עצירות

עצירות

אני בת 23 וב3 שנים אחרונות יש לי נטייה למעיים עצל וקשיי התרוקנות. היתי אצל גסטרו ששלחה לביופידבק אבל בגלל שאחרי כמה טיפוחים לא היה שיפור והרגשתי שהטיפול חודרני ופולשני- הפסקתי איתו. יש לי בעיית שנקראת "אניזימוס" כלומר הבעייה על רקע תפקודי, ולא אנטומי. התכווצות יתרה כל הזמן וקושי להרפות ולשחרר שרירים בכללי. אני לוקחת ריטלין לעיתים, ידוע לי כי הוא משפיע על דופמין שמשפיע על התנועה ותפקוד שרירים וגם סרטונין במערכת העיכול. אחת התופעות עליי- מגביר פעילות מעיים ופתאום אין לי שום בעייה והכל בקלות. אבל אני לא בטוחה שריטלין זה הפתרון וישועה לחיים. כמו כן שמתי לב שתזונה משפיעה, אבל הגברת סיבים לא בההכרח עוזרת, לעיתים מחמירה מצב לכדי נפיחות דמוי הריון ותקיעות. מוצרי חלב למרות שיגועים כטריגר לשלול, אצלי ההשפעה הפוכה. מעניין אותי האם מוכר ונפוץ טיפול בדיקור סיני (באיזור הגב?) לטיפול להגברת פעילות מעיים או שחרור מתחים. רשומה לקופ"ח מכבי

ינוקא1

New member
מנסיוני , טיפול באיזור הגב אכן עוזר לעצירות

אבל אני ממליץ על טיפול במסגרת רצינית , אם אפשר אפילו בשילוב מגע , ופחות במסגרת של קופת חולים. כמו כן מרגיש לי שעבודה על הנשימה אצלך יכולה להביא תוצאות. פשוט לתרגל כמה שיותר נשימה ארוכה עמוקה ושקטה לפני השינה. בהצלחה.

freearth10

New member
קשיי התרוקנות

היי להולכת בגשם,
ריטלין הוא לא פתרון ולא ישועה לחיים, למרות שהוא מאפשר לסביבה קצת שקט מהתרוקנות מלחיצה והשקט הסביבתי מאפשר לנו להתמקד בלימודים/בעבודה, אבל הוא מרפה במקום אחד ומחמיר את המצב במקום אחר. אנחנו מתחילים לקחת אותו בגלל בעיה של שחרור והתרוקנות והוא לא רק שלא פותר אותה, אלא אפילו מחמיר אותה. אני ממליצה לך על טיפול בקינסיולוגיה שמטפלת בו זמנית ברמות שונות של שחרור: פיזי-רגשי-רוחני ורמת החשיפה שלך נקבעת על ידך. כמובן שהוא לא הטיפול היחיד שיוכל לעזור לך לשחרר ולהשתחרר וכל תחום בו תחליטי להמשיך את התהליך שכבר התחלת, יעזור לך לשחרר את השליטה במה שכרגע סגור ועצור. מאיה

0 אור 0

New member
הקשב שלך לגוף ולתגובות שלו הוא התחלה טובה

כמו המציעים מעלי גם אני ממצליצה על עבודת עומק אישית ולא על ניסיונות לשים "אקמול" - בין אם זה כמה דיקורים בקופת חולים או כדור ריטלין מדי פעם (במיוחד לא ריטלין , כי כפי שראית בעצמך , לטווח הארוך הוא מנוון עוד יותר את התנועתיות אצלך). לפי מה שאת מספרת וחשה בעצמך, התזונה אצלך יכולה לסייע , אבל היא לא אמורה להיות הטיפול העיקרי , אלא טיפול שמתמקד ביכולת לשחרר, בהפעלה של תנועתיות השרירים, בשחרור מסלול הזרימה של קבלה ונתינה אצלך. בחרי כל טיפול עומק שאת מתחברת אליו, כל מטפל שאת מרגישה שנכון לך להיות ותתחילי מולו בתהליך האישי שלך.

עצירות מעיים = עצירות נפשית

להולכת בגשם בוקר טוב ומבורך - עיינתי בתשובות שנתנו לך - שהן מצוינות, כמובן. ואכן, ראוי לזכור שהגב, הנו החלק האחורי של מערכת העיכול ומערכת הפריון, על חלקיהן השונים. כמו כן, החלק האחורי של הלב והריאות. הגב איננו יחידה בפני עצמה. עצירות מעיים, פעמים רבות מאוד - ונראה שכך אצלך, ביטוי היא לעצירות נפשית/רוחנית/רגשית. נשימה נכונה לאורך היממה - בקלות ובשמחה - ארוכה, ממושכת, עדינה, שקטה ושלווה - תפיח חיים טובים יותר גם במערכת העיכול. נשימה נכונה מתאפשרת, רק ביציבה נכונה. פתחי את קידמת הגוף והרחיביה. ואשתמש, ברשותך, בכינוייך כאן - הולכת בגשם :- אפשר ללכת בגשם בשמחה ובאושר ובהנאה, בעליצות ועליזות - לדלג, לרוץ ולרקוד, ולהרגיש נעים מאוד ובכוונה להיכנס לשלוליות להשפריץ על עצמנו ואף להתרטב בכף גדול וענק ; אפשר ללכת בגשם בכבדות, בעצב ובכעס ורוגז, בעצלות, ואולי אף לטבוע בבוץ ולהתלכלך ולהתעצבן. = ללא קשר ותנאי אם הגשם עדין ומועט וקצר, או אם הגשם חזק וסוער מהרוחות ועצמתי והטיפות גדולות וכבדות. = כדאי, כמובן, אם כבר יוצר לנו ללכת בגשם כלשהו, לבחור דרך של שמחה וחביבות כלפי עצמנו. דרך של שחרור וקלות בהתייחסות להתרחשויות. קבלה של הנקרה בדרכנו ולזרום עמו; ולא התנגדות מתוך שנאה וחוסר שביעות-רצון. איכות טובה יותר של הליכה בגשם. הכלל בחיים הוא : כגודל הצפייה = גודל האכזבה. כך, אכילה בריאה לא תהיה תמיד התשובה היחידה המתאימה - כפי שנוכחת. וכן יתר הפתרונות, שעוקפים את שורש הבעיה. אפשר ל"רמות" (לא בכוונה כמובן) את הגוף והנפש - אבל, לא יותר מדי = מסתבר. לגוף חוקים וכללים משלו - נכונים ונפלאים. קודם כל - מן הקל אל הכבד - בחרי את התיקון והמטפל המתאימים לך ביותר, ובהדרגה תוכלי להתקדם לבריאות איתנה וטובה יותר. והכל רק בשמחה ובטוב-לבב ורצון-טוב כלפי עצמך וזולתך, בהצלחה - שלומית

למעלה