../images/Emo26.gif אני לא רופאה, אבל... ../images/Emo36.gif
אני חייבת להעיר את תשומת ליבך למצב אפשרי. יתכן (ואני מדגישה יתכן) כי זה באמת מוגזם לנסות לאבחן מצב רפואי על גבי רשת האינטרנט ועוד ע"י מישהי לא מקצועית. אבל בגלל שיש לי ניסיון אישי עם המצב הזה אני גם רגישה יותר לתלונות של הבן שלך. אולי יש לבנך סדק בפי הטבעת (פיסורה). סדק כזה יכול להגרם כתוצאה מעצירויות קשות/חוזרות. לעיתים הצואה ממש קשה והחיכוך עם ריקמת פי הטבעת יוצר קרע קטן. הכאבים יכולים לנוע בסקלות שונות מרגישות מסוימת באיזור ועד כאבי תופת, תלוי בעומק הסדק. אני ממש ממליצה לך על הדברים הבאים: 1. קודם כל ללכת לרופא! 2. ליטול שמן פראפין כל יום! אני לא יודעת להגיד לך מינון שמותאם לילד אבל המינון למבוגר שסובל מבעיה דומה הוא 3 כפות ליום (רצוי לחלק אותם בין הבוקר והערב). השמן גורם לשימון דפנות מערכת העיכול והצואה כך כשהיא יוצאת היא ממש מחליקה החוצה עם מינימום חיכוך. כמובן שאסור ליטול את זה על בסיס קבוע אבל לאט לאט עם ההטבה מורידים את המינון עד לאפס. השיפור עם השמן יראה תוך יומיים בערך. במקביל: 3. חובה לשפר את התזונה. להעשיר את התפריט בסיבים: הרבה ירקות, יוגורט ביו עם גרנולה/שיבולת שועל וכד´, דגנים על בסיס חיטה מלאה, לחמים על בסיס קמח מלא (יש לחמניות שונות ופיתות מקמח מלא), אורז מלא, תבשילים על בסיס עגבניות. להוציא מן התפריט אורז לבן, בננות, תפוחים, גזר מבושל או כל דבר אחר שגורם לעצירות. 4. לשתות חליטת שזיפים כל יום ולאכול את השזיפים החלוטים (את יכולה להכניס לו בתוך יוגורט או מעדן). בכלל, להרבות בשתית מים! 5. אם אכן מדובר בבעיה שציינתי, תתחילו באמבטיות ישיבה (רצוי 3 פעמים ביום כל פעם לפחות 10 דקות). באמבטיות תמוססי סבון נוזלי. זה פועל ממש כמו קומפרסים. 6. אם קיימת הבעיה שציינתי לא לנגב את הטוסיק בנייר טוואלט!!! יש מגבונים מועשרים בתמציות צמחים שמטרתם להקל על הכאב ולחטא. אני לא זוכרת את שמם אבל לדר´ פישר יש מגבונים כאלו (הם נועדו לסובלים מטחורים, נשים לאחר לידה וכד´). מקסימום לנגב עם מגבונים לחים עדינים. אני מקווה שהעצירויות והכאבים יפתרו מהר.