עצירות

שוקiלית

New member
עצירות

מה יש לרפואה משלים להציע לטיפול והכוונה בעצירות? על רקע קשיי התרוקנות, מעיים עצל. אוכלת מספיק פירות וירקות וסיבים. האם בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים יכול לגרום לזה? כי כיום חוץ מהרבה מוצרי חלב וביצה פה ושם לא נוגעת. האם כדאי להמשיך להמנע?

שוקiלית

New member
הבעיה

שכל הסיבים האלה גורמים לגזים, נפיחות מטורפת בבטן וזה לא עושה לי טוב ובטח שלא משפר את המצב

TheGreatNut

New member
לא בטוח שהסיבים גורמים לך לגזים.

עצם זה שמזון תקוע במערכת העיכול זה יכול ליצור גזים.

שוקiלית

New member
זה הסיבים

בטוח בטוח. גם אחרי ניקוי מלא של המעים (סופודקס)+חוקן, אכילת מלפפון או עגבניה מסכן אחד זהו ישר כאבי בטן והתכווצויות ונפיחות.

TheGreatNut

New member
יכול להיות שמערכת העיכול שלך...

במצב שבו יש הרבה גזים ללא קשר לסוג האוכל. בכל אופן, מלפפון כשלעצמו לא יוצר גזים במערכת העיכול. ונקיון זמני של מספר ימים של מערכת העיכול הוא לא אינדיקטור. בשביל באמת לחוות תוצאות בנושאים כאלו דרושה התמדה ארוכה מאוד בתזונה. התמדה שדורשת חודשים ואפילו שנים. לנקות את מערכת העיכול למשך מספר ימים זה לא אפקטיבי יותר מלטטא חדר אחד פעם אחת בבניין מלא באבק. החדר אולי יהיה נקי יום יומיים, אבל הבניין עדיין כולו מלוכלך והחדר יחזור למה שהוא היה בסוף השבוע. צריך לנקות את כל הבניין כל יום. גזים קבועים במערכת העיכול יכולים גם להיות קשורים לכעס עצור ולדברים שאת רוצה לממש או לבטא ואת לא מאפשרת לעצמך. במקרים רבים זה לא כל כך קשור לאוכל, בייחוד כשזה לא משנה מה את אוכלת והמצב נשאר זהה. אני מקווה שזה עוזר. שנה טובה!

0 אור 0

New member
לעצירות יכולים להיות כל מיני גורמים

והרפואה המשלימה תטפל בשורש הבעיה, ממליצה לפנות למטפל שיסייע לך בנושא. גם במידה שאת מתחברת רק לפן התזונתי, יש טעם לבחון באופן מקיף את התזונה שלך ולבצע התאמה אישית שתהיה נוחה לך ותאפשר למערכת העיכול לתפקד - עצירות עם גזים ונפיחויות זה סימן בדוק שמשהו שם כרגע לא עובד טוב ו/או לא מתאים.

שוקiלית

New member
איפה\איך מוצאים מטפל

שמתאים? ועם הכשרה מתאימה? הרי זה לא רופא. אני בטיפול של דיאטנית קלינית ורופאת גסטרו' אבל זה לא עוזר

0 אור 0

New member
קוראים קצת בפורום ובמאמרים

(וגם באינטרנט) כדי להבין את השיטות השונות, מחליטים לאיזה שיטה את מתחברת ואז מחפשים באיזור מגוריך מטפל טוב באותה שיטה. אפשר גם להתחיל הפוך - לראות איזה מטפלים טובים יש באיזור מגוריך ולבדוק האם את מתחברת לשיטה שהם מייצגים. מגוון השיטות רב - מטיפול אנרגטי כמו הילינג, לטיפולי מגע כמו רפלקסולוגיה, דיקור, הומאופתיה ועוד שיטות רבות וטובות שלא הזכרתי ועד לשיטה כמו נטורופתיה שמאד דומה למה שאת כבר מכירה - תזונה , תוספים, תצחי מרפא - אבל היא מגיעה מגישה מאד שונה מזו של הדיאטנית והרופא, ולכן דוקא יכולה לעזור.

ilan91

New member
ע צ י ר ו ת . . .

שמירה על והתמדה בהרגלי חיים נכונים פותרים לאלתר את בעיית העצירות. חלבונים מן החי, בהיותם חסרי סיבים הינם חלק מהסיבות לכך... הלוואי והצרות אשר נגרמים כתוצאה ממוצרי החלב היו מסתכמים בעציות בלבד... רק בריאות...

שוקiלית

New member
../images/Emo10.gif

אני צמחונית אז השלמתי חלבון מהרבה מוצרי חלב וביצים, אם ללא מוצרי חלב גם מה ישאר לאכול? לא שובעת מפירקות וירקות ואגוזים! וקטניות גורמות לכאבי בטן ונפיחות, אפילו קניתי "נבטוטים" שזה כל מיני קטניות שכבר הנביטו אותן. זה הכל ממלא ומנפח את הבטן בנפח ו-אפס שובע.

ilan91

New member
ש ו ב ע...

דיאטה טבעונית בהחלט לא אמורה להותיר אותך רעבה ! עלייך להתרגל לאכול כמות מספקת של מזון בהתאם לצרכים האישיים שלך. כאשר משנים את התזונה, לחלק מהאנשים יש מעין "תקופת הסתגלות" של הגוף למזון, אשר מתבטאת במה שציינת. חוסר שובע, גזים וכדו' יכולים להגרם גם כתוצאה מחוסר מזון, בחירת מזון לא מתאים או ארוחות ותפריט יומי שאינם מורכבים כהלכה.

paluta

New member
לפני הכל תבדקי בבקשה את נושא לעיסת המזון

האם המזון שאת מכניסה לפיך נלעס במלואו , לאט ובנחת עד אבק או שאת לועסת ובולעת די מהר ? אם תהיי במודעות בעת כל ארוחה בנוגע למנגנון הלעיסה לדעתי תפתרי את רוב בעיותייך . אם דפוס הלעיסה שלך נרכש מגיל צעיר יהיה לך ככל הנראה קשה לשנות את ההרגלים ללא מודעות יום יומית, והיה ותתקשי במקרה הזה להומיאופתיה יש בהחלט אפשרות לסייע ובמהירות. אכילה נכונה מתחילה בלעיסה נכונה, לצערי לא הרופאים ולא הדיאטניים הקלינים למיניהם שמים על כך דגש ו\או מלמדים את מי שעומד מולם על מהות הלעיסה הנכונה. לעיסה נכונה היא המפתח לתחושת שובע בנוסף לאיכות המזון הנלעס. אינני יודע כמה סוכרים את צורכת ביום אבל הללו רק גורמים לתחושת אי שובע , נטרול סוכרים יסיע לך בהתמודדות , נטילת ממתיקים מלאכותיים במקום סוכר מסוכנת ולא תאפשר לך להתמודד עם בעית חוסר השובע שלך. חלבון את חייבת לצרוך , תוכלי לקבלו מתערובות של קטניות, קינואה וזרעים. מוצרי חלב בעיתיים , ביצה (ביצת חופש) היא חלבון נקי ורצוי של א תוותרי על ביצה לפחות בשבועות הראשונים , כמובן שאל תוותרי על הירקות (הרבה לפחות קילו ביום) ואכלי לפחות 2 מנות של פרי ביום (פרי כגון , תפוח, אגס, שזיף , הדר ).

שוקiלית

New member
לועסת מהר ובקושי

אני דיי בולעת כל ביס.. אני לא יכולה לאכול קילו ירקות ביום, כמה זה יוצא? אני יכולה גג 6 ביום. ופירות כולם עושים לי כאבי בבטן, כולם. לא רוצה אפילו 2. עושה סבל. אז למה להצמד לאיזה כלל שמישהו המציא? מה שמתאים ובריא לאחרים לא טוב לי. יש לי IBS זה תסמונת מעי רגיז וכל הירקות\פירות טריים גורמים לבעיות. גם קטניות, גם מונבט.

אחד55

New member
הפרדת מזונות

1. תפרידי סוגי מזונות. אני אישית מפריד פירות מתוקים וסוכרים משאר המזונות בהפרש של שעתיים. יש המפרידין בהקפדה רבה יותר: קיטניות, דגנים, מוצרי חלב, אגוזים וכו' חפשי על זה חומר ברשת. 2. מעי רגיז משמעותו מוח רגיז. מצב מערכת העיכול משפיע על ההרגשה הכללית. בבטן נמצאות המערכות הסימפטתית והפרא סימפטתית. 3. יש מוצר נפלא שנקרא פרופרג'יל והוא מרפא את מערכת העיכול. 4. מיץ חמוציות עושה נפלאות לעיכול וגם לעלי אנדיב יש סיבים שטובים לעיכול. 5. שפרי את אוכלוסיית החיידקים הטובים. לא ע"י הכנסת חיידקים מבחוץ (פרוביוטיקה) אלא ע"י הזנת החיידקים הטובים שכבר ישנם ועידודם להתרבות.

paluta

New member
ביסים ובליעות

ביסים ובליעות - תסמין שמקושר לרוב עם בעיות המעי הרגיז, תעשי ניסוי קל ובמשך 48 השעות הבאות תלעסי נכון , תרשמי את תכולת המזון , את חווית האכילה שלך ואת שעות האכילה שלך (הרישום כדי שתהיי מודעת ) - . לאחר 48 השעות האלו תבררי אם חל שינוי במצבך - זה יספק לך כיוון מסויים. ד"א זה שאבחנו אותך כ IBS לא עוזר לך , [כמעט כל מי שמפליץ יותר מ5 פעמים ביום ומתלונן על כך לרופא מוגדר כIBS ], הבעיה שהמשוב של מצבך הפיזי מאוד משפיע על מצבך הנפשי זה מילכוד לא סימפטי שהופך עם הזמן למקובע ולכן מאובחני IBS שלא עשו שינוי מתאים נשארו בסיבלם שנים על גבי שנים הפיתרון אינו 'אינסטנט' - התהליך הרבה יותר ארוך מ 48 שעות אבל יש פתרון ולכן ממליץ לך לפנות לקבלת עזרה ממטפל\ת בשר ודם. בהצלחה ושנה טובה.

למעלה