עצירות???

עצירות???../images/Emo2.gif

אסתר שלום ונעים מאוד, בן הוא בן 5 חודשים וכמה ימים. מיום היוולדו ועד היום הוא יונק מלא ללא תחליפים ומתפתח נהדר. מעולם לא היו לנו בעיות עצירות כלשהן. לפני כעשרה ימים, בעצת הרופא (שאמר כי בן מוכן לכך) התחלנו בטעימות של מוצקים. בשלושה ימים הראשונים בן טעם (עם כפית) דייסת אורז עם חלב שאוב שלי. כשראינו שהגוף מגיב טוב המשכנו לתפוח מרוסק ומיץ תפוחים וגם זה היה נהדר. בשבת האחרונה נתנו לו קצת בטטה מרוסקת ומעוכה מהמרק שלנו. הוא מאוד אהב את זה אבל מאז יש לנו קצת בעיות... לאחר שכל יום שבת לא עשה קקי, נראה היה כי ביום ראשון אחרה"צ הוא התגבר על העניין- ועשה כמות אדירה ומפתיעה... אבל- מאז יום ראשון שום דבר... עברנו כבר את שני ושלישי ללא שום דבר ונראה כי יש לבן המון גזים אבל קקי אין. חשוב לציין שמאז יום שבת לא נתנו לבן שום מוצקים והוא יונק בלבד (רציתי לראות שהבעיה נפתרת לגמרי). מה לעשות? אף פעם לא הייתה לו עצירות ואנחנו לא יודעים איך לעזור לו וגם איך להמשיך הלאה עם המוצקים. הייתי משתתפת בשמחה בסדנת מוצקים שלך אבל זה יצטרך לחכות להגעתנו לביקור בישראל משום שאנחנו גרים כרגע בחו"ל. סליחה על האורך ותודה מראש, עדי של בן.

מקפיצה ../images/Emo105.gif

שכחת אותי? וסליחה שפתחתי קודם עוד הודעה- לא ידעתי איך מוסיפים...

HI, Adi.first of all.........

The recommendation is not to start solids until about age 6 months, so it you want, you can just stop all foods except your milk, and see what happens. There will always be changes in the baby's kaki when starting other foods. Second, I would suggest that you go according to the Israeli system of giving solids, which is NOT to start with cereal, which is so fattening. Look around you at most Americans........they are "large" and one of the reasons is that the infant feeding methods there are not very clever. Here babies start with fruits, and then chicken soup which are much more nutritional calories, and not just fat. Tell me where you live in the States. Maybe you can find a La Leche League group near you to join, and be in touch with other breastfeeding mothers. As for the constipation, ask the doctor what he recommends, and I hope it is not prune juice or some other food thing.​

justmom

New member
תרגום: הי עדי. ראשית כל...

ההמלצה היא לא להתחיל מוצקים לפני גיל 6 חודשים בקירוב, כך שאם את רוצה את יכולה להפסיק לתת כל מזון מלבד החלב שלך, ולראות מה קורה. תמיד יהיו שינויים בקקי של התינוק כשמתחילים לאכול מזונות אחרים. שנית, הייתי מציעה לך ללכת על-פי השיטה הישראלית למתן מוצקים, האומרת לא להתחיל בדייסה המשמינה כל-כך. הסתכלי סביבך ברוב האמריקנים... הם "גדולים" ואחת הסיבות לכך היא ששיטות האכלת הפעוטות שם אינן נבונות במיוחד. כאן תינוקות מתחילים עם פירות ואחר-כך מרק עוף, המכילים הרבה יותר קלוריות תזונתיות, ולא סתם שומן. אמרי לי היכן את גרה בארה"ב. אולי תוכלי למצוא באזור מגורייך קבוצת לה לצ'ה שתוכלי להצטרף אליה, וכך להיות בקשר עם אימהות מיניקות אחרות. ביחס לעצירות, שאלי את הרופא על מה הוא ממליץ, ואני מקווה שזה לא יהיה מיץ שזיפים או מזון אחר כלשהו.

אסתר תודה על ההמלצה,

אני מאמצת אותה ולכן לא אתן לבן מוצקים בשלושה שבועות הקרובים (אז ימלאו לו חצי שנה). לעניין העצירות אני עדיין מודאגת כיוון שאין כל התקדמות בעניין... התקשרתי היום למרפאה וכמו ששיערת המליצו לי לתת לו מיץ שזיפים... מאחר ואת נגד והתינוק שלי ממש סובל אני אשמח לדעת על מה את ממליצה על מנת לפתור במהירות את הבעיה. בינתיים לא נתתי לו כלום והוא יונק בלבד. הרבה תודה מראש, עדי דרך אגב אני גרה בסן חוזה - קליפורניה.

How to fix it

If the baby is constipated from food other than your milk, it may mean that there is solid fecal matter stuck in the intestines. Giving prune juice will just add more food from above, but there will still be the "Pkak", so what you will have to do is use a baby enema ( we have them here, I don't know about there) to unplug it. that will soften the stool from the bottom and it will come out.​

kat the bat

New member
תרגום: כיצד לפתור את הבעיה

אם התינוק סובל מעצירות ממזון שאיננו החלב שלך, ייתכן שנותרו שאריות מוצקים במעיים שלו. נתינת מיץ שזיפים רק תוסיף מזון נוסף על גבי זה, אבל עדיין יישאר "פקק". מה שעליך לעשות זה להשתמש בחוקן לתינוקות (יש לנו דבר כזה בארץ, אני לא יודעת לגבי ארה"ב) כדי לשחרר את ה"פקק". זה ישחרר את הצואה התקועה והיא תצא החוצה.

למעלה