עצלנות

עצלנות

שלום רב יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי. אני סובל מעצלנות. יש לי בעיה רצינית לעסוק דברים שאני לא אוהב. דברים שמצריכים מאמץ נפשי ופיזי. כיום אני עובד בתחום מחשבים אך בנוסף אני רוצה לשלב דברים כמו לימודים, קריאה ופעילות פיזית. הבעיה שאני לא מתמיד. אני מרגיש שלא בא לי לעשות את זה. התחום העיקרי שנפגע מכך הוא הלימודים שלי. אני שוקד עליהם מספיק ולא מתמיד. מאז התיכון היתה לי בעיה של לשבת וללמוד שעות. אני תמיד מחפף בקטע הזה. אין לי בעיה להשקיע בתחומים שאני כן אוהב לעסוק בהם כמו מחשבים אך הבעיה היא להשקיע ולהתמיד בדברים אחרים אשמח לשמוע את עצתכם.

עצלנות- או הפרעות קשב וריכוז?

נשמע מאוד מוכר ומובן. ממליצה לך לקרוא מעט על מאפייני ה-ADHD בספריה שלנו. במידה ונשמע לך מתאים/מוכר/מתחבר (כמו שנראה לי מסיפורך שיקרה)- ללכת לאבחון מסודר במכון/נוירולוג/פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב וריכוז ולראות מה יאמרו לך שם.. יש פתרונות. זו לא גזירה שלא ניתן להתגבר עליה. אם חשוב לך לשפר את איכות חייך ומידת ההצלחות שלך- זו תחילתה של הדרך, איבחון מסודר.

ריטה ב

New member
האם בעיית התמדה נחלתם של ADHD בלבד?

גם לי - ללא ADHD - זה נשמע מוכר. אם אני אוהבת משהו - אני יכולה לעסוק בזה שעות, אפילו על חשבון השינה. ויש דברים (הרבה מאוד) שאני כל יום דוחה אותם למחר... גם בלימודים, למרות שהייתי תלמידה מצטיינת, היו מקצועות שהיה לי קשה מאוד להכריח את עצמי ללמוד. ההכנה למבחנים הייתה סיוט. פעילות פיזית - הלכתי לפני מספר שנים למכון כושר ולא הצלחתי להתמיד... לדעתי התאור הזה יישמע מוכר להרבה מאוד אנשים, לאו דווקא ADHD-ים. אבי לא כתב מילה על בעיית ריכוז, חולמנות ועוד סימנים מובהקים של ADHD.

virlomi

New member
להרבה אנשים יש בעיה להתמיד

רוב הסימפטומים של הפרעת קשב נראים מוכרים להרבה אנשים השאלה היא כמה זה באמת מפריע לחיים , בעיית העצלנות היא משהו שיכול מאד להפריע בעבודה ובלימודים, אנשים שמכירים אותי במסגרת העבודה - יוכלו להגיד לך בדיוק את זה. שאני חלשה במשימות משעממות וחזקה במענינות בצורה שהיא קיצונית לשני הצדדים.

אולי כן ADHD,אולי לא- שווה בדיקה

ואבחון יסודי על מנת לוודא ולמצוא מה הגורם המעכב אותך. בדוק עם קופת החולים שלך, בנוסף, מצרפת קישור נוסף לספרית הפורום- מדור מכונים רופאים

למעלה