווה לראות את גלעד שליט בבית, בריא שלם ומקווה גם מחייך. מאחלת לכולנו עתיד כלכלי יציב יותר, חברה מתוקנת יותר מכל הבחינות אבל בעיקר בהיבטי השוויון, וכמובן, ביאות טוב וסוף למלחמות. חייבת לעוף.