עצירות

ofelya

New member
עצירות

מה עושים? בר , בן שנתיים וחצי, צורח המון עד שיוצא לו הקקי. כואב לו מאוד והתהליך חוזר על עצמו כל יומיים! למישהי יש רעיון?

כמה דברים

- לשנות תזונה: לעבור למזון מקמח מלא (אפשר גם לקנות חטיפים מקמח מלא בחנויות טבע). סיבים עוזרים ל... לאכול הרבה פירות וירקות (לא תפוחים או בננות, אלא דווקא עגבניות וכו´). - לשתות מיץ שזיפים מיובשים (מאיה לא אהבה), אבל היא אהבה את התחליף שמצאתי: יוגורט דנונה עם שזיפים מיובשים (בכל סופר יש) והספיקה לאכול קצת שזיפים מיובשים (ניתן לקנות בכל חנות טבע) - ואם ממש כואב, שמן פריפין - כפית ביום. אבל אסור להשתמש יותר מדי (כדי שהגוף לא יתרגל לפתרון חיצוני) מאיה סבלה רק כמה ימים מעצירות, בערך בגיל שנה, וזה היה ממש נורא.אז אני מבינה את הצורך הדחוף בפיתרון... בהצלחה.

ואולי גם לתת אסידופולוס שזה

תוספת של חיידקים ידידותיים למעיים. אפשר לקנות את זה באבקה לילדים. ואם לא אז תמיד אפשר לתת יוגורט ביו או אקטימל וכו´.

אופס, הקדמת אותי.... ../images/Emo13.gif

רעות בת חודשיים וכבר שבועיים סובלת מעצירויות. השתמשתי בעצות הטובות שקבלתי כאן אבל בינתיים ללא הועיל. יש נסיון ? רעיונות ? ניסינו תה קמומיל, מסז´ים, נר גליצרין, קיסם עם קרם, אמבטיות חמימות. גורנישט. הקטנה סובלת. הבוקר ניסיתי את מיץ העגבניות שהציעו לי כאן (לקח לי זמן כי נראה לי מוקדם למרכיב מזון חומצי כזה). בינתיים כלום.

בגיל הזה אפשר לתת כפית של

רסק עגבניות (טרי כמובן) ובגיל הזה זה עבד גם עם מאיה. עם הזמן לצערי הבעיות הפכו להיות יותר מורכבות. לגבי נרות גליצרין, כמו שכתבתי לגבי שמן הפריפין, לא כדאי למהר להשתמש או להרבות להשתמש כי במקום שהגוף ילמד לשפר את מנגנון היציאות הוא לומד להסתמך על מקור חיצוני. אני חושבת שבגיל חודשיים וחצי עצירות זה די יוצא דופן, ביחוד עם היא יונקת (בלשון עדינה, לתינוקות יונקים מחליפים הרבה פעמים ביום חיתולים) אז אולי כדאי לבדוק את התזונה שלך (אם את מניקה).

אצל תינוקות יונקים לפעמים גם אין

יציאה כמה ימים וזה בסדר. (זה יכול לנוע בין יציאה אחרי כל ארוחה לבין יציאה אחת בכמה ימים עד שבוע אפילו). אבל אם היא ממש סובלת אז כדאי לעזור לה לשחרר גזים. חוץ מזה שאת יכולה לעזור לה עם התזונה שלך.

ציפי ג

New member
חנה מזל שיוסאריאן לא פה

אבל אני כותבת את זה לא בגללך , אלא בגלל שזו שגיאה החוזרת על עצמה אצל רובנו - מיניקה השורש -ינק ויש יוד אחרי המם. ותודה ליוסאריאן שהולך אחרי לכל מקום ומחפש את היודים שהשמטתי.

מיכללב

New member
בגילאי שנתיים עד שש

הגורם לעצירות הוא חלב פרה בדר"כ..וחשוב להקפיד על אכילת קמח מלא,ירקות ופירות..רסק עגבניות טרי מאד עוזר..וגם ענבים..גורמים למעיים לכיווץ.. ואם את בעד מוצרי סויה..אז עוזר מאד. אגב,אם הוא לא אוהב רסק..אז עגבניות שרי..

ofelya

New member
חלב פרה

בר שותה בקבוק פורמולה של רמדיה בערב ובבוקר, ולפעמים טעימות של שוקו. יכול להיות שהדייסה שאני מוסיפה לפורמולה בעייתית? זה מוצר שאמור להיות מותאם לתינוקות! חוץ מזה שהוא שותה את אותה פורמולה מאז שהפסיק לינוק - גיל 8 חודשים, ועד עכשיו היה בסדר...

ואני היום הצלחתי להוציא ליעלי כבר

2 חבילות יפות בחיתול ועוד כמה הפגזות של גזים. ואין מאושרת ממני... פשוט לחיצות עדינות של הברכיים לכיוון הבטן בתנועה סיבובית תוך כדי המאמצות מצד יעלי. ואם היא בוכה זה גם עוזר כי לפעמים כשהיא מתאמצת לבכות אז זה יוצא עם העזרה שלי בכיפופי הברכיים. מה שכן צריך לעשות את זה הרבה ולשחרר גזים אפילו כשהיא רגועה וזה לא מציק לה. לא תמיד זה עובד.

../images/Emo26.gif שאלה חשובה ../images/Emo36.gif

האם בר צורח במהלך הישיבה בשירותים כלומר תוך כדי הניסיון להוציא צואה? או האם הצרחות נובעות מכאבי בטן שלפני הכניסה לשירותים? אם מדובר באופציה הראשונה אז יש לי משהו חשוב לומר לך.

ofelya

New member
צרחות

הוא צורח בשירותים מכאבים , תוך כדי הנסיונות. אחרי כמה זמן הוא מחליט שהספיק לו ואז הוא טוען שאין לו יותר קקי (אבל אמא יודעת שיש), בהמשך הערב הוא מבקש טיטול, "תופס עמדה" , צורח וצורח עד שהקקי יוצא...

../images/Emo26.gif אני לא רופאה, אבל... ../images/Emo36.gif

אני חייבת להעיר את תשומת ליבך למצב אפשרי. יתכן (ואני מדגישה יתכן) כי זה באמת מוגזם לנסות לאבחן מצב רפואי על גבי רשת האינטרנט ועוד ע"י מישהי לא מקצועית. אבל בגלל שיש לי ניסיון אישי עם המצב הזה אני גם רגישה יותר לתלונות של הבן שלך. אולי יש לבנך סדק בפי הטבעת (פיסורה). סדק כזה יכול להגרם כתוצאה מעצירויות קשות/חוזרות. לעיתים הצואה ממש קשה והחיכוך עם ריקמת פי הטבעת יוצר קרע קטן. הכאבים יכולים לנוע בסקלות שונות מרגישות מסוימת באיזור ועד כאבי תופת, תלוי בעומק הסדק. אני ממש ממליצה לך על הדברים הבאים: 1. קודם כל ללכת לרופא! 2. ליטול שמן פראפין כל יום! אני לא יודעת להגיד לך מינון שמותאם לילד אבל המינון למבוגר שסובל מבעיה דומה הוא 3 כפות ליום (רצוי לחלק אותם בין הבוקר והערב). השמן גורם לשימון דפנות מערכת העיכול והצואה כך כשהיא יוצאת היא ממש מחליקה החוצה עם מינימום חיכוך. כמובן שאסור ליטול את זה על בסיס קבוע אבל לאט לאט עם ההטבה מורידים את המינון עד לאפס. השיפור עם השמן יראה תוך יומיים בערך. במקביל: 3. חובה לשפר את התזונה. להעשיר את התפריט בסיבים: הרבה ירקות, יוגורט ביו עם גרנולה/שיבולת שועל וכד´, דגנים על בסיס חיטה מלאה, לחמים על בסיס קמח מלא (יש לחמניות שונות ופיתות מקמח מלא), אורז מלא, תבשילים על בסיס עגבניות. להוציא מן התפריט אורז לבן, בננות, תפוחים, גזר מבושל או כל דבר אחר שגורם לעצירות. 4. לשתות חליטת שזיפים כל יום ולאכול את השזיפים החלוטים (את יכולה להכניס לו בתוך יוגורט או מעדן). בכלל, להרבות בשתית מים! 5. אם אכן מדובר בבעיה שציינתי, תתחילו באמבטיות ישיבה (רצוי 3 פעמים ביום כל פעם לפחות 10 דקות). באמבטיות תמוססי סבון נוזלי. זה פועל ממש כמו קומפרסים. 6. אם קיימת הבעיה שציינתי לא לנגב את הטוסיק בנייר טוואלט!!! יש מגבונים מועשרים בתמציות צמחים שמטרתם להקל על הכאב ולחטא. אני לא זוכרת את שמם אבל לדר´ פישר יש מגבונים כאלו (הם נועדו לסובלים מטחורים, נשים לאחר לידה וכד´). מקסימום לנגב עם מגבונים לחים עדינים. אני מקווה שהעצירויות והכאבים יפתרו מהר.

למעלה