עצירות

nic nic

New member
עצירות

ניסיתי הכל כפית שמן זית כל בוקר עם מים חמים דגנים מועשרי סיבים- ברנפלקס ללא סוכר, FIBER1- שלוש-חמש כוסות ליום שזה 90-150 גרם דגנים סובין חיטה 7 מנות ירק ליום, 1 פרי כפית מלח מומסת בכוס מים פגלקס, אשכולית אדומה, אפרסק, משמשים, קליפת תפוח גזר, עגבניה, מלפפון, פלפל ירוק צהוב כתום, שעועית ירוקה, ברוקולי, חסה אגוזי מלך 6 ליום יוגורט שתייה רק מים 8+ כוסות בלי בשר, בלי ביצים, אבל כן טונה מפחית שימורים 2-3 קופסאות של גבינה 0.5%: קוטג', וגביע גבינה לבנה כל יום (סה"כ 500-750 גרם גבינה ליום) אני לא מבינה מה הבעיות שלי או באוכל שלי אבל זה סיוט נוראי

אוקיי..

נשמע רציני ביותר. הפתרון היחדי שעולה לי בראש עכשיו זה חוקן. אני אנסה לחשוב על עוד פתרונות..

nic nic

New member
עדכון-

אחרי הפגלקס+כף סובין ביוגורט לבן והרבה שתיה התרוקנתי אבל עד אז היתי נכה עם בטן נפוחה וכאבים איומים. אבל עכשיו אני --חייבת-- להקפיד לאכול באופן נכון ודברים שלא יגרמו לזה להישנות. חייבת להודות שכל הסיפור הזה נמשך 3 חודשים בגלל כנראה הרגלי תזונה לקויים. לא כ"כ הבנתי מאיזה סוג סיבים צריך לצרוך- מסיבים או בלתי מסיסים, פירות וירקות או דגנים או קטניות? אפשר עזרה הנחייה בערך ממה כדאי להמנע ואיך לאכול? (חוץ מבננה, אורז, לחם, בשר, ביצים שלא אוכלת בכל מקרה) יש לי נטייה לדלג על ארוחת בוקר ולהתחיל לאכול רק ב10-11-12. כמעט ולא ללעוס מזון. לצרוך יותר מדי חלבון: 2 קופסאות גבינה + פחית טונה + 2-3 חלבוני ביצה + 1-2 יוגורט- מוגזם לכל הדעות למשקל שלי. יש לי נטייה לאכול 3 ארוחות גדולות מעמיסות כבדות ובין לבין כלום או לאכול כל חצי שעה ולא לתת למערכת עיכול זמן לנוח ולעכל את המזון ממקודם, וכל ארוחה מכילה הרבה יותר מדי חלבונים- לדוגמה קופסה שלמה של קוטג' או גבינה לבנה לבוקר/ערב ופחית טונה שלמה לצהריים. כמעט ולא אוכלת פירות, פרי אחד ליום. כנראה צריך לחלק ל6 ארוחת וכל ארוחה רק חצי מכמות- חצי קופסת גבינה/טונה. לא? האם טונה לא מומלץ? ותירס? וגרגרי חומוס משומר? שעועית ירוקה? ברוקולי? גזר? מלח? תפוח/שזיף טרי? אשכולית? קוטג' גבינה לבנה? יוגורט ממותק בממתיק זה בעייתי? (רגישה לממתיקים אבל מניחה ש1-2 ביום זה בסדר לא?)

היי שוב,

כפי שאני רואה את זה את בהחלט יודעת יותר מהנראה. אני הייתי הולכת על ארוחות קטנות ולא להעמיס חלבון , ברור לי שהבעיה העיקרית היא החלבון פה. צריך לאכול גם מהמסיסים וגם מהלא מסיסים . לטעמי ולדעתי בננה את כן יכולה לאכול אין מניעה היא לא עושה עצירות בכזו רמה והיא עשירה במגנזיום. אורז מלא את יכולה לאכול בכיף, אורז לבן חד משמעית לא! תשתדלי כשאת קמה בבוקר לשתות כוס מים שבתוכו יש כף זרעי פשתן שהשרית בלילה, ואחרי חצי שעה לשתות עוד כוס מים. זה ישתחרר לאט לאט אבל צריך להקפיד לעשות את זה לפחות 10 ימים. אני הייתי יורדת מהקופסאות גבינה לחצי קופסא ביום במיוחד כשאת אוכלת פחית טונה ביום והמון חלבוני ביצה. זה מוגזם . וכפי שכבר הבנת את צריכה לתת לגוף לנוח ולעכל את המזון לאט לאט. נסי לא לקרוא ולא להסתכל בטלויזיה ולא לעשות כלום מלבד להתרכז באוכל בפעם פעמיים הראשונים זה די קשה אבל מתרגלים ותתרכזי בלעיסה תנסי ללעוס לפחות 20 פעם כל לעיסה. את יכולה לאכול את כל סוגי הירקות כל המרבה הרי זה משובח אבל תנסי להמנע משימורים . עדיף קפוא אם קשה עם הטרי. יוגורט ממותק זה בסדר רצוי לצרוך את הלא ממותק ויוגורט מחלב כבשים/עיזים/באפלו ולא את החלב פרה. בלי קשר אני ממליצה לך לקרוא את הספר שוטי החלב שמסביר בפירוט למה לא חלב פרה. אם יהיו עוד שאלות אני פה:)

nic nic

New member
אפשר פסיליום במקום הפשתן?

זה מה שיש לי בבית.. אני רגילה תמיד לאכול בעמידה-מאוד מאוד מהר כמעט בלי ללעוס ותמיד קוראת/טלויזיה/מחשב במקביל לאכילה ותוך כדי לחץ. אז אשנה זאת:) אם אני לא אוכל ביצים בכלל וגם לא יוגורטים, אז אפשרי פחית טונה + 2 קופסאות גבינה (קוטג' וגבינה לבנה)? אני מעדיפה גבינה לבנה/קוטג' על פני יוגורטים. אבל הרי גם הם מחלב פרה, אפשר פירוט למה לא חלב פרה? זה בעייתי כרגע להשיג ספר..

תשובות

לא אי אפשר פסיליום במקום הפשתן . גרעיני פשתן - מאד זול ונמכר בכל מקום גם בסופר. אפשר פחית טונה + קופסת גבינה אחת! זה המון חלבון ואין לך צורך בכל כך הרבה חלבון. אבל העניין עם חלב הפרה הוא שהוא גורם להמון בעיות עיכול ויכול להיות שמשם גם נובעת בעיית העצירות שלך. צריך לנסות. יכול להיות שהחלב פרה גורם לך לנפיחות בבטן ולעוד סימפטומים ואת לא מודעת לזה שזה מזה. בלי קשר יצאו המון מחקרים על הקשר בין חלב פרה וסרטנים בגלל ההורמונים והאנטיביוטיקה שדוחפים להם.

nic nic

New member
הבנתי. תודה רבה../images/Emo24.gif למה לא פסיליום?

זה נמצא במוציויטל והדיאטנית המליצה לקחת אבל היא קצת מקובעת :) יש לי הרגשה שיש לי רגישות לכל החומרים האלה והמייצבים שדוחפים ביוגורטים ממתוקים, הם ממש גורמים לי לכאבי בטן ואפסיק לקנות. אני רגישה ללקטוז אבל חשבתי שאם אקח כדור לקטאז לפני זה יהיה בסדר אבל זה לא. לגבי הפשתן, לשתות רק את מים מהם או יחד עם הזרעים?

בכיף ותשובות..

המטרה של הזרעי פשתן מעט שונה מהמטרה של הפסיליום- בכך שהיא מרפדת את הקיבה על ידי הריר שהיא מפרישה את תראי זה יהיה מעט רירי אבל להיות גדולה ולשתות. ובנוסף היא גורמת להחלקה של הצואה שתקועה בצורה יותר יעילה. הפסיליום נועד כדי לתת נפח לפסולת הצואה כדי שיהיה יותר קל להכנס לשירותים. אם את רגישה ללקטוז ואוכלת מוצרי חלב אז כאן הבעיה. כאן קבור הכלב ומכן כל הבעיות מתחילות. ואני אומרת לך חד משמעית להפסיק לצרוך מוצרי חלב זה הרבה יותר פשוט מאשר כל הסבל הזה. ולדחוף לעצמך כדורים סתם לטעמי זה ממש מיותר ועולה לך יותר מאשר לא לצרוך כלל. נסי את הבאפלו הוא מאד קליל אבל קצת יקר. את שותה את המים עם הזרעים .

nic nic

New member
ולא יהיה חוסר בסידן?

ניסיתי לאכול טופו, אהבתי אבל הוא גורם לי לעצירות וכך גם פולי סויה וחלב סויה- גם ניסיתי שבוע עם ובלי. היתי פעם אוכלת ריקוטה עיזים של גד או יוגורט עיזים ובאפלו אבל לצערי גם הם גרמו לבעיות ועיוותים נפיחות גזים וכאבי בטן. אם לא אוכל מוצרי חלב נשר לי מעט מאוד סוגי חלבון- טונה, דגים, ביצים, עוף. האם עוף וביצים לא גורמי עצירות? גיליתי שביוגורטיםטים שאני אוכלת יש חומר משמר, חומרים מייצבים, פקטין, כל מיני E למיניהם, וממתיקים- ואני רגישה להם כי גם שתייה שממותקת גורמת לבעיות. לא אוכל אותם יותר. האם ניתן לאכול קוטג' אחד ביום? קוטג' מאוד דל בלקטוז ולא גורם לכאב בטן, לעומת גבינה לבנה. תודה רבה!
ואת צודקת, לפי מה שאמרת באמת עדיף זרעי פשתן על פני הפסיליום, אני צריכה משהו שתורם להחלקה ולא להגדלת נפח צואה כי זו לא הבעיה אצלי.

עוד מקור לחלבון

הוא שילוב של קטניה + דגן קטניה + אגוזים וזרעים או אגוזיםוזרעים+ דגן. למשל מג'דרה. לא יהיה מחסור בסידן, להפך.. תהיה תרומה גדולה יותר לספיגת הסידן בגלל שבמוצרי חלב מתועשים יש מלחמה בין הסידן והמגנזיום .

nic nic

New member
זרעי פשתן עזר../images/Emo9.gif

וחייבת להגיד שזה יותר עוזר לי מפגלקס ופסיליום וכל מיני תכשירים "מנפחים" שרק גורמים לי להרגיש ממש לא טוב ונפיחות וכאבי בטן להרבה זמן. מה שאני צריכה זה משהו להחלקה וריפוד. מותר 2 כפות ביום? אחת בבוקר עם היקיצה ואחת אחר הצהריים? לדעתי הבעיה שלי היא עודף חלבון, במיוחד ממקור מוצרי חלב פרה, ועודף סיבים- יותר מדי ברנפלקס 4-6 כוסות ביום, ויותר מדי ירק בארוחת בוקר- סלט ענקי ומעט מדיי שתייה. רציתי לשאול אם מותר יוגורט עז או גבינת עז? ועוד משהו- פלפל מאוד קשה לי לעיכול בשל הקליפה, האם בכל זאת מומלץ לאכול אחד ביום? שזיפים טבעיים מומלץ?כמו כן, ברנפלקס (דגנים מועשרי סיבים) דווקא גורמים לנפיחות וכאבי בטן להרבה זמן, האם בכל זאת מומלץ לצרוך? תודה!

הכו2שת

New member
אם זה גורם לך כאבי בטן וכו' אז מן הסתם שלא..

מה הטעם? זה לא כזה בריא כמו שפרסמים את זה... את יודעת מה באמת בריא לאכול? תשאלי את עצמך אם האוכל שאת רוצה לאכול היה קיים לפניי אלף שנה. אם כן הוא בריא.. :)

הכו2שת

New member
והבעיה שלך היא באמת התזונה כרגע

זה לא משנה כמה דברים בריאים את תאכלי, את חייבת גיוון! לא משנה איזה דבר בריא תאכלי ברצף, בסופו של דבר תמיד הגוף ייפתח אלרגיה אליו אם לא תגווני..! תעשי לעצמך תפריט קצת שונה.. יש 7 ימים בשבוע, תעשי שישי - שבת אוכל בריא בלבד. ושאר חמשת הימים תשני את ה ארוחות, כל יום משהו אחר.

היה לי ברור שזה יעזור..

אחרת לא הייתי חושבת בכלל להציע:) תראי לנפח יותר מידי זה גם להעמיס על הקיבה ועל העיכול בכלל. ולדעתי זה לא הדבר שצריך לטפל בו כי סך הכל את אוכלת בסדר. את יכולה פעם אחת ביום עם פגלקס או פסיליום אחד מהם ולא שניהם יחד! את זרעי הפשתן אפשר גם פעמיים ביום אבל לא לאורך זמן . אל תשכחי להשרות . אם לא יוצא לך להשרות אז תטחני על המקום ותשימי בסלט. ולא לשכוח ללעוס. ברנפלקס, ממש לא מומלץ לדעתי, עדיף שיבולת שועל בדייסה או טרייה עם מעט יוגורט. נסי לא לשלב מתוק עם האוכל זאת אומרת- אכלת? אחרי שעתיים תאכלי משהו מתוק ולא מייד אחרי. זה גורם לנפיחות כי יש תסיסה. יוגורט עיזים מומלץ אבל שימי לב איך זה גורם לך להרגיש. אני שוב ממליצה את הבאפלו. פלפל לא בהכרח אני מניחה שהמליצו לך בגלל תכולת ויטמין C גבוהה באותה מידה את יכולה לאכול 3 פירות הדר או כוס מיץ תפוזים סחוט טרי. ולשתות מייד כי אחרי 15 דק הוא מתחמצן. שזיפים טבעי אין מניעה. ברנפלקס, יותר מידי סיבים אני ממש לא ממליצה. את מעמיסה על הגוף בלי צורך.

nic nic

New member
קינואה?

קניתי יוגורט עיזים, של גד. גועל נפש. חמוץ ולא טעים. אפילו שהוספתי לזה ממתיק. שיבולת שועל ממש לא אוהבת. קינואה מומלץ? זה בעכרך הדגן היחיד שאני אוהבת=\

nic nic

New member
וגבינת סויה למריחה?

יש לצוריאל בטעם טבעי. זה בסדר לאכול קופסה שלמה כזו (220 גרם) ביום?

למעלה