עצירות אצל יונק

itzchakbarth

New member
עצירות אצל יונק

בני, בן 3 שבועות, יונק, לא עשה קקי 5 ימים. הבטן שלו קשה והוא עצבני ובוכה. הוא אוכל כרגיל...מה לעשות?

Revili

New member
מה מצב השתן שלו?

האם הוא מרטיב לפחות 5 חיתולים ביממה? האם הוא אוחז היטב את השד? האם יש לך פצעים או כאבים? בגיל שלושה שבועות, הייתי נגשת לרופא ילדים כדי לברר אם ישנה בעיה המחייבת טיפול. בינתיים אפשר לנסות עיסויים מעגליים וקיפול רגליים לבטן. המשיכי להניק כמובן ...וספרי לנו מה קורה.

itzchakbarth

New member
כבר עשה קקי..ממש עכשיו

תודה על התשובה. הקטן עשה המון קקי, אבל בכ"ז, היה לו המון פיפי כל הזמן, ולגבי האחיזה בשד, הייתי אצל יועצת שקצת עזרה לי..אין לי פצעים וכאבים. היא מקבל גם מנת תמ"ל אחת ליום, האם יש קשר לעצירות? חוצמזה, הוא עשה קקי בדיוק כשאכל סימיליאק, האם זה קשור? תודה רבה...

Revili

New member
אוקיי...

יופי שעשה קקי, זה בהחלט מרגיע... אם הקקי שעשה הוא רך /נוזלי זו אינה עצירות....עצירות היא קקי קשה ויבש ואצל תינוק צעיר יכולה להעיד על תזונה לא מספקת של חלב. אצל תינוק יונק, בגיל זה אנחנו בד"כ מצפים ליותר יציאות, אפילו כמה ביממה...אבל בהחלט יש כאן גם עניין אינדיבידואלי. כאשר התינוק לא רק יונק, גם היציאות ותכיפותן משתנה, חלב מלאכותי שהוא בעצם חלב פרה קשה יותר לעיכול מחלב אם ויכול להיות שתוספת כזו גורמת לתינוק לשינויי בדפוס היציאות ולכאבי בטן. עיתוי היציאה נראה לי מקרי בהקשר של הבקבוק שקיבל....כאשר הוא אוכל מערכת העיכול נמצאת "בתנועה" הפסולת נדחפת במעיים ע"י נוזלים חדשים שמגיעים והקקי יוצא. קשר אפשרי הוא, שחלב פרה משאיר אחריו יותר פסולת בתהליך העיכול שיש להפריש.

itzchakbarth

New member
תודה רבה...

וכל הכבוד על ההיענות המהירה. התנסות ראשונה שלי בפורום ובהחלט חיובית. שוב תודה

למעלה