עצירות

smintzer

New member
קודם לנסות את שיטת העיסויים

ורק לאחר שזה לא הצליח לתת נר נשמע לי סביר ביותר.אם התינוק לא סובל ממגע על ביטנו העיסוי יכול לעזור מאוד!!! והכי חשוב- מה שנכנס- תמיד יצא!!!!

יקירה אני ממש לא מחפשת להתנצח איתך

אבל לתת עיצה גורפת לשים נרוןת גליצרין או מה שזה לא יהיה רק בלל נסיונך האישי נראה לי,לפחות,לא אחראי.

sagitlaleche

New member
עצירות ../images/Emo20.gif

אני מציעה לא לעשות פעולה זו ללא התייעצות עם רופא ילדים. ושוב, נורמאלי שתינוקות מגיל כמה שבועות לא יעשו קקי שבוע. זו אינה עצירות.

1טלטלים

New member
לTSUKIT

רווינסרה צודקת מאוד.זה לא חריג שלתינוק מעל גיל 4 שבועות יש ציצאות כל יומיים,אגב הם יכולים להתעכב אף יותר,אפילו שבוע.אם היה מדובר לפני גיל של 4 שבועות היה צורך לגשת ליועצת הנקה מוסמכת בלבד ולא לרופא,כי יש קשר בין ניהול הנקה נכון,במיוחד תפיסה טובה ולבין יציאות בגיל זה שאמורת להיות לפחות 3-4 פעמים ביממה. לגבי נר גליצרין-שימי לב שעל מנת להשיג אותו עליך "לשקר" לגבי גיל תינוק, תרופה זו נמכרת אמנם בלי מרשם רופא,חופשי אך יש הגבלת גיל ברורה,אם זה היה מותר לא היו שואלים אותך מהו גיל של תינוק. נסי להימנע מכך!!! השתדלי לעסות את בטנו לעתים,גם כאשר לא ניראה לך שהוא מאותת לך שכואב לא או יש לו גזים...הרי כמעסים שריר תפוס גם כואב,אבל אח"כ באה ההקלה. אמבטיות חמימות מרגיעות גם.... תקופה קשה,אך תעודדי אין כמעט תינוק שאינו סובל מגזים בגיל זה.שוב עליו לגדול ולהשתכלל ועימו משתכללת גם מע' עיכול שלו. כל עוד את מניקה מלא ונמנעת ממתן תוספות(אגב גם גורמים לגזים....חזקים פי כמה/כאבי בטן,עצירויות,שינוי בצבע קאקי...)הכל יסתדר! אמא של טל

tsukit

New member
עצירות

הקטנה שלי בת 6 שבועות וזה עתה סיימה קפיצת גדילה שנייה. אני מניקה אותה והיא אוכלת באופן סדיר, משקלה טוב ואין לי בעיות עימה בתחום זה. עם זאת, מזה כ - 48 שעות שהיא כמעט ואינה עושה קקי (אם כי היא עושה הרבה פיפי) והיא מתכווצת וניכר שסובלת מגזים ומכאבי בטן. האם ייתכן שהיא סובלת מעצירות? אני נותת לה לפני כל ארוחה את ה"גרפווטר", מה עוד אפשר לעשות כדי להקל עליה והאם זה נורמלי בגיל כזה לסבול מעצירות??? ממה זה נובע??

זו אינה עצירות.

אצל תינוקות יונקים מעל גיל חודש עד 10 ימים ללא יציאה נחשב תקין. לפעמים לא נעים להם ולוחץ אבל לא הייתי ממהרת לדחוף לה נרות למיניהם. מה אפשר לעשות כדי להקל; -לקחת מעט שמן עיסוי עדין לתינוק כגון שמן שקדים ולעסות מסביב לפופיק שלה בכיוון השעון כ-40 סיבובים. -למצוא את הנקודה שמחברת בין המפשעה הימנית שלה לבטן תחתונה/ימין וללחוץ קצת. -להניח אותה עלייך ולעסות בעדינות את החלק הרך של כפות רגליה. כל האיזור הרך מתחת לכריות האצבעות ועד להיכן שמתחיל העקב. ללחוץ בעדינות. -להניח אותה עם בטנה על רגלייך ולנענע קלות בעיקר כשיש לה לחץ ופוקים. גם לעשות לה "אופנים" עם כיפופי ברכיים לבטן.

sagitlaleche

New member
עצירות אצל תינוק יונק ../images/Emo20.gif

תינוקות יונקים, לאחר השבועות הראשונים יכולים לעשות קקי גם פעם בשבוע וזה ייחשב לנורמלי. נסי להקל עליה על ידי מסאז'ים, נשיאה במנשא והרבה על הידיים. אם העליה במשקל ממשיכה להיות טובה, יש מספיק חיתולים רטובים (5-6 ביממה) אז אין מה לדאוג לגבי זה שהיא לא עושה קקי כמה ימים.

למעלה