עצירת נשימה

whiterabit

New member
עצירת נשימה

שלום אני יודע שכל מדיציה מרגיעה את הגוף ואת הנפש אבל מה שאני צריך זה מדיטציה ספציפית שתעזור לי לעצור את הנשימה לזמן הארוך ביותר שהגוף שלי יאפשר לי. כמובן שהדבר אומר להגיע לשליטה מסוימת בקצב הלב. ואם אתם שואלים את עצמכם למה ? אז אני צולל חופשי שזה אומר לרדת אל העומק ע"י עצרית נשימה בסיוע סנפירים ומסיכה בלבד. עד היום הגעתי לאיזור השלושים וחמישה מטרים (פשוט כי לא היה יותר) וביליתי מעל 4 דקות מתחת למים באופן סטטי. שיא העולם עומד באיזור השמונה-תשע דקות ומעל מאה מטר לעומק.

לקשמי

New member
מה דעתך על האת'ה יוגה?

האת'ה יוגה היא התרגול הפיזי של היוגה שבו לומדים ומתרגלים גם תרגילי נשימה (פרניאמה). אני יודעת שהרבה צוללנים לומדים ועושים פרניאמה וזה באמת עוזר להם עם הצלילה. רק שפרניאמה באמת צריך ללמוד בקורס מסודר. כדאי להתחיל עם שיעורי יוגה ואחר כך אולי להשתתף בקורסים שמתמקדים רק על תרגול פרניאמה. בהצלחה!

whiterabit

New member
תודה ...

אפשר בבקשה קצת פירוט לגבי איך מתרגלים הרפיה עמוקה ?

אינקה

New member
איך מתרגלים הרפיה עמוקה

העקרון הוא תרגול הרפיה, אך לאחר תרגול רב ניתן להעמיק עוד ועוד. שכב ישר, כווץ את כל השרירים בגופך מאצבעות הרגליים עד למצח וקודקוד הראש, תשתדל לא להחסיר דבר כולל הלשון העיניים, ישבן, מפשעה וכל השאר. לאחר מאמץ כיווץ רב - הרפה בבת אחת. מייד תרגיש את התחושה של השרירים מתרפים - זכור אותה! עבור על כל החלקים בגוף הסר מהם כל מאמץ והתנגדות ומלא אותם בתחושה זו. אתה יכול להיעזר גם בשינון לעצמך שאתה הולך והופך רפוי יותר ויותר, ניתן יחד עם ספירה. חזור על התרגיל עוד ועוד תוך כדי שאתה מתרכז בתחושת ההרפיה בזמן הנכון ובהמשך גם תרגיש שאינך צריך עוד את שלב ההתכווצות עוד. אתה יכול לחזק את ההרפייה על ידי זה שתדמיין עצמך כנוזלי, התמקדות בתחושת כוח הכבידה על חלקים בגוף ועוד. המשך התרגול הזה יאפשר לך להפעיל את מנגנון ההרפייה על ידי הזכרות בתחושת ההרפייה עצמה. כך תוכל להכנס למים, להזכר בתחושת ההרפיה - ולהגיע להרפייה מייד. בשלבים ראשונים תוכל פשוט להתמקד בתחושת המים שנושאים אותך ולסרוק את הגוף תוך שאתה מרפה כל חלק וחלק.

שובטמה

New member
תגובה לעצירת נשימה.......

האימון הטוב ביותר זה להתאמן במקצוע היחודי שלך בתנאים שתואמים את המקצוע שלך. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה