עצירות ובעי....

• פותח הנושא bere
  • פורסם בתאריך

bere

New member
עצירות ובעי....

בתי בת 8 חדשים. ינקה מלא עד גיל 6 חדשים. מאז, עברה לתמ"ל + מזון מוצק בהדרגה. יש לה עצירות כאשר אוכלת כל פרי ולכן לא אוכלת פירות. אוכלת מרק ירקות עם בשר הודו, דבר שלא עושה לה עצירות אבל היא מאד מאד בוכה ומתאמצת כאשר עושה את צרכיה ( עד כדי שבר בתבור מהבכי). כאשר התזונה מורכבת מתמ"ל וירקות פעם ביום, היא עושה קקי 1-2 פעמים ביום. תמיד מלווה בצרחות רבות.היא ממש אומללה. הרופאה הפנתה לדיאטנית. האם יכול להיות שיש בעיה רפואית כלשהיא? נכון לעכשיו היא אוכלת רק פעם ביום מרק ירקות על אף שהיא ממש ממש רוצה לאכול עוד ארוחות מלבד תמ"ל. מה לעשות?

עדינה35

New member
כדאי לקבל עצה רפואית

טוב שהופנית לדיאטנית. כדאי לך ללכת אליה. אולי כדאי לך לפנות בנוסף לרופא גסטרו. האם התינוקת שותה מספיק מיים? האם היא מקבלת קצת עגבניה מרוסקת ו/או טיפת שמן זית? אלו דברים טבעיים שמקלים מאוד על עצירות. שיהיה לשתיכן הרבה בריאות!

עגבניה ואו שמן זית

גם לנו היו בעיות של עצירות, דווקא מהתמ"ל, בהתחלה גירדתי עגבניה ונתנו לו וזה עזר, היום, שאוכל כבר מוצקים, אני פשוט מוסיפה לו מעט שמן זית לירקות, וזה עןזר. בכל מקרה שווה להתייעץ עם רופא. ד"א- בדקת שאין לה טחורים או משהו כזה? כי שמעתי גם על מקרים שמזה נובע הכאב שגורר התאפקות ומחריף את הבעיה.

../images/Emo115.gif יש לי שאלה../images/Emo35.gif

האם את שמה שמן זית בירקות כאשר את מבשלת אותם? או בכל פעם שאת נותנת לו מנה של ירקות? כמה זמן את נותנת לו? אני שואלת מאחר שבני גם סובל לפעמים מעצירות ולא עוזר לו חליטת שזיפים אז אולי אני אשמע להצעתך?

Kמיקמי

New member
לי הרופאה אמרה לתת לו חצי כפית שמן

זית+חצי כפית עגבניה מגורדת והכי טוב בבוקר על בטן ריקה. אני מגרדת את העגבניה, מסננת את כל המוצק ונותנת לו רק את המיץ טוב במקרה שלי הוא בן 7 שבועות....נראה לי שאת יכולה לתת ככה בלי לסנן.

עוזה 1

New member
מיץ עגבניה עוזר מאוד מאוד לעצירות

לתינוקות רק לסנן את המיץ

אפשר להוסיך לפירות מיץ שזיפים או

אנה אם הוא בגיל שאפשר לאכול תאנה, להוריד אורז ואולי להחליף לתמ"ל אחר.....

bere

New member
תודות

תודה תודה מאד עזרתן... היינו אצל דיאטנית קודם כל החליפה לתמ"ל צמחי (איך לא חשבנו על זה????
כבר טוב יותר שוב תודות

OMEREVI

New member
שמעי לעצתי - לכי לרופא...

אם זו בעיה מתמשכת.מניסיון. הבת שלי סבלה מעצירות קשה , בכל פעם שהיו לה יציאות היא צרחה מכאב. ניסיתי את כל הפתרורנות בסוגי המזון, עגבניות , מיץ שזיפים,שמן זית על הבוקר..בלי אורז בננות תפו"א ועוד מאכלים שעושים קיבה קשה - כלום לא עזר.. מסתבר שהיה לה פצע פנימי - פיסורה (עדיין יש..) ובגלל הכאב היא פשוט התאפקה מה שגרם לעצירות קשה וכזה היה כבר חייב לצאת זה היה נוראי ...אני מצטערת על כל יום שחיכיתי במקום ללכת לרופא קודם... הוא נתן שמן פארפין לרכך את הקיבה , אמבטיות 3 פעמים ביום ולהמשיך עם הדיאטה המסודרת של מה לאכול ומה לא.. יכול להיות שזה לא מה שקיים אצלכם ואני מקווה שלא אבל אם את רואה שעובר זמן וזה לא עובר למרות ההקפדה במזון פשוט תגשי לרופא (כירורג ילדים) שנהייה בריאים..

למעלה