עציץ מליסיה

אבי בן 1231

Well-known member
אינני מתיימר להיות מומחה, אך מן הסתם בשתי התמונות ..........

לי האדמה נראית יבשה כמו הנגב. אני לא משתמש בתערובת לעציצים שנמכרת במשתלות, שמתי לב שלצמחים כאילו אין בסיס במה להאחז. אני מביא אדמה מהטבע ממקומות שיש עבודות עפר, את האדמה אני מעביר במשך כ-4 דק' במיקרוגל על מנת להשמיד שורשים של צמחי בר, ואכן לא צצים צמחי בר בעציצים. ואני ממש מרגיש שלצמח יש קרקע איתנה להאחז בה.

מיכי 10

Member
אבי, אף פעם לא שמעתי על רעיון כזה.

אז בתוך איזה כלי אתה מכניס את האדמה למיקרוגל, כדי שהמיקרו לא יתלכלך? לי זה נשמע די דוחה, כי אם יש באותה אדמה רמשים, הם בטח "מתבשלים", ואני אפילו לא רוצה לחשוב על כך.

אבי בן 1231

Well-known member
אני מכניס את האדמה לקערת זכוכית

מפעיל את המיקרו ל 4 דק' המיקרון אפילו לא מתלכלך, מנקה אותו וזהו. הרעיון הוא לא מקורי שלי, אני קראתי על כך באינטרנט לפני המון זמן. ד.א. אותו דבר את כולה לעשות בגינה, אך לא להכניס את הגינה למיקרו, אלא, בכמה חודשי קיץ לכסות את השטח בגינה בניילון שחור להצמיד אבנים בקצוות ולהשאיר כך למשך חודשי הקיץ. החום והיובש יחסל את כל המזיקים לזמן רב.

מיכי 10

Member
מיד גם על ניילון שחור בגינה.

תודה, אבי, אבל לא בא לי בכל זאת להכניס אדמה לכלי מטבח, ולחמם במיקרו. ואשר ליריעת פלסטיק שחור בגינה: לי אין גינה, לצערי. אבל את השיטה אני מכירה מלפני שנים רבות. אני חושבת שמי שהמציא אותה או לפחות הביא אותה לכלל מעשה, היה אבי המאמץ (כשהייתי בגרעין נח"ל בשל"ת) מריו לוי ז"ל משדה אליהו. שהיה גם אבי החקלאות האורגנית בארץ. הוא כיסה שטחים גדולים של גן הירק ביריעות השחורות, והתרשמתי מאד מהתוצאות.

אבי בן 1231

Well-known member
יפה, אותה תוצאה מקבלים עם המיקרו.

אבל איני מחייב אותך לעשות זאת.

מיכי 10

Member
חח. גם לא התכוונתי. אבל האמת שבמילוי או בתוספת אדמה

לעציצים, בכלל לא מטריד אותי עניין העשבים השוטים. אם יהיו, לא תהיה לי בעיה להיפטר מהם. הרי בעציצים אין לי שטח עצום. כולה עציצים קטנים. אני מנסה רק לדאוג שהאדמה במקום שממנו אני לוקחת, תהיה נקייה מיצורים חיים, וממה שיצורים חיים השאירו אחריהם. לא חוששת מנושאים בוטניים, אלא מנושאים זואולוגיים וכד'.

אבי בן 1231

Well-known member
אני את האדמה לוקח ממקומות שבהם מבוצעות עבודות עפר..

האדמה הזו באה מהעומק ואין לה שום מגע עם הפרשות של בעלי חיים, אין ספק שלמשל מגינה ציבורית לא הייתי לוקח אדמה גם אגרום נזק וגם סיכוי של הפרשות של בעלי חיים. אותי מרגיז בכל עת להוציא את צמחי הבר מהעציצים וקבל חדשים כעבור כמה ימים.

מיכי 10

Member
הבנת בדיוק אל מה התכוונתי
. מגינה ציבורית גם אני לא הייתי

לוקחת אדמה, כמו שאני לא לוקחת צמחים. אלא מגינת הבניין שלנו. כי אין לי קשר למקומות שבהם מבוצעות עבודות עפר. לו הייתי לוקחת ממקום כזה, הייתי בטוחה שהאדמה נקייה. ואם אדמה כזאת מכילה זרעים של צמחי בר, זה לא יפריע לי כלל. אדרבה, אולי יצמחו לי פתאום חרצית, סביון, קחוון או הפתעה אחרת. הם יתקבלו בשמחה רבה. ואם יהיהעשב שוטה, אתמודד לפי המצב. יבלית או גומא הפקעים - אעקור ללא כל היסוס. אל קייצת או ירבוז (אמרנט), אתייחס ביתר סבלנות, מה גם שהם צמחי מאכל. אעדיף שלא יגיעו למצב של הזרעה עצמית בעציצים, אבל לא אתרגש מדי. את תמונת הירבוז העתקתי מגוגל, ממאמר של מרב מזא"ה.

מיכי 10

Member
באמת? שלושת הראשונים, הם שמות של פרחי בר נפוצים.

שני השמות הבאים (גומא הפקעים ויבלית), הם שמות של עשבים שוטים שקשה מאד מאד להיפטר מהם. נגדם כדאי להשתמש ביריעות פלסטיק שחורות על שטחי אדמה. ושני האחרונים (קייצת וירבוז עדין), הם עשבים שוטים, שאותם קל מאד לעקור אם רוצים, בתנאי שמשקים את האדמה היטב לפני כן.

מיכי 10

Member
כן. אבל אני לא טעמתי אף פעם. אני חושבת שעשבי המאכל היחידים

(עשבי בר) שכן טעמתי או אכלתי מהם, הם חמציצים, חלמית (חוביזה) ורגלת הגינה (ריגֶ'לֶה). לפחות לא זוכרת כרגע יותר מהם.

מ ש ה 53

Well-known member
לדעתי, עיקר הבעיה היא שהצמח גודל בתנאי צל ואתה העברת אותו
לשמש. העלים המבוגרים מצהיבים אבל העלים החדשים שורדים.
תן יותר מים ולנסה להצל עליו קצת ככל שתוכל.

ראשית תודה על התגובה

העלים מקבלים שמש רק בשעות אחר הצהריים לקראתה שקיעה משמאל זה קיר מזרחי ומקדימה קיר צפוני סכוכית הפרדה בין מרפסת שלי ושל השכן

למעלה