עצירות?

איללת

New member
עצירות?

שלום, בני בן 3 חודשים, יונק בלבד. לרוב עושה קקי פעם ביום, לפעמים פעם ביומיים. אבל עכשיו זה כבר היום הרביעי - ואין קקי. לא ברור לי אם זה מציק לו או לא. אני יודעת שאצל תינוק יונק יכולה לא להיות יציאה גם שבוע, אבל בכל זאת מדובר בחריגה מהדפוס הרגיל שלו. רופא הילדים המליץ לגרות את פי הטבעת או לתת לא לשתות קצת מים שהושרו בהם שזיפים מיובשים - שני פתרונות שלא ממש נשמעים לי... מצד שני גם עצירות לא נשמעת טוב.יש עצות כיצד אפשר לסייע לו? תודה

מינימי2

New member
יציאות אצל יונקים

כפי שכתבת ייתכן שתינוק יונק יעשה קקי מספר פעמים ביום או פעם במספר ימים (אפילו פעם בשבועיים נחשב תקין אם זו הטענה היחידה). גם אם זו חריגה מהדפוס הקבוע אין זה משמעותי כל זמן שהתינוק מרגיש טוב... סך הכל דפוסים משתנים וגם יציאות תלויות בגורמים שונים. עצירות היא יציאות קשות ויבשות שיציאתן מלווה במאמץ ואף גורמת לכאב. לא נשמע שזה המצב אצלכם. אחת הסיבות האפשריות למיעוט צואה אצל יונק בגיל הזה היא עיכולו המקסימאלי של חלב האם כך שמעט מאוד פסולת נוצרת בגוף. אין סיבה ממשית לתת לתינוק מי שזיפים כיון שמצבו לא דורש 'תיקון'. זהו מצב נורמאלי אצל יונק. גם גירוי פי הטבעת מיותר... כשיהיה לו מספיק מה להוציא הוא יוציא
האם התחלת לתת לו ברזל? ייתכן שזה הגורם לשינוי. במקרה כזה אפשר להפסיק מתן ברזל ולהתחיל לתת בהדרגה - טיפה אחת למספר ימים, שתיים לעוד כמה ימים ואז שלוש כמקובל.

למעלה