עציץ דוחה יתושים

לא לגמרי עובדלפחות לא במקומות שיש בהם הרבה

יתשים. הכי חשוב לבדוק שאין מקווי מים עומדים. השבוע קניתי דגי גמבוזיה ( שאוכלים זחלי יתושים) לקערת צמחי המים שלי זו הדברה ביולוגית אמיתית

סביון1

New member
ניסית? זה באמת עובד?

אני קניתי השבוע מכשיר שמשדר גלי קול שאמורים לדחות את היתושות. עזר כמו כוסות רוח למת.. גם כל השמנים שניסיתי לשים במבער לא עזרו. אם למישהו יש עצה שעובדת, בבקשה שיספר. הילדים שלי מלאים עקיצות.

כליל71

New member
לא ניסיתי, קיבלתי במייל

וחשבתי ששווה לחלוק אתכם, אולי זה באמת שווה. גם אם לא, הרווחנו עציץ. יתושים זו ממש בעיה. אני באמת לא מכירה פתרון ממשי. גם החומר שקונים כדי למרוח על העור הוא לא הכי מומלץ בעולם. דגי גמבוזיות אולי טורפות יתושים, אבל הן צריכות להיות מספיק אטרקטיביות כדי שהיתשובים יבואו אליהן. האפשרות השניה היא שהגמבוזיות יתחילו לעוף אחרי היתושים. הדבר שהכי עובד זה למצא את הפראייר התורן של הבית, לתת לו ביד שואב אבק בלי פיה, ושיתחיל לשאוב את היתושות. נכון, לא מעשי במיוחד, אבל לבינתיים...

סביון1

New member
הלואי ששואב אבק היה פותר לי את הבעיה

בשנים האחרונות נדמה לי שהיתושים עלו שלב בסולם האבולוציה והפכו להיות הרבה יותר מתוחכמים. הם ממש יודעים להסתתר, ככה שעם או בלי שואב, קודם צריך למצוא אותם כדי להרוג. לגבי החומר שמורחים על העור - יש חומר טבעי של מורז שנקרא X-TOOSH. זה החומר הטבעי היחיד שאני מכירה שהוא באמת עוזר. הבעיה, שיש לו ריח חזק (דומה לריח של שמן ציטרונלה) ולמרות שהוא טבעי, אני לא אוהבת למרוח את הילדים שלי יום יום. לגבי העציץ - שאלתי אם ניסית כי שמעתי מאחרים שזאת סתם אגדה והוא לא מבריח כלום. נדמה לי שאפילו כתבו על זה פה בפורום פעם מזמן. תודה בכל אופן

שוקו50

New member
שמן צינטרונלה

בלילה לטפטף על הסדין וביום לטפטף על קצוות הבגדים - פועל כמו קסם נגד כל המזיקים, מתאים גם לתינוקות.

practical1

New member
גרניום לימוני כצמח מרחיק

אישית לא סומכת על שמנים בלבד, מדליקה מנורה סגולה בערב, שמה כשצריך סנו עם שמן או טבלית בשקע. והכי חשוב - רשתות, רשתות, רשתות.

שוקו50

New member
בתי טבע

ובתי מרקחת. לי הריח ממש לא מפריע, אני ישנה עם זה וגם הבן שלי כי שנינו מאוד רגישים וככה אנחנו אף פעם לא נעקצים. בקבוק קטן שמספיק לעונה עולה 15-20 ש"ח. אני מטפטפת לו על הבגדים כשאנחנו יוצאים החוצה אחה"צ, נגד כל הברחשים והעוקצים.

practical1

New member
מחדדת את עניין הגרניום

יש צמח שנקרא גירניום לימוני והריח שלו נפלא וקונים אותו בכל משתלה. יש גם מיצויי שמנים שונים, אותם אפשר לפזר בנקודות על המיטה או להבעיר במבער.

למעלה