עצלנות

Zipadidoda

New member
עצלנות

שלום לכולם אני רוצה מאוד לשבת כל היום ולעשות מדיטציה לשבת ולהתאמן על הרבה דברים שעות על גבי שעות אבל אני פשוט יושב ולא עושה את זה :( מישהו יכול לעזור לי? מנסיון? מידע? שיטות? משהו!? תודה :)

רמי ד.

New member
אל תקרא לי שחור

מצבך מוכר עד מאוד, ותתפלא אבל הוא על הדרך למחוז חפצך. ולפיכך דבר ראשון אין לכנות אותו בכינויים עם שיפוט שלילי כמו עצלנות. בזמן שאנחנו מתכוונים להתקדם ולהתפתח, אנו מחפשים את התחנות הללו, שבהן אנו מרגישים תקועים או אף מאוכזבים. תחנות אלו הם השערים להמשך הדרך. למזלך אתה מציין שיש לך זמן, ותחושה זו חשובה ביותר כי היא מראה על נכונות אמיתית ללכת בדרך. מה שנשאר לעשות הוא להתבונן ללא שיפוט בתסבוכת ובתקיעות להתחבר אליהן ובשום פנים ואופן לא לנסות להדחיק. להמנע בעדינות מלהזות או לחלום, ובמיוחד כל הזיה או חלום הקשורים בהתקדמות רוחנית, פשוט להתבונן ולא לצפות לשום דבר, לא להצליח ולא לחשוש מכישלון. במקום בו אתה נמצא לא לזה ולא לזה יש איזושהיא משמעות. היישיר מבט בהיר ומסביר פנים למעצור, ותראה מה יקרה.

Zipadidoda

New member
איך אני

מיישיר מבט לחוסר מעש? אני לא יודע מה זה אז זה לא משנה לי ממש איך אני קורא לזה אתה אומר שזה חלק משלב התפתחותי וזה יעבור?

רמי ד.

New member
קודם כל כן. זה שלב בהתפתחות.

לפני כשנתיים הייתי עסוק עד מאוד גם בעבודה וגם בבילויים, וגם בהשתתפות החיים המשפחתיים. כתוצאה מתובנה מסויימת שזעזעה אותי גיליתי שאני עסוק כמעט 24 שעות ביממה בהמנעות ממצב בו אהיה ב"סכנה" של חוסר מעשה והיישרת המבט לתוכו ובעצם לתוך עצמי. ועוד למעלה מזה, חלק מחיי היה טשטוש התודעה על ידי אלכוהול, סמים קלים, סיגריות, טלוויזיה ובעיקר ספורט וסרטים, ועוד. מרגע שהתובנה הזאת הכתה בי, התחלתי לקרוא ים חומר, הפסקתי לעשן ולשתות, הורדתי ואני עוד עובד על זה את כמות העבודה, חתכתי מהטלוויזיה, ועברתי במודע למצב בו אני בחוסר מעש מקולף מהסחות דעת. בתחילה רק קראתי. לאחר מכן נמשכתי לטעום מפה ושם כתוצאה ממה שקראתי, ובמקביל נמשכתי ומצאתי את הקונג פו וכיום אני לומד ומתרגל עוד מספר עניינים. ועדיין לפעמים מגיע רגע של רפיון וירידת אנרגיה. ברגעים כאלו אני עושה את מה שיעצתי לך: אני יושב ומתבונן בתחושה ולפעמים מגלה שטח חדש לעבוד עליו בתוכי, שטח שקודם היה מודחק ועכשיו מצא דרך לקרוא לי. מקווה שעזרתי רמי

מדוע אתה רוצה לעשות את הדברים

הללו? מדוע אתה מייחס להם חשיבות?

Zipadidoda

New member
לכל בנאדם יש מטרות

בין אם זה לעשות שיעורים ללשבת שעות ולמדוט אבל בעיקר השני :)

טוב, שאלתי אותך כי

לפעמים אם אתה מבהיר לעצמך למה חשוב לך לעשות משהו, אז יותר קל לך להיות מחוייב לעשות אותו

מלאווח

New member
הסיפור שלך מזכיר לי

חבר ילדות שלי, שכל היום היה מדבר על אוכל, אבל הוא כמעט אף פעם לא היה ממש רעב ! לדבר על אוכל - זה כן, אבל לאכול - ממש לאכול, כמעט ולא. לנשנש לחטוף מדי פעם איזה משהו - זה כן. בקיצור, זה מצב די נפוץ שגם אני הייתי מצוי בו, עד שהגיע הרעב. איך הגיע הרעב ? מצאתי מה נכון לי, מה "עובד" עבורי. מאז, אני גם רעב, ואני גם אוכל.

למעלה