עצמאות כחג חלוני

• פותח הנושא free2
  • פורסם בתאריך

free2

New member
עצמאות כחג חלוני

לא מוזר לכם לפעמים לשמוע מעוברי אורח, שמברכים אחד את השני בברכת חג שמח???????? מוזר לי לשמוע ביום שנחשב "חג לאומי" אך לא דתי ,את צירוף המילים הללו , היתכן חג ללא הגבלות דתיות ? ללא מצוות ושאר מני מטלות דתיות ? כנראה שכן ,אך מה היא באמת מצוות החג הזה ? האם לנפנף במנגלים, או שמה להתאסף עם כל ההמונים לבימות הבידור? אפה אני כפרט מוצא את עצמי במן חג נטול מסגרת כזו?

מיכל25אב

New member
בוודאי שיש מצוות החג

לנפנף במנגלים!והמהדרין נוהגים לפחות פעמיים בחג.... שיהיה לך חג שמח...

almog4

New member
זה אחד מהמקומות שבהן

מורגש באופן די משמעותי ההבדל החרדים לשעבר, לבין הסרוגים לשעבר. כזכור - אנו הסרוגים היינו בתנועת בני עקיבא (עם ההמנון הנצחי "יד אחים לכם שלוחה הנוער החביב/ על דגלנו כולכם חנו מסביב"), ובתקופת לימודנו הטיחו בנו שוב ושוב את המנטרה של השילוש הקדוש: "עם ישראל + תורת ישראל + ארץ ישראל = ישראל" וגם אם הורינו גרים בטעות בתחומי הקו הירוק ("חלילה לא מטעמים אידאולוגים, פשוט זה קרוב לסבתא") - יש לנו איזה קרוב משפחה בהתנחלות סמוכה, שמקיים במלואה את את מצוות יישוב ארץ ישראל. ולמה אני משתפך ככה ? גם כי סתם יש לי מצב רוח נוסטלגי, וגם כי אצלנו במדינת הסרוגים יום העצמאות היה חג, חג ממש, עם חולצות לבנות, הליכה חגיגית לבית כנסת, קריאת הלל, עליה לתורה ותוספות בתפילה. ידידה שלי (בוגרת אולפנה) שלחה לי "הלכות הומוריסטיות לחג העצמאות" שאנסה לצרף כאן, בקובץ וורד. (זאת פעם ראשונה שאני מצרף להודעה קובץ וורד, אני מקווה שאצליח) חג שמח
-
דני

למעלה