עצירות

פלאפי224

New member
עצירות

אני עם הגורה היפיפיה שאצלי מגיל יומיים היום היא ביום ה21- השגנו מטרנה לכלבים אבל לצערי הרב יש לה עצירות, לקחתי אותה לוטירינר אחרי יום אחד של עצירות והוא עשה ללא חוקן עם פרפין - שחרר ליום אחד , ושוב אחרי יומיים חזרה העצירות אז קניתי את אותו חומר ועשיתי חוקן והכל בסדר הכלבה נרגעה , היא שחררה לבד קצת , אבל עדיין אין לה יציאות מלבד העזרה חשוב לציין ששתן היא מטילה והולכת לעשות רק על העיתון...
עוד שבוע היא אמורה להתחיל קצת עם אוכל לגורים יבש רטוב

אפרקטל

New member
הווטרינרים יענו, אבל רק רציתי לומר
!

כל הכבוד על הדאגה והטיפול המסור שאתה מעניק לה ממש מאז שבאה לעולם. לגדל לבד גורה כה צעירה זה ממש לא טריוויאלי, זה מחמם לב וראוי להערכה.

שתגדל להיות חזקה, בריאה ואהובה, ושתהנה ממנה שנים רבות!

פלאפי224

New member
נהנים ומאתגר

אנחנו שותפים כל המשפחה גם הילדים, זה מאתגר מדאיג, כמו לגדל עוד ילד ולמרות זאת זה הכלב השלישי שלנו יש לנו בוקסר לבן בן 7, וכלב שזרקו לנו בגיל חודש חולה בסקאבייס וגם אותו הצלנו והיום הוא בן 4 והנסיכה החדשה הצטרפה אבל זה לא קל בכלל...

sapirdvm

New member
פחות אוהב חוקן

יש סיכון לא קטן בחוקן, מפרפורציה של הקולון, דרך ספיגת חומרים של החוקן (לא יודע עם מה עשית חוקן), התייבשות, כאבים ואי נוחות...
נכון אנחנו רוצים לראות גור שנותן צואה כל יום לפחות פעם אחת, אבל אם הוא לא עשה יום אחד זאת לא עצירות!. עצירות זה המצב בו הוא מנסה לתת צואה ולא מצליח.
יש לעצירות סיבות רבות; התייבשות, הרניה, גוף זר, כאב ועוד, ולכן אם יש עצירות צריך לראות וטרינר.
אולי תנסו לדלל את תחליף החלב מעט מההוראות? ככה היא תקבל יותק נוזלים והסיכוי לצואה יבשה יקטן.
עוד אפשרות לעזור, לתת וזלין/לקסאסטט. למרוח מעט מהמשחה כמו משחת שיניים כדי שהיא תבלע אותה וזה יחליק את הצואה בקלות גדולה יותר החוצה.
לא אוהב שמן פרפין במתן לפה כי הוא לא טעים ויש מצבים שהגורים שואפים אותו לריאות.
וזלין/לקסאסטט עשויים משמן מינראלי שאינו נספג ולכן משמן את המעי, להבדיל משמני מאכל שנספגים.
בהצלחה וכל הכבוד על המסירות

פלאפי224

New member
חוקן

ביום שלישי לקחתי אותה לוטרינר והוא עשה לה חוקן עם פרפן ומדחום ואמרה לי שבמידה ותהיה עצירות היא תלמד אותי לעשות,
קניתי מבית מרקחת חוקן קטן חד פעמי והשתמשתי חצי ביום שישי והיום, גם אני חושבת שזה לא פתרון , אני אנסה לדלל את האוכל, והוספתי קצת שמן זית,
בנוסף אנחנו מגרים את אותה עם צמר גפן חמים בפי הטבעת , חשוב לציין שהיא הכפילה את עצמה מהיום השני (אנחנו ביום ה21) שמצאנו אותה היא אוכלת בקבוק קטן מלא ואוהבת את האוכל, והיא הולכת קצת , נחה, משחקת ובמיוחד מתפנקת...

למעלה