"עצם החיפוש

lightflake

New member
"כל זמן שיש תחושת אני..., יש חסרון"

לפני כן כתבת: "אבל כדי שאחווה שאני קיימת, אני חייבת לחוות משהו אחד לפחות שאני לא."

כפי שכתבתי בתגובה הקודמת, כל מה שאנו חווים אומר לנו "אני קיים" כך שאפשר לומר שכל דבר שאנו חווים הוא לא מה שאנחנו, אנחנו החווה, כלומר אנו לא נמצאים כחלק מהחוויה, אני לא הגוף, אני לא המחשבות, אני לא הרגשות, אני לא החוויות הנתפשות בחושים, ובכל זאת כל אלו מעידים על עצם קיומי, שלא ניתן למצוא אותו ולא ניתן לחוות אותו אבל הוא ברור מאליו בכל חוויה שהיא בגלל שכל חוויה לא הייתה קיימת בלעדי החווה
עכשיו אני מפריד בין החווה לנחווה כי אנחנו רוצים להבין לצורך הדיון
אפשר לומר שזה החלק הראשון של התרגול (מה שמכונה נטי נטי)
אני רואה פרח משמע שאני לא הפרח
אני מודע למחשבה משמע שאני לא המחשבה
אני לא שום דבר שאני מודע אליו כי אני לא נמצא באובייקטים
אבל לאובייקטים אין קיום בלעדי זה שמודע אליהם
כל חוויה בעולם הזה לא הייתה קיימת ללא המודעות לחוויה
כך שלמעשה הקיום עצמו (של כל דבר) הוא התודעה עצמה בצורה זמנית של אותו דבר/ אותה חוויה
ואז אנחנו שוב מגיעים אל הנון-דואליות, כלומר שהחווה (הסובייקט, אני) הוא הנחווה (האובייקט, הצורה)

מצד אחד לא קיימת חוויה ספציפית שאת יכולה לומר עליה "זה אני"
מצד שני לא קיימת חוויה *שלא* מעידה על קיומך
כי את תמיד זו שחווה אותה
כך שמה שאני - אין לו צורה
אבל הוא מתגלה בכל הצורות
פעם תיארתי את זה שלכל דבר בעולם הזה יש שני צדדים, מצד אחד הצורה, צבע, צליל, ריח, רגש, תחושה
ומצד שני הוא מהווה ראי כי הוא מעיד על קיומי שלי - החווה

והערה לסיום, את כותבת שתרגלת הרבה מאוד זמן את הטכניקה ששובטמה הציע, אבל שובטמה כותב פה רק כמה שבועות או חודשים נניח.. אנשים שמקדישים את חייהם לתרגול (כמו נזירים במזרח) מתרגלים גם בסביבה הרבה יותר מתאימה (לא בתוך מרוץ החיים המודרני המלחיץ) וגם מהבוקר עד הערב לפעמים משך שנים רבות, אז אני לא יודע בדיוק מה את מתכוונת כשאת אומרת שאת מתרגלת הרבה מאוד זמן... ויתכן מאוד שאת פשוט צריכה להמשיך ולא להתייאש כי אין ספק שלפי החוויה שלך "אני מודעת לריק" את בכיוון טוב ואם זה באמת ריק ולא רק צורה שכלית "ריק" אז את מאוחדת עם הריק הזה ואין הפרדה בין מה שאת לריקות ואז לא תתכן עוד שום תחושת חסרון באמת, תחושת חסרון היא רק עוד צורה (סיפור) שעולה בתוך הריק שאת שהוא שלמות.

aviva12345

New member
כשאני חוקרת, אני מבינה מה שכתבת

אך, בכול זאת, איך אפשר לפרוץ את המחסום של תחושת האני,
ומצד שני, נניח שאפרוץ את המחסום של תחושת האני,
הרי לא אהיה יותר, ואפילו מודעות לא תהיה,
אפילו לא אדע שפרצתי את המחסום,
אז מה זה כל הסיפור הזה?

ולגבי מה שכתבת בקשר להבדל בין ריק לצורה שכלית של ריק,
נניח שזה באמת ריק,
אם אני מאוחדת, אני אפילו לא יכולה לדעת שאני מאוחדת, ואז באמת אין תחושת חיסרון,
אבל אין מי שידע מהאיחוד.

יש כאן הרבה שאלות שלא מובנות לי.

השאלות הן אלה שמעכבות ....

להיות באחדות ...תהיי בתחושה הזו ...2."ומצד שני נניח שאפרוץ את המחסום "....את שוב בורחת .לתיאוריה ..מה יהיה ....תרפי מהשאלות ותהיי ..והדברים יקרו 3. לגבי התרגול שלי ..אז הוא תשע שנים רצופות מהבוקר לערב .טוטאלי לגמרי ...עצירה לחלוטין ...קצת לסבר את האוזן במה אנו עוסקים ..אור ואהבה

lightflake

New member
ותודה רבה לך שאתה מהווה לנו עדות חיה

שזה אפשרי!!!

שאנחנו לא תקועים לעד במעגל של בלבול וסבל שרק המוות הפיזי יביא לסיומו אלא שיש מוצא אמיתי

וגם תודה על כל הסבלנות שלך כלפי כל הבורות שלנו

lightflake

New member
זה לא אמור להיות מובן שכלית

את מחפשת להבין את שלא ניתן להבנה
וגם אם תגיעי לתשובה
מה זה יעזור לך? כלום
רק הפרקטיקה מביאה אותך ואת לא צריכה לדאוג "ניח שאפרוץ את המחסום של תחושת האני,
הרי לא אהיה יותר, ואפילו מודעות לא תהיה,
אפילו לא אדע שפרצתי את המחסום,
אז מה זה כל הסיפור הזה?"

כל זה רק תיאוריה ואני מבין שזה אולי מתוך פחד כי זה מפחיד את המיינד לקפוץ אל הלא נודע אבל פשוט אין ברירה אי אפשר ללכת לשם דרך הבנה שכלית לכן צריך לסמוך, את יכולה לקרוא לזה ריק אחרים קראו לזה אלוהים אבל מכיוון שאת משחררת את המיינד את צריכה לסמוך שמשהו אחר יהיה שם שיתפוס אותך... אפשר לקרוא לזה אור ואהבה

"אפשר לקרוא לזה אור ואהבה".....

שלא הלכו לאיבוד ...רק האמונה באני ...הסתירה אותם...אור ואהבה

ינוקא1

New member

אינני רואה את תחושת האני כ"בעיה" אלא את תחושת נבדלותו משאר הדברים כ"בעיה".

בכל אופן ההצעה שלי אליך היא רק אחת - לעסוק בלימוד רוחני שאת מתחברת אליו.

הלימוד יצור לך את התשוקה להגיע אל המקומות "מעבר לקיר" , והתשוקה תיתן לך את הדרכים לעבור אל מעבר לקיר -
באמצעות אנשים , ספרים , ואפילו מאורעות היום יום.

ינוקא1

New member
ציטוט :

"השאלה אם חייבת להיות תחושת מחסור תמידי
שכל הזמן צריכה משהו חיצוני להתמלא.

תשובה - המחסור וההתמלאות באים בד בבד , כפי שהוסבר כאן :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=228&messageid=166751136
אך ללא תחושת חסר , לא תהיה התמלאות.
לא יהיה "כלי" לקבל את ההויה , וממילא ההתמלאות תהיה שטחית.
תחושת החסר היא זו שמעמיקה את הכלי.
שמאפשרת לך לקבל את ההויה בכל ישותך - שכל , רגש , פיזי וכו'.
כמו כן ההויה איננה (רק) "משהו חיצוני" אלא פנימית באותה מידה.

"או שניתן להגיע למצב בו אין מחסור יותר.
הכל מלא ושלם ואז יש פעילות טבעית כחלק מהשפע והחגיגה של החיים ולא מתוך מסכנות ומנטליות של קבצנות"

תשובה -
מלא ושלם לא יכול להיות בשמחה ו"חגיגה של החיים" , כי החגיגה של החיים והשמחה נוצרת כתוצאה מהתמלאות החסרון.
כך שכאשר יש חסר והתמלאות תמידיים , יש שמחה תמידית.
כאשר אין חסר , אין התמלאות ויש תקיעות ואין שמחה.

המשל לזה -
אדם שלוקח את חייו כמובנים מאליהם , לא יכול להיות בשמחה מעצם זה שהוא חי - למשל.
אך אם האדם איננו לוקח את חייו כמובנים מאליהם , הוא יכול להיות בשמחה על כל נשימה ונשימה.
כלומר - מה שיצר את השמחה , זה דווקא החסר !
דווקא ההבנה שהדברים אינם מובנים מאליהם !
אותו כנ"ל :
ההויה תמיד נמצאת , אך לרוב האנשים היא מובנת מאליה.
לכן אנשים לא מסוגלים להשיג אותה.
אך אם תגיע למצב בו ההויה איננה מובנת מאליה , תהיה ב"חסר" ותרגיש איך אתה מתהווה מחדש בכל רגע ורגע - השגת אותה.

lightflake

New member
נו אז הכל בסדר אז למה אתה לא מאושר?

ברור לי שכל המחסור הזה באמת יש בו צורך חלק מהתפתחות התודעה והוא יוצר את החיפוש שמביא לעצירה שהיא סיום החיפוש אבל זה הופך אותנו לפילוסופים, מה עוזר לך לדעת שהכל בסדר אם אתה ממשיך לסבול? או שאתה לא מודע (או לא מודה) שאתה סובל וזה משהו אחר
אבל אם אתה מודע לסבל אז תיאוריות כאלו יפות לא עוזרות, זה כמו שתאמר לאדם רעב זה טוב שאתה רעב כי זה גורם לך לחפש מזון, אז מה יעזור לו לדעת שזה טוב? הוא נהיה מזה שבע? או שהוא נהיה מזה פילוסוף אבל עדיין רעב?

ינוקא1

New member
החצי המשלים.

זה מוסבר בספר "התקדשות" מאת אליזבת הייך.

אבל בקיצור -
בהתחלה היתה הויה בלבד (נמשיל זאת לאור לבן הכולל את כל הצבעים).
כאשר יצאנו מתוך אחדות ההויה אל העולם הנגלה , זה כמו שהאור הלבן התפצל לשני צבעים (אור אדום ואור ירוק למשל , כפי שאפשר לעשות באמצעות מנסרה).
ומאז אנחנו מנסים להגיע שוב אל האחדות - דהיינו למצוא את החצי המשלים שלנו ולהתאחד עימו תודעתית.

הרצון למצוא את החצי המשלים הוא הגורם לכל התשוקות. גם התשוקה המינית למשל , היא שימוש של הטבע בתשוקה זו.
כנ"ל התשוקה לאוכל , כנ"ל התשוקה לכל דבר.
אנחנו מחפשים כל הזמן השלמה זו , רק שאנחנו מחפשים אותה פעמים רבות באופן חומרי ולא בהוויה עצמה.

לכן לפי היהדות גם כשאוכלים ושותים למשל , צריך להתכווין "לשם שמיים" - דהיינו להתכווין להעלות את ניצוצות ההויה שנמצאים בתוך המזון , לא לגוף האוכל החומרי.

זה נכון שגם החצי המשלים נמצא בתוך עצמינו - כי ההויה נמצאת בתוכינו ומחיה אותנו.
אך אין הבדל אמיתי בין חוץ לפנים !
גם כל מה שקורה "בחוץ" , זה שיקוף מדויק של מה שקורה בפנים.

ממילא כל מה שקורה לנו בחיים , זה מפגשים שונים עם חלקי המשלים שבאים אלינו ומבקשים השלמה.
השאלה היחידה היא האם גם כשאנחנו נמצאים "בחוץ" , עדיין המודעות שלנו היא כלפי ההויה.
אם המודעות שלנו היא כלפי ההויה , אז כל מה שאנו עושים זו מדיטציה !

כאשר אדם מצא את חציו המשלים , התאחד והגיע אל ההויה לגמרי , נעלמות התשוקות , נעלם הצורך באוכל , נעלמת ההגבלה של הזמן והמקום , נעלמת התודעה הפרטית.
זה מבחינתי האדם היחיד שהגיע ל"הארה" - מי שביטל את הגבלות התשוקה , הזמן , המקום , והתודעה הפרטית.

עוד הפעם ציטוט....

תביא משהו מקורי שאתה חווית ...הציטוטים הללו לא עוזרים לך בכלום ...כתבתי את זה בציטוטים הקודמים שלך ..וזה מדהים כמה אתה לא קולט ,,,אור ואהבה

למעלה