עצי פרי הדר

מהין

New member
עצי פרי הדר

בוקר טוב בקדתי את עצי הדר עם זכוכית מגדלת על פי המלצתו של רוני ב ואכן ראיתי קורי עכביש מתחת לעלים ועכבישים לבנבנים שדרך אגב נראים לא מזיקים אז השתמשתי במירשם של מוטי כנגד אקריות ( כף אבקת סודה לשתיה שתי כפות קמח וליטר מיים ) . לאחר יומיים ליתר ביטחון ריססתי את העצים עם הליקר של דובב ( ניקוטין + כוהל) וכנראה שהגזמתי כי העלים הירוקים החדשים נראים שרופים . האם זה נורמאלי ? ואיך אוכל לדעת אם הטיפול הצליח או לא ?ובכלל תוך כמה זמן כדאי לחזור על הטיפול מבלי להרוג את העצים ביחד עם המזיק ? בתודה מראש

eyalhefetz

New member
לדעתי אתם מגזימים

עם הOVER אורגניות שלכם. תסתכלו לאיזה מצבים אתם מביאים את עצמכם ואת הצמחייה שלכם.. בחייך, יש לך מושג מה עושה ניקוטין וכוהל לצמח? ואני אענה - לא, בדיוק כמו שאתה לא יודע מה ריסוס נורמלי עושה או מזיק. חבר´ה - אם מרססים לפי הוראות, אין שום נזק, קיראו כל תווית נורמלית ותשימו לב שכתוב מתי לפני קטיף מותר לרסס וכולי. כן כן זה היתרון הגדול בריסוסים מסורתיים (כימיקליים), הם עברו מחקרים רבים של כל השלכה אפשרית על הצמח/הפרי/האוכל אותו. שלא כמו ניקוטין ואלכוהול (!!!). אני מצטער שכך הגבתי פשוט אני מזועזע מהתמימות של אנשים שאורגני זה רק טוב (וזה לא רק טוב!!) ומהאנטי שמפתחים נגד ריסוסים מן המניין.

אתה טועה ובגדול....

ראשית מתכוניו של דובב להדברה הם כימיים לחלוטין והצהרתי על כך בעבר השימוש בניקוטין כוהל וגופרית הם מסוכנים בדיוק כמו כול ריסוס כימי רבים מאיתנו לא מבינים כיצד צצות מחלות כמו סרטן וכדומה אין פלא כי פירות ארצנו המבורכת מלאים בחומרים כיימים המקרה החמור ביותר הוא בענבים המרוססים והמוגמעים בחומרים כימים שהוכחו כמסרטנים בעכברים וקופים(אינני מכליל את כול המטעים ,יש כאלה שמרססים נכון)כמות הנוזל הכימי בענבים היא של כ45%ולכן בתור עצה ידידותית הימנעו מריסוס כימי בפירות וירקות ועשבים לאכילה וכו,. אין בעיה לרסס ורדים קמליות וכדומה במוצרים כימיים כול עוד משתמשים באמצעי חסימה לנשימה כמו מסכת רופאים איכותית המונעת כניסה של החומר בעת הריסוס לריאות.

מוטי בר

New member
זה נכון, ואפשר לכייס בשקיות נייר חו

מות עם חומרים יותר חלשים למניעת מחלות כי המזיקים פשוט לא נכנסים אם השקית קשורה היטב. אחת הסיבות שאני ממש לא מעיז לאכול ענבים ותות שדה בשוק הקונבנציונאלי זה בגלל כמות הריסוסים העצומה בהם,והמהדרין כמוני, אוכלים בעיקר מחקלאות אורגאנית. גם אם לא מרססים כלל ובכל זאת הרי יש תולעים אפשר להסיר בסכין את החלק הנגוע והשאר טוב לאכילה גם אם זה לא נעים לעיין ולהרגשת הגועל. מילדותי זכור לי היטב מבצע הכיוס בשקיות הנייר בכל עונהף עם מעט גופרית נגד העשים השונים והפרי היה ממש טוב לאכילה ושלם. הבעיה היא בעיקר עם החקלאות התעשיתית, המקפידה על הכמות והנוחות על חשבון הבריאות וזה ממש חבל לכולנו. בתקווה לימים טובים יותר.

eyalhefetz

New member
רק ליידע אתכם בעובדות

כל מה שאמרתם על כמויות גדולות, נכון רק לגבי שווקים למיניהם. מה כוונתי? כל חברה המכבדת עצמה (היפרנטו, קלאבמרקט, מגה) בודקת (באמת בודקת!!!) את כמות הכימיקלים הנמצאים בפירות וירקות המגיעים אליה (כידוע לכם ישנם חקלאים שעובדים עבור החברות הגדולות וכאלה לשוק החופשי) אם סחורה נתפסת עם כמות גדולה יותר מהמותר (התקן הישראלי) החקלאי מקבל קנס לא נעים בכלל. אז בקיצור דעו לכם שאתם קונים ברשתות גדולות (בלבד!!!!) הפרי והירק עומדים בתקן, והתקן די מחמיר. * כל מה שכתבתי לא נכון לגבי שוק הכרמל / ירקנים וכולי.

התקן הישראלי - עים כול הכבוד

זה בלוף,התקן הישראלי שלא כתקן האירופי מתיר ריסוס והזרקת הורמונים בתותים, ענבים,שזיפים ,אגסים וכל אותם פירות מנופחים.ומתיר ריסוס בחומרים מסרטנים שנאסרו גם בארצות הברית וגם באירופה מבחינה זו אנו מדינת עולם שלישי.איך יתכן שמדינה מתוקנת מרססת את יבולה ברעל לשמו? זה חמור מאוד אני ממליץ לכם לא לאכול תותים בעונתם,ואים כבר אוכלים אז את הקטנים ביותר ולא המנופחים שמלאים בחומרים כימיים והורמוני גדילה-שחלקם גורמים לעצבון ודיכאון(זאת הוכח במחקרים של משרד הבריאות האמריקני שכחתי את שמו המלא).עדיף להימנע גם מאכילת ענבים. ורצוי לפני אכילת כול הפירות לקלף את קליפתםולשטוף היטב(לדוגמא אגסים מנגו,וכול הפירות שניתנים לקילוף. *יש לציין כי יש גם כמה חסידים בסדום ולא כול מגדלי הפירות מרעילים את עצמם ואת פירותיהם.לצערנו גם חלק ממדינות אירופה לא נוהגים לפי התקנים האירופיים. שמרו על עצמכם סער

tivoli2

New member
לשנות מעט עובדות !

כמושבניקים -חקלאים בסדר גודל ג ד ו ל לא נעשיית בדיקה כימיקלית,בשום שלב של הגידול. ובטח לא בזמן השיווק. אנחנו משווקים גם לרשתות הגדולות ,לידעתך! . הם {הרשתות} מכניסים ירקות מעזה, ולפעמים הם בסדר עדיפות לפני התוצרת המקומית.{אל תחפש קרטונים שעליהם כתוב בערבית כי לא תימצא.} ודווקא, השווקים הקטנים :שוק הכרמל וכ"ו קונים את הירקות והפירות ישר מהחקלאי. אלו הן שישים שניות עם .....

sheda0ktana

New member
מאות ואלפי שנים של עבודה בשטח...

זה נחשב מבחינתי מחקר קליני ממדרגה ראשונה. אבל זה כבר ויכוח ששייך לפורום אחר

רוני ב1

New member
קודם כל תן לעץ להרגע מהטראומה.

כמו שאומר ההוא מהסרט:"תגיד", למה בדקת קיום אקריות? היו איזה סמנים רעים על העץ? אני לא מכיר אקריות שנראות כמו עכבישים לבנים. אלא אם אנחנו קוראים אחרת לצבעים שונים(וזה קורה גם בין אנשי מקצוע).

מהין

New member
אקריות

שלום רוני ב העצים נראו חיוורים ולא בריאים , למרות שהייתה פריחה יפה לא מזמן והעצים (הננסיים) מלאים בפירות .לכן החלטתי ע"פ המלצה שקיבלתי ממך ומתמי הבלשית לבדוק הימצאות של אקריות , הפירות עדיין מאוד קטנים אבל נראים בריאים, כנראה בעקבות הברזל שהם קיבלו . אולי לא מדובר באקריות , אבל זה נראה כעכבישים לבנים או ליתר דיוק בז´ בהיר ובנוסף, על כל עלה ירוק וחדש שצומח מייד מופיע אורח לא רצוי " עש המנהרות" ? לסיום יש לי וידויי קטן השתמשתי ב 2- סיגריות ורבע ליטר כוהל. לפי מתכון של דובב צריך חצי ליטר , אולי הריכוז הגבוהה של ניקוטין שרף את העלים . בתודה מראש

רוני ב1

New member
האם נשארו אקריות?

תמי זו אשתי, והיו לי בעיות להחליף את שמה בשמי. חוץ מזה אני לא בקטע האורגני בכלל, והשמוש באלתורים ביתיים בטח לא היה מקבל אישור ה"אורגניים". אלה חמרים שה"אורגניים" (נידמה לי) לא יסכימו בכלל לדבר עליהם. יש הגדרות חוקיות ישראליות ובין לאומיות שמגדירות מהו חמר אורגני. גם החמרים האלה תלוים בשרירות ליבם של אנשים. השאלה היא: "על איזה בני אדם אלה סומך". אני סומך על אלה שמאפשרים להפיק אוכל זול להרבה אוכלוסיה, במינימום נזק בריאותי. זה כמובן לא שייך לשורה שלך, אבל לא מתחשק לי לענות לכמה שורות, אז אני דוחס הכל יחד. סליחה.

למעלה