עציץ עלי מרווה

עציץ עלי מרווה

היה לי עציץ עם עלי מרווה, העלים שלו התכסו עם כתמים לבנים.(אני מנחש ׂשזו כנימה) זרקתי את העציץ וקניתי עציץ חדש וגם העלים של העציץ החדש התכסו עם הכתמים לבנים.
אודה מאד לפי שידריך אותי איך לטבל בעציץ.

היו לי בעיות יותר גדולות ושכחתי סליחה

חגו סלע

New member
זו לדעתי מרווה רפואית. צחוק הגורל שלמרות שמה, עליה נוטים

לחלות בפטרייה טפילית.
אצלי כל המרוות הרפואיות הן כישלון לבנוני כזה.נראה לי שזה מפני שאני משקה אותן, עם שאר צמחי הגינה, במים המגיעים גם לעלים.
מכל מקום - צרת רבים: גם לי יש בעיה כזאת, ואני מניח שזו פטרייה טפילית.
ייתכן כי המונח עובש מתייחס לפטריות החיות על חומר דומם, בעוד שאלו החיות על יצורים חיים הן טפילות (כמבקרה זה, אני משער) או לעיתים מקיימות יחסי הדדיות (כבמקרה מיקוריזה, למשל).
לסיכום נראה לי שזו מרווה רפואית שעליה נדבקו בפטרייה טפילית שכיחה למדיי.

"לקלח" ולייבש את העציץ

לשטוף היטב בהרבה מיים את העלים ומצע הגידול ולהשאיר לייבוש בחוץ. רק אחרי שהאדמה מתייבשת בחלקה העליון (כ- 4 ס"מ מתחת לפני השטח) משקים שוב.
יש להשקות עד נגירה, כלומר הרבה מים כך שיזלגו מתחתית העציץ.
אחרי ההשקייה לתת לטפטף (בחוץ, לכיור, ביוב המקלחת או כל מקום שנוח לך) ורק אחרי שהפסיק לטפטף למקם בחזרה על צלחת במקום הקבוע (הצלחת כדי, ורק כדי, לשמור על נקיון הבית במיקום העציץ. לא להשקות כשעומד על צלחת קבועה. אין לאפשר למים להיאגר ולהתייבש בה אחרי ההשקיה. אחרת בהשקיה הבאה המלחים מהייבוש ייספגו בחזרה לתוך העציץ.).
אני חוששת שהעובד מתפתח בשל לחות יתר. לכן - לנקות היטב, ולייבש. לא להשקות יותר מדי.
הייבוש הזה עשוי לקחת גם חודש. תן את כל הזמן הנחוץ.

תודה על העזרה.

העברתי את העציץ מצל לשמש לפני כשבוע ונראה לי שמצבו השתפר בצורה משמעותית וגם משקה אותו פחות.

המרווה סובלת מקמחון שיתפתח ויכסה הרבה מהעלים.מצב די מייאש

לא מצאתי עדיין פתרון להוציא השקיה מבוקרת ועלים נקיים מאבק כפי שהוצע

חגו סלע

New member
שמוליק, לאחר שאבחנת זאת כקימחון חיפשתי אמצעים נגד קימחון

בוויקיפדיה אנגלית.
מה שמצאתי (זהירות: אין לי שום ניסיון, ואיו לי שום מידע נוסף)
הם האמצעים הבאים, המותרים (כך כתוב) עבור גידולים אורגניים:
א. חלב - ריסוס מדי שבוע בחלב מהול במים 1:10
ב. שימוש (רחיצה? ריסוס? - אינני יודע) בנחושת גופרתית (נדמה לי שקוראים לזה "מרק בורדו" אצל הגננים). אך צריך בזהירות, כך כתוב, כי זה עלול לפגוע בעלים.
ב. ריסוס באשלגן ביקרבונט - הנוסחה היא KHCO3 - צריך לבדוק במקורות מה הריכוז.
כאמור, אין לי שום ניסיון ושום המלצה.
אולי אנסה בעצמי. כי זה נטפל למרוות הרפואיות גם בגינה שלי.

לאחר שעשית כל מה שכתוב תכין דגים או כל מאכל אחר ותשתמש

במרווה. חלב ודגים מותר.
לטעמי עדיף לעקור,לשים בשקית ולפח. לייבש המצע, לשתול חדש ולנהוג בהתאם קודם כל לא להטביע במים.
בהוצאה על התכשירים אפשר לקנות הרבה מרוות

למעלה