עצירות של מאיה

אבאמאיה

New member
עצירות של מאיה

שאלה: מאיה בת 5 (ימים) וב 36 שעות האחרונות היא לא עשתה קקי. היא יונקת כרגיל מדי כמה שעות ונראית טוב, אם כי לעתים מעט סובלת מהגזים. מה עושים? האם לדאוג מזה?

אור100

New member
הרופאים אומרים שגם 5 ימים זה תקין

אבל אם את שואלת אותי היא יכולה לסבול מזה. חברים שלי נותנים לתינוק כפית עם קצת מיץ מעגבניה מרוסקת וזה עוזר מיד. הם התייעצו עם רופא שאמר להם שזה בסדר גמור. אני לא ניסיתי כך שאני לא יכולה להמליץ לך ממקור ראשון. לדעתי חכי עוד קצת

tonti

New member
לא תקין בכלל!!!

אתה אבא או אמא? לפי השם נראה לי שאבא אז אתייחס אליך ככה, טוב? עד גיל חודש תינוק יונק חייב לפחות 4 טיטולים עם קקי ביום. 36 שעות בלי קקי לגיל של מאיה ממש לא נשמע טוב. בוא נגיד שאם היו לה פעמיים קקי זה גם איכשהו סביר. בגיל 6 ימים זה כבר אמור להסתדר ל-4 פעמים ביום. כמה שאלות לי אליך: לאמא כואב כשהיא מניקה? כמה ארוחות יש למאיה ביום? היא רק יונקת? ממה שתארת (וזה לא הרבה) נשמע שהיא לא אוכלת מספיק. אתה מוזמן גם לפורום הנקה (317) וגם שם ישמחו לענות לך.

tonti

New member
ושכחתי לומר

שבגיל מאוחר יותר באמת יכולה להיות הפסקה של כמה ימים בקקי וזה נורמלי. לא בגיל 5 ימים. גם עגבניה ממש לא מומלצת בגיל כזה צעיר. עגבניה חומצית מאוד ויכולה ממש לגרום לנזק.

ועוד שכחת

להפנות אותם לפורום יעוץ הנקה של אסתר. ולדעתי כדאי לפנות ליועצת הנקה שתראה את התינוקת ואת היניקה שלה. וחוץ מזה- מסכימה לחלוטין עם טונטי.

אור100

New member
אני מצטטת דברים של רופא

לא המצאתי כלום ומדובר על גיל של כמה ימים ולא חודשים!!!

ענתש

New member
"מגינה" על תמר ועל אם הבנים כי

שתיהן דתיות ובטח לא נשמע מהן עד יום ראשון... רק רוצה להגיד שתמר (tonti) לומדת להיות מדריכת הנקה אז כנראה היא יודעת מה היא מדברת, יותר מרופאים (שרובם לא מבינים כלום בהנקה ובכל זאת מרשים לעצמם לתת עיצות - אני רוצה לראות את הרופא אף-אוזן-גרון שהיה מעז לנסות לטפל בבעיות אורטופדיות... אבל כשזה מגיע להנקה כל הרופאים מרגישים את עצמם מומחים ללא שום הכשרה מתאימה וזה נורא חבל !).

tonti

New member
אורי אור!

אני לא אומרת שאת ממציאה. רק שלפעמים אנחנו מקבלים מידע מוטעה. תתפלאי לשמוע שאפילו מרופאים. בכל מקרה לא התכוונתי לפגוע בך. את אומרת מה שאת יודעת ואני את מה שאני יודעת. אבא של מאיה צריך להתייעץ עם מישהו מקצועי ולא לקבל החלטה מאיתנו. ולך אבא של מאיה, אם אתה רוצה דעה של רופאה שגם מבינה בהנקה שאל את ד"ר ליבוביץ. אני שמה לך לינק.

ronnieyuval

New member
אור, זה לא נכון

וחבל שאת נעלבת. תינוק יונק צריך לעשות קקי לפחות פעם או פעמיים ביום עד גיל 6 שבועות. מדובר בתינוק שיונק בלבד ואינו מקבל תמ"ל. לגבי תמ"ל אינני יודעת, אבל אם התינוק קיבל אפילו בקבוק תמ"ל אחד בלבד זה יכול לשנות את כל העסק. מגיל 6 שבועות ומעלה זה תקין גם לא לעשות קקי שבוע שלם, ויש הגורסים שיותר.

אור100

New member
הי בנות, לא נעלבתי בכלל../images/Emo24.gif

גם אני לומדת מכאן המון דברים. כתבתי מה שאני יודעת וגם סייגתי את דברי בכך שאמרתי שזה לא מהנסיון שלי ואפילו כתבתי שלמרות שזאת דעת הרופאים (זה כתוב בכל הספרים) זה נראה לי גם לא תקין במיוחד ובטח שגורם סבל. ושוב - לא נפגעתי כלל וכלל

אור100

New member
הי בנות, אני לא נעלבת../images/Emo24.gif

גם אני לומדת כל יום דברים חדשים. בנוסף סייגתי את דבריי בכך שזה לא מנסיוני האישי. בכל הספרים כתוב את מה שכתבתי בהודעה אבל אני אחרונה שממלאת אחרי הוראות רופאים בעיניים עצומות. את הסיפור שלי כבר כתבתי פה מזמן - בקצרה - עברתי עם אור 5 רופאים שונים שאמרו לי שאין לו כלום ואני היסטרית עד שהגענו לחדרי ניתוח של איכילוב בגיל 7 שבועות. מאז אני מאוד חשדנית כלפי רופאים ובטח לא מקבלת כל מילה שלהם בלי לבדוק.

מנסיון שלנו

כשעידו נולד הייתה לו בעיית יציאות. לצערנו זה אף מנע את התנקות הגוף מהצהבת שעלתה והחמירה. הוא לא עשה קקי במשך כ-3 ימים ובבית חולים נתנו לו חצי נר גליצרין. בהמשך כשיצאנו הבייתה והיה "עוצר יציאות", הרופאה המליצה לי לקחת 3 שזיפים שחורים ולהרתיח אותם במיים עד שיימסו לגמרי. לסנן ולתת לו כפית קטנה מהנוזל כדי לבדוק אלרגיה. זה לא פועל ישר - אלא אחרי כמה שעות טובות. השתמשנו בשיטה הזאת בערך 3 פעמים וזה עזר גם לחברה שבתה יונקת. בהצלחה. לא לתת יותר מידי כי זה יכול לגרום לכאבי בטן.

למעלה