עצלנות ודחיינות

dudmel

New member
עצלנות ודחיינות

שלום לכולם
שאלתי את זה גם בפורום סטודנטים ובפורום את"א , אבל עליכם אני הכי סומך
אני מסיים עכשיו שנה ראשונה באת"א, אמנם במצב אקדמי תקין אבל עם ממוצע נמוך מאוד. הבעיה שלי היא שאני פשוט לא יושב ללמוד. אני מפנה המון זמן ללימודים אבל פשוט מתבטל ולא עושה כלום. אני חושב שהיכולות שלי מאוד גבוהות ואני יכול במעט מאמץ לקבל ציונים מאוד טובים, אבל אני פשוט לא משקיע את מעט המאמץ הזה... נזכרתי פתאום בפרסומים של אגודת הסטודנטים של את"א על סדנא לטיפול ב"דחיינות". מישהו התנסה בזה? זה כדאי? תודה

sweetdreams

New member
רק משמעת עצמית..

אם אתה לא מסוגל להושיב את עצמך ולעשות את המטלות שלך, סדנת טיפול לא תעשה את זה בשבילך.. ככה לפחות אני מאמינה.. אולי זה יעזור קצת בהתחלה, אבל אם לא תתפוס את עצמך, אז זה לא יחזיק לאורך זמן.. אם אתה יודע שקשה לך לשבת וללמוד לבד, אז אולי כדאי ללמוד עם עוד חבר.. זה מה שאני עושה, אני וחברים שלי פותרים את התרגילים שלנו בנפרד אבל אח"כ יושבים עליהם ביחד ומשווים אחד עם השני או משלימים בעיות שהיו לנו. העובדה שהם מחכים לתרגיל שלי, ושאחננו יושבים על זה ביחד, די מדרבנת לסיים דברים בזמן. חוץ מזה, אני אישית על עצמי יודעת שמה שקשה לי הוא בעיקר להתחיל.. לרוב, כשאני מתחילה אז אני כבר יכולה לשבת על תרגיל כמו שצריך אפילו שעות עם צריך ולסיים אותו. תזהה את הקשיים שלך, וככה תדע איך לפתור אותם.

dudmel

New member
אין מצב שאני לומד עם אנשים אחרים

אני סוציומט למדי ולא אוהב ללמוד עם אחרים. גם אצלי הבעיה היא להתחיל, אבל היא מעולם לא היתה חמורה כמו שהיא כרגע. אני כל הזמן אומר לעצמי "רק תתחיל ללמוד והשאר כבר יזרום" אבל אני פשוט לא מתחיל. "טוב רק עוד כוס קפה לפני זה", "רק עוד פרק אחד של סיינפלד" (שראיתי במילא כבר עשרות פעמים), "רק עוד סיבוב פורומים אחד", "רק נמנום לפני זה" ופתאום נגמר לו היום... בתחומים אחרים בחיים - עבודה, צבא, לימודים לפני האוניברסיטה - זה אף פעם לא היה כך. אני מנסה להבין בכלל מה הסיבה שזה קורה דווקא בלימודים, שהם בערך הדבר הכי חשוב (ואולי היחיד החשוב) שיש לי כרגע...

dudmel

New member
לא קשה ודי מעניין

כאילו מה זה לא קשה? מצד אחד הציונים לא מזהירים... מצד שני אני עובר למרות שאני לא לומד. זה אומר שקל או קשה? כל הקורסים בינתיים מספיק מעניינים, אפילו שהם בסיסיים מאוד. כל המבואות למיניהם...

Lir האחת

New member
ב"קשה" התכוונתי ל...

האם כשאתה יושב ללמוד, אתה מרגיש שחומר הלימוד קשה לך.. כי אני למשל יודעת על עצמי שבקורסים שחומר הלימוד יותר קשה לי, אני עושה הרבה יותר הפסקות. כשחומר הלימוד קל יחסית הלמידה הרבה יותר זורמת, ואני מצליחה לשבת רצוף יותר, ומבלי לעשות הרבה הפסקות.

dudmel

New member
לא יודע. לא קשה.

עזבו במקום לבכות בפורומים כל היום אני פשוט חייב להכריח את עצמי להתחיל ללמוד ויהי מה... לא יודע מה נסגר איתי

dudmel

New member
../images/Emo6.gif למה לך להכניס ראש בריא למיטה חולה?

אגב גם שכחתי לציין שאני אדם מאוד אינדיבידואליסט, שלא לומר סוציומט. תמיד הסתדרתי בהכל בכוחות עצמי, וגם עכשיו אין לי שום כוונה להעזר באנשים אחרים כדי ללמוד...

Lir האחת

New member
אה

כי זו המומחיות שלי
ואכן ציינת זאת כבר, ולכן לא הצעתי לך את זה

the last anigma

New member
אני לא רוצה לבאס אותך...

אבל זה לא תמיד עוזר... אי אפשר להתווכח עם תוצאות... בשנה א' לא עשיתי כלום ויצאתי מצטיינת דיקן... בשנה ב' חרשתי והממוצע ירד לי פלאים... אז אני קוראת לכל הדחיינים... המשיכו כך!!

dudmel

New member
מה את מנסה לומר?

שגם אם אני אלמד הציונים ישארו גרועים? מצטער לאכזב אותך - אני יודע שהיכולות שלי קצת יותר גבוהות הממוצע, ועם מעט השקעה השמים הם הגבול מבחינתי... אצלי הציונים הולכים ביחס ישר למידת ההשקעה, אבל הם מתחילים מ60 באפס השקעה.

the last anigma

New member
דיברתי רק מתסכול אישי...

בשנה א'... שנחשבת פחות לממוצע הכללי לתואר שלי, כי רוב האנשים לא ממש מצליחים בה.. הוצאתי ציונים מעולים בלי יותר מדי השקעה.. רק שיעורי בית ועבודות, בסופ"שים ובבקרים של ימים שהתחלתי ללמוד בהם מאוחר... בשנה ב', כשלכולם השתפר הממוצע.. שלי רק ירד, ובגלל שהחומר נהיה לי קצת יותר מאתגר.. מצאתי את עצמי חורשת ימים ולילות.. סופ"שים, בקרים, ערבים ומתי שרק אפשר... זה לא עזר במיוחד... הממוצע הכללי ירד ב- 5~ נק' והממוצע של שנה ב' נמוך ביותר מ10 נק' מאשר זה של שנה א'.. אבל אני מתכננת לעשות מועד ב' אחד, ויש מצב שאני אצליח להחזיר את הממוצע צפונה ל-90! כל מה שרציתי לומר קודם, זה שברור שלמידה אמורה להעלות את הציונים תיאורטית.. אבל לי קרה בדיוק הפוך...

אחת הדרכים שלי להתמודד עם חוסר מוטיבציה היא

פשוט ללכת לספרייה, לעלות לקומה שלא קשורה לדיסציפלינה שלך, ולשבת. בזמן שאתה רואה כל כך הרבה אנשים יושבים וחורשים (במקרה הגרוע, עושים עצמם כחורשים), אין לך מה לעשות כי אם לשבת וללמוד. אצלי למשל, אם אני אשב בקומת מדעי הרוח בספריית האונ', דעתי תוסח כל כך הרבה פעמים בגלל כל החברים שלי שעובדים ויושבים שם. לכן אני מעדיף לשבת בקומת ההנדסות. אני כמעט ולא מכיר שם מישהו, ואין סיכוי שדעתי תוסח. בעצם יש סיכוי, אבל קלוש למדי, שהרי כמה בנות כבר לומדות הנדסה?? לגבי סדנאת הטיפול בתופעת הדחיינות, מעולם לא שמעתי עליה, אך אני חושב שמתקיימות סדנאות דומות הנושאות שם אחר לתופעה זו, שעוסקות בהקניית יסודות ללמידה יעילה, כיצד ללמוד נכון, וכו'. בכל מקרה, בהצלחה מרובה בהמשך! דאנטה

liatporaz

New member
עניתי לך בפורום סטודנטים

תעבור על השאלות שלי וכשיהיו לך תשובות אוכל להתייחס.

PianoGirl20

New member
מה אני אגיד לך, כמוך יש עוד הרבה...

גם אני כזאת. דיי דוחה את הדברים. ואני יודעת שאני לא היחידה, וגם לא אתה. אנשים הם פשוט עצלנים מטבעם, וזאת הסיבה היחידה לדחיינות הזאת...אני לא אומרת שכולם כאלה, אבל רובנו כאלה. רובנו לא אוהבים להתאמץ ולהשקיע יותר מדיי חשיבה בחומר לימודי שבד"כ הוא לא הכי מעניין או קשה. אז כבר תדע שאתה לא לבד.. מה אפשר לעשות? לדעתי שיטה טובה היא להציב לך לוח זמנים, שבסופם אתה נותן לעצמך איזה פרס. נגיד, ללמוד חצי שעה-שלושת רבעי שעה, ואז ללכת לראות סיינפלד. ללמוד עוד 45 דקות, ואז לעשות הפסקה ולאכול משהו טעים, או לדבר עם חבר בטלפון (אם אתה סוציומט אז בטל..). בקיצור, תעלה לעצמך את המוטיבציה בכך שתתן לעצמך משהו אחרי כל פרק זמן של לימודים. ועוד משהו, אם קשה לך ללמוד הרבה זמן, אז פשוט תעשה הפסקות כל פרק זמן קצר יחסית (כמו שאמרת, חצי שעה-45 דק'). אם עד היום הסתדרת לא רע כשלא למדת בכלל, אז אני בטוחה שאם תלמד אפילו קצת זה כבר יעלה לך את הממוצע בהרבה. כמו שאמרת, היכולות שלך הן גבוהות, ואתה רק צריך טיפה להתאמץ. לא יותר מדיי, לא לקרוע את עצמך, לא לסבול- פשוט קצת יותר להתאמץ. רק קצת. בתור התחלה זה מספיק. אחר כך תעלה את זה עוד ועוד.

dudmel

New member
תודה לכולם על ההתייחסות ../images/Emo140.gif

אני אפסיק לחפור לכם וכבר אסתדר איכשהו... יהיה טוב

Lir האחת

New member
זה נקרא לחפור?

בטוח שתסתדר
לרובנו יש נטייה לדחיינות ועצלנות, כשזה נוגע ללימודים. אתה אולי אדם אינדיבידואליסט, אך זו בהחלט בעיה קולקטיביסטית
ואני באמת מאמינה שמאחורי הנטייה הזאת, קיימת סיבה. אצל כל אחד יכולה להיות סיבה שונה. אני אשמח לשמוע את הפיתרון הנכון עבורך, כשתמצא אותו

למעלה