עצים חריגים – למה?

עצים חריגים – למה?

בזמן האחרון נשאלנו בפרום לפחות בארבע הודעות שאלות לגבי גידול עצים לא שגרתיים. יש לנו ארץ נהדרת, עם עצים מדהימים, רובם מתאימים לגידול בונסאי יותר מכל עץ מ"מיובא" – למשל רוב זני האלה, חלקם נושאי פרי חלקם נשירים – עץ קשוח ברוב המקרים בעל עלים קטנים - ניתן לגדלו כבונסאי בכל הסגנונות הקלאסיים. ראיתי אצל אחד מחברנו - מלך האלות – כ – 40 אלות מדהימות ועיניי לא שבעו... אז מדוע מישהו ינסה לגדל בנגב מייפל יפני, או במקרה אחר אקליפיטוס שאפילו האוסטרלים רק במיקרים נדירים הצליחו לגדלו כבונסאי? האם לכולם יש כבר אלות, זיתים, ערערים ורימונים? האם המאותגרים הצליחו לגדל חרובים, אלונים (כמה זנים) אורנים ברושים וארז הלבנון? האם למחפש הזית האפריקני יש כבר זית ישראלי להראות לנו? משום מה המתחילים מתחילים מהסוף (אחלה משפט
). נ.ב שכחתי טויה, אשחרים ובטח הרבה אחרים...

bekN

New member
האמת..

האמת היא שיש לי כשישה זיתים מפאר ארץ הקודש ,ודווקא משום שאני אוהב את העץ המיוחד הזה חשבתי לנסות תת מין אחר, אבל אני מסכים שהארץ מלאה במינים נהדרים ואין טעם למרדף אחר עצי הגויים. למרות שאני מודה שהמחשבה על מייפל יפני בשלכת אצלי במרפסת או דובדבן מלבלב כן גורמים לי תחושת ערגה קלה ,ואני בטוח שאני לא היחיד.

bekN

New member
הייתי שמח גם

הייתי שמח להראות אבל אין לי את האמצעים ,וגם אם היו אני בספק אם הייתי יודע לעשות בהם שימוש..בינתיים אני נהנה מיצירות של אחרים

shnir

New member
עצי ארץ הקודש

אני מכנה אותם עצים ארצישראלים וכמו שראית אותם בעיקר אני מגדל. יתרה מכך בגלל בעיית עציצי הבונסאי, הציע אבי ליצור בונסאי ארצישראלי מושלם שגם יהיה שתול במעיין כלי חרס בסגנון מזרח תכוני. לדעתי זה לא יתאים אבל לך תדע ...

אולמוס

New member
עצי ארץ ישראל

הרצאתי ביום העיון שנערך לפני כחודש בגן הבוטני הוקדשה לעצי ארץישראל כבונסאי. התייחסתי שם למינים העיקריים ההסטוריים מהמקורות והן אלה שאוקלמו כאן במאות ועשרות השנים האחרונות, יש עשרות מינים שלא את כולם ניסינו עדיין לבונסאי ועוד נראה כאלה בעתיד. מה שמענין- שבתנאי בונסאי ניתן לגדל לעיתים גם מינים בעלי מאפייני התאמה אקלימיים מובהקים- באזורי אקלים שאינם מותאמים להם מטבעם. דוגמא לכך היא שיטת הנגב ומיני שיטה מדבריים אחרים שכבונסאי "מרגישים" בנוח גם בשפלה, במישור החוף ואפילו בצפון.

vinbe

New member
Maple

לפני שנים קניתי עץ מייפל יפני במשתלה בכפר גילעדי. הוא חי אצלי בלי בעיות כמה שנים על המרפסת בכפר סבא, במקום קצת מוגן מרוח ומוצל רוב שעות היום, עים שמש ישירה רק בשעות אחר הצהריים. הוא מת בגלל פשלה שלי. אני לא חושב שצריך דווקה ללכת על עצים אקזוטים לא מתאימים לגמרי למזג האויר שלנו, אבל המייפל הוא לא ממש כזה. יש מספר משתלות בצפון איפו אפשר להסיג מייפלים, כך שאתא יכול לנסות. האים מייפל יפתח את השלכת המדהימה על כל צבעיה במזג האויר שלנו אני בספק. זה שהיה לי היה עובר מירוק לצהוב, מחזיק כשבועים מקסימום וזהוא זה בהצלחה

כנראה Trident Maple

צבעי השלכת שלו אכן ירוק צהוב - ללא האדום כתום המדהים של ה - Maple Palmatum. עץ חסון וקל לגידול גם באזור המרכז. נראה לי שרק בצפון הארץ הקר ניתן יהיה בתנאים מבוקרים לגדל Maple Palmatum. לפני שנים גם אני הצלחתי להרוג Trident Maple אשר קניתי במשתלות אלון בקיבוץ יראון.

גם לי היה ניסיון קצר

בגידול אדר שרכשתי ממשתלת גצלר .עלים בצבע אדום עז ,מראה מדהים חבל שלא צילמתי.למדתי בדרך הקשה שצריך להחזיק עצים חזקים ועמידים לתנאי מזג האויר השוררים בארץ,אפשר לחלום על צבעים משגעים של שלכת, כמו שאומרים"חלום טוב חלום שלום"

jarnon

New member
ספין השעוה

לא עץ ישראלי, אבל גדל בלי בעיות מזריעה. צבעי שלכת מדהימים ! בקרוב תמונות יונתן

jarnon

New member
תיקון - ספיון השעווה

ספיון השעווה Sapium sebiferum יונתן

למעלה