עצירות

efatsh

New member
בגדול, עושים את הדברים הרגילים-

מוסיפים עגבניות ושמן זית לאוכל.מוסיפים שזיפים. נותנים פירות וירקות.
משתדלים לתת מספיק נוזלים (לא פשוט)
האמת, שבאמת אפשר לעשות קצת יותר בכיוון הזה. בגלל שהעצירות היא כמעט מלידה ולא הוקלה מתזונות שונות (קיבלה תמ"ל ואפילו היתה עם דיאטה קטוגנית לתקופה. (למניעת פירכוסים-מבוססת על שומנים בלבד
) לא חשבתי על זה.
פשוט להוסיף סיבים, או כדאי לפנות לאיש מקצוע להתאמה יותר ספציפית?

JoIIy Roger

New member
שאלה

יש אפשרות לברר אם העצירות קשורה לתסמונת? אם כן, יתכן והורים מנוסים יותר יוכלו לעזור.
אנשים משתפים, ודאי יש פורומים ואתרים שקשורים לתסמונת בהם אפשר לברר.

efatsh

New member
תשובה

התסמונת עצמה מאד נדירה (יש פחות מ10 אנשים בארץ איתה). אבל היא דומה לתסמונת (קצת פחות) נדירה אחרת, בה באמת יש עצירות כסמפטום (85%). לא כל כך ברור למה (מבחינה אנטומית הכל תקין). הרפואה מתמודדת עם זה באמצעות תזונה, שתייה מרובה של מים וחוקן עם צריך.
אני תהיתי אם משהו מתחום הרפואה האלטרנטיבית יכול לאבחן ולתת מענה לסימפטום הזה, שלא ברור לגמרי ממה הוא נובע.
(וההפניה לפורומים היא רעיון טוב. אני אציע לאמא).
אבל, בין השורות, אני מבינה שאתם לא חושבים (סליחה שזה משורשר רק אלייך) שזה כיוון ששווה לבדוק?
כי אני מכירה מקרים (באוכלוסיה הזאת) שהרפואה הקונבציונאלית לא נתנה מענה, או נתנה תרופות שתופעות הלוואי שלהן, או ההשפעה לאורך זמן היו "לא משהו" בלשון המעטה, ואילו רפואה אלטרנטיבית עזרה בצורה כלשהי (גם אם לא מלאה).

JoIIy Roger

New member
עונה לך

אני באופן אישי לא כ"כ התנסיתי עם רפואה משלימה.
עשיתי תקופה דיקור ואני לא מאמינה שזה עזר לי.

אני פשוט כזו.

עכשיו אמא שלי שגם היא ככה (ככה זה לא מאמינה בדברים כאלו) אמרה לי שהמליצו לה והיא פנתה למטפל שעשה לה דיקור וזה עזר לה עם בעיה שהיתה לה ואני שוקלת לנסות.

אני לא יכולה להמליץ לך על משהו שלא ניסיתי. בטח לא אם זה עולה לא מעט כסף.
אני חושבת שאם אחד הילדים שלי היה סובל ככה בסוף כנראה שכן הייתי מנסה.
היתה לבת שלי תקופה על עצירות בגלל שהיא לא הסכימה לשתות אבל עכשיו היא כן שותה לשמחתי.

להוריד שוקולד, לשתות הרבה מים

אפשר לנסות לשים פשתן טחון על האוכל (לא משפיע על הטעם, הולך טוב ביוגורטים למיניהם) וגם פשתן לא טחון אם היא מוכנה.
אפשר לחשוב על סיבים. אנחנו בבעיית עצירות פנינו לנטורופתית, אולי זה יעזור.
איך היא מבחינה מוטורית? האם פעילה ככל הילדים? אם לא, כדאי לחשוב על פעילות גופנית או לפחות מסאג'ים ודברים כמו אופניים. זה מאד מאד עוזר לעיכול.

JoIIy Roger

New member
נכון, לרוב חלב עושה שילשול.

עשיתי מחקר דיי נרחב על עצירויות, התברר לי שחלב יכול לגרום גם לעצירות.

אשכר ש

New member
הומאופתיה קלאסית בהחלט יכולה לעזור

נסי לפנות לעוזי רוזנצוויג שמקבל באזור ירושלים.

בהצלחה!

עוד כיוון שיכול להתאים - קרניוסקרל

עוזר גם ב"צרכים המיוחדים" האחרים.
אם תרצי- יש לי המלצות בי-ם

למעלה