עצירות

640 היחיד

New member
עצירות

זה מספר שבועות שאני סובל מעצירות ,יציאה פעם ב-5 ימים בערך ובמאמץ גדול ביותר. מבחינת מזון השינוי היחידי שהתחלתי לשתות חלב עיזים וכן יוגורט עיזים יחד כחצי ליטר ביום. אני בן 67 אנא עזרתכם

hal767

New member
לדעתי, מוצרי חלב הינם מזון גרוע לאדם

הם קשורים להיווצרות מחלות והפרעות שונות, כולל במערכת העיכול. לשאלתך, מוצרי חלב חסרים בסיבים והם עוצרים את פעולת המעיים. ואגב, ישנם המגיבים בשלשול לאחר אכילתם, וזאת כאשר מערכת העיכול מזהה אותם בזמן כמרעילים אותה. מעבר לזאת, בגלל אי היכולת לפרקם מחוסר מיצי עיכול מתאימים, הם גורמים לדלקות ומחלות במערכת העיכול.

עזרה לעצירות

דבר ראשון נסה להפסיק את שתית החלב לתקופה של שבועיים עד חודש. אם תראה שיפור ביציאות תדע שאכן חלב העיזים גרם לעצירות. ישנם תחליפים לא רעים לחלב כמו חלב אורז, סויה או שקדים. ישנם אנשים הרגישים מאוד לחלב גם אם הוא חלב עיזים ולכן הגוף מגיב בצורת סימפטומים כמו עצירות. דבר נוסף הוא להרבות בשתית מים ואכילת פירות וירקות שעוזרים להסדרת פעילות המעיים. אם לאחר כל אלה לא חל שיפור משמעותי יש לבדוק יותר לעומק את המצב והומיאופתיה קלאסית יכולה לעזור בכך. בהצלחה, אורלי לב.

עצירות לבן 67 - קודם כל עד 120

חלב פרה וחלב עיזים הינם זהים בערכי התזונה, חסרונם הוא בלקטוז, בשומן מהחי ובסידן שאינו זמין. אני כרגע מדבר על חלב פרה ועיזים שמקורו אורגני ובעלי החיים ניזונים ממזון בטבע ולא מזון של בתי גידול תעשייתיים. לכן מומלץ שלא לצרוך מזונות אלו. אם הבעיה נמשכת ואינך מוצא פתרון תאלץ ללכת לבית חולים לשטיפת מעיים. המלצות זמניות לפיתרון מהיר: פירות וירקות מזונות מלאים בלבד ללא שמרים כדאי לך לנסות חיידקי אצידופילוס באבקה עם מים מי כסף עשויים לפתור את הבעייה ולהחזיר אותך לאיזון פרו ביוטי שווה לנסות בברכה אילן רז מי כסף קולואיד משנת 1996

שאלות והמלצות לעצירות

שלום 640! יובש הוא אחד מגורמי העצירות,בדוק האם הינך שותה מספיק?. פעילות גופנית ממריצה זרימת דם,חילוף חומרים ופעולת מעיים,האם אתה פעיל,או לחילופין האם הפסקת פעילות באופן זמני? חשוב האם אינך צריך לשחרר איזה מתח נפשי/רגשי ש"תוקע" אותך? תוספים מומלצים שיכולים לעזור, שולח במסר. כל טוב! ערן

0 אור 0

New member
עצירות

כאשר עצירות נובעת משינוי תזונה, אז הכי חשוב זה לבטל את השינוי, ובמקרה הזה להפסיק לתקופה את החלב העיזים ולראות אם יש שינוי. מעבר לכך יש את הטיפים הבדוקים והחשובים למניעת עצירות: לשתות הרבה מאד (בשבוות האחרונים מזג האוויר מאד חם ויבש ויכול לסהיות שזו הסיבה לעצירות), לאכול מזון עשיר בסיבים - פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, לתקופה זמנית עד שתעבור העצירות אפשר גם להוסיף מעט סיבים תזונתיים כמו למשל זרעי פשתם טחונים או פסיליום (עם המון מים אחרת הפעולה הפוכה), תוספים וצמחי מרפא אני לא ממליצה לקחת ללא יעוץ מקצועי ואישי, למעט פרוביוטיקה שמומלץ בהחלט וכדאי לקחת.

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

מה שקרה זה דבר מאוד פשוט : חלב פרה הוא קצת "משלשל" אצל הרבה אנשים , וכאשר הפסקת אותו והתחלת חלב עיזים , התחילה העצירות הזו. למרות הדיעות הלא מחמיאות לגבי חלב פרה שהושמעו כאן ,נראה לי שעדיף שתחזור לחלב פרה. למרות חסרונותיו עדיף שתשתה חלב פרה מאשר שתהיה עצירות , ולהוסיף תוספי תזונה נראה לי מיותר. דבר חשוב נוסף בנושא עצירות זה פעילות גופנית.

nitzano

New member
מצבנו הבריאותי מושפע גם ממצב נפשי, מזג אויר

פעילות גופנית ועוד ולא רק מתזונה. מומלץ לגשת למטפל מקצועי על מנת לאבחן את הגורם לבעיה ולטפל במקורותיה. רק בריאות ניצן אורן B.Med TCM

למעלה