עצירות אצל בת 3....

גלידנה

New member
עצירות אצל בת 3....

שלום רב, בתי בת 3 ואחת לחודש\חודשיים נתקפת בעצירות למשך מספר ימים המלווה בצואה קשה מאוד ודימום- בשל כך מתחיל מעגל של עצירת הצואה עד שהיא " לא יכולה יותר" וכאשר יוצא ( בעל כורחה) הוא שוב קשה ופוצע וחוזר חלילה... בפעם האחרונה נתתי לה חוקן ששיחרר הכול אבל אני לא רואה זאת כפתרון לטווח ארוך... מחפשת פתרונול על מנת להקל כשכואב וכיצד למנוע את הישנות המקרה...

freearth10

New member
הקלה

היי גלידנה, מתי החלה העצירות ומה קרה בסמוך לזה בחייה. לפעמים כשאנחנו מודעים לסיבה שבגללה הגיעה התופעה היא פשוט משתחררת מעליה, כי אנחנו יכולים למצוא פתרון אחר להבאת הצורך הזה לחיינו. בינתיים ממליצה על תזונה נוזלית. הרבה מיים, פירות וירקות והתחלה של טיפול שיגלה את הסיבה להופעתה של הבעיה וגם ישחרר אותה. מאיה

בנוסף להמלצה של מאיה

יש שמן אתרי שנקרא טנג'רין. השמן הזה מיועד לטפל בספזם של מערכת העיכול, במיוחד כשמדובר בבעיה רגשית. אני ממליץ להכין תערובת בריכוז של 2 אחוז מהשמן האתרי על שמן נושא, כגון שמן שקדים, ולבצע עיסוי עדין עם כיוון השעון. לבוגרים יותר, אני נותן את השמן בלקיחה פנימית, אך ילדתך צעירה מידי. זה, בנוסף להמלצתה של מאיה, לאבחון מסודר, על מנת לאתר את המחסום (פיזי ורגשי). אני ממליץ על קיניסיולוגיה (IPEC) בהצלחה

יעל ND

New member
לגלידנה

2 דברים: 1. תזונה נכונה. תבדקי, שהיא אוכלת מזון ביתי ולא מזון מעובד (כמו צניצלך מהסופר) ולא שום ג'אנק. תבדקי, שהיא לא צורכת סוכר לבן (כולל ממתקים למיניהם), אורז לבן וקמח לבן, שגורמים לעצירות, אלא קמח מלא, סוכר חום (או דבש או סיליאן וכו') ואורז מלא. שמסדירים את פעילות המעיים. תבדקי, שהיא שותה לא פחות מ-8 כוסות מים ביום, עכשיו, בקיץ, עדיף יותר. מאד ממליצה על אבטיח - כמה שיותר, כך יותר טוב. 2.תבדקי, שאין לה בעיות נפשיות-רגשיות ברקע, כמו גן חדש או גננת חדשה או כל דבר אחר שיכול להכניס את הילדה למצב של סטרס. אם כן - תפלי בזה.

0 אור 0

New member
ואחרי כל העצות הטובות שאני סומכת ידי עליהן

אוסיף רק עוד שתי עצות: 1. טיפ קטן מתרופות הסבתא הבדוקות - שמן זית. גם מבפנים: להוסיף שמן זית לסלט, אם היא מוכנה לשתות נקי או עם מים ולימון בכלל טוב (ואם לא , אז להחביא בכל יום כף -שתיים במזונות שהיא כן אוכלת) וגם מבחוץ - עיסוי הבטן עם שמן זית מאד מסייע לבעיות עיכול, עצירות, גזים. אפשר לשלב עם השמן שסביון המליץ עליו במקום השקדים, או בפני עצמו. 2. פרוביוטיקה: במידה שהילדה קיבלה תרופות שפגעו בפלורה הטבעית, יכול להיות שנוצר שם חוסר שמזין את עצמו. לכן כדאי לתת לה פרוביוטיקה לתקופה מסויימת (נניח חודש), אם היא היתה מבוגרת הייתי ממליצה על הוספת פעילות גופנית, אך אני מניחה שמדובר בילדה אופיינית בת 3 שכל הזמן מתרוצצת ופעילה באופן טבעי - אם זה לא כך, אז כדאי לעודד אותה ליותר פעילות. לא צריך חוג - מספיק משחק בכדור, מחבואים, טיולים, הליכה לים ולבריכה ושאר הפעילויות הנורמליות לגיל הזה. וכמובן, זה לא במקום העצות שלפני - שתיה מרובה, מזון טבעי ומרוב סיבים והמנעות מגורמי העצירות שהן הסוכרים והפחמימות הריקות.

Besomet

New member
טיפול בעצירות

שלום גלידנה, עצירות היא לעיתים תוצאה של מצב רגשי ולעיתים של תזונה לא מאוזנת, כפי שציינו כבר קודמי. כדי לטפל בעצירות, אני מציע לך לעסות את השקע שבין העקב והבהן הגדולה בכף הרגל, בכיוון השעון עם מעט שמן (שקדים, זית...מה שיש). חזרי על הפעולה מספר פעמים ביום בשתי כפות הרגליים. בנוסף, חשוב להקפיד על שתיית נוזלים (מים) ועל סיבים תזונתיים, העוזרים לרכך את הצואה. עזרה נוספת יכולות להציע חליטות צמחים המסייעים בעיכול כמו קמומיל, שגם בעל השפעה מרגיעה על מערכת העצבים. חליטת נענע יכולה לסייע אף היא, וגם שומר נפלא בהשפעתו על מערכת העיכול.

ineran

New member
עצירות בגיל הרך

ההערות פה מאוד נכונות, ישנן הרבה שיטות טבעיות שיכולות לעזור במקרים של עצירות. אם השיטות לא מצליחות לפתור את הבעיה והבעיה כרונית בעינה עומדת אני בהחלט מציע לשקול טיפול הומאופתי שיכול לתת פיתרון מהשורש לבעיה שהעלת. אני מצרף מאמר שסוקר בקצרה את נושא העצירות ואת הגישה ההומאופתית לנושא. כאן בברכה, ערן אינדיג

svetaash

New member
תבדקי טוב טוב את איכות התוזנה

הי אני ממליצה לבדוק קודם כל מה הילדה אוכלת ולתת לה רק מזון הכי בריא שאת יכולה להשיג רוב המזון שאנחנו רגילים לאכול לא מועיל ואפילו מזיק לכולנו ובמיוחד לילדה קטנה השתדלי לתת לה לאכול דברים טבעיים

למעלה