עצים בעיצוב

minigan

New member
תודה והתייחסות ל"עיצוב בלתי אפשרי"

תודה מאורו על המילים החמות. שמתי לב לתופעה מעניינת בפורום, מעין "משחקי תפקידים". כשאני מנסה להתייחס לעיצוב ריאליסטי, מישהו טורח להזכיר שבונסאי זה אמנות...ובאמנות הכל מותר. כשאני חושב "לשחרר קצת את היד שאוחזת במזמרה" נזכר מישהו (הפעם במקרה אתה) שהעיצוב "בלתי אפשרי". זה בסדר ואין בזה בקורת על אף אחד. לדעתי הדבר משקף את המתח המתמיד והבריא שרובנו חשים בין הרצון ליצור בונסאי בעל מראה "אמין" לבין הרצון ל"רחף קצת במחוזות הדמיון". לילה טוב יוסי

tanei 1

New member
מינימליזם

ערב טוב יוסי,פעם כבר ציינתי שהתשובות שלי בדרך כלל מאחרות לבוא, ובכן,אני באמת אשמח לקבל ממכם יעוץ בכל הקשור לבונסאי (כולל יעוץ בעיצוב) ואני אצטער באם תפסיקו לייעץ! אני מתרשם מכל אחד ומאמץ לעצמי את מה שמתאים לי,אינני מצטער שנעניתי לעצתכם בעיצוב של הטויה ,כיוון שבםוף זה "יצא" לא רע כל כך. אני לא כובל את עצמי לתפיסה מםויימת של עיצוב,ואני לא ננעל על איזה שהוא קונםפט מםויים. אני משתדל לשמור על "ראש פתוח"כפי שמאורו אמר, אני גם לא פוסל את הגישה של עבודה בקבוצות קטנות של אנשים מדי פעם בפעם ,שכן ידוע שיש השראה של האחד על השני ,דבר שעוזר להתפתח. לדעתי האישית הרי בסופו של דבר ,כל אחד עושה לו את הסלקציה שלו,הבחירה שלו והסגנון שלו, ובתחום האומנות הרי שכל אחד שואף "לכתב -יד"משלו על מנת שיוכלו מיד לזהות אותו לפי אותו"כתב היד" הלוואי שיהיה לי את אותו "כתב-היד" בסיגנון עיצוב הבונסאי כדי שיוכלו לומר :הנה זה בונסאי של איתן! עוד ארוכה הדרך... נהניתי להתכתב איתכם-איתן

minigan

New member
קליסטמון

שלום איתן קצת מידע בוטני. לסוג קליסטמון 34 מינים שונים וזנים רבים לכל מין. מיעוטם (אם בכלל) עצים קטנים ורובם שיחים בהגדרתם הבוטנית. גובהם נע בין 0.5-4 מטר בקירוב. הבונסאי שאני מעצב מקורו בזן 'ליטל ג'ון' שגובהו בגן אינו עולה על מטר אחד. מבחינתי לפחות אין הכרח בכל ההסתייגויות בנוסח: "אני תקווה שלא תראו בדברי כוונה ...". ברור לי שדבריך נאמרים לעצם העניין ובכוונה טובה. חזק ואמץ יוסי

tanei 1

New member
קליסטמון

ערב טוב לכולם,-לא עלה על דעתי שהצמח "המסכן"יעורר תגובות,פשוט רציתי להראות צמח בעייתי שאני "מתמרן"אותו לכל מיני כוונים ועדיין לא החלטתי מה יהיה היעד והכוון של העיצוב. נכון לעכשיו לא הלכתי "בתלם" כפי שמקובל ,או בסגנונות המוכרים,אלא יותר לכוון פיסולי וחפשי של צורות פיתול ענפים ,ועדיין לא מצאתי את הכוון שישביע את רצוני. בתשובה למשה הזכרתי אפשרות של גיזום ,והיות ואני אכן רואה זאת כאופציה ,הרי שאני כל הזמן שומר על הענפים בקצוות שלא יתעבו ושלא יהיו מעוצים מדי. אין לי בעיה לקחת מזמרה או קונקב ולהתחיל "לכסח" את הצמח על מנת ליצור צמרת אחת וצורה פירמידלית או צורת פגודה וכו"... הרעיונות של מאורו בדרך כלל מאוד מקובלים עלי ובמפגשי יום ששי המפורסמים אני תמיד נעזר בו ,וזאת הזדמנות לומר למאורו תודה! לך יוסי תודה על דבריך המעידים על הידע הרב שלך ותודה על האינפורמציה. הקליסטמון הנדון הוא כנראה מסוג "אשון" על כל פנים אני אמתין במקצת לגבי המשך העיצוב ,אף פעם לא אמרתי נואש ,יש אפשרות להביא את הצמח לעניות דעתי למצב מניח את הדעת. נ.ב תתפלא יוסי (מבלי כוונה להכנס עמוק מדי לנושא אמנות)שאני דווקא דוגל בהרבה תחומים במינמליזם ,שכן ריבוי בפרטים או גודש של פרטים -יותר גורע משהוא מוסיף בעיני ולטעמי. לילה טוב וכל-טוב,איתן

עיצוב

איתן, ניסיתי לחפש בדיוק היכן הצעתי ליצור צורה פרימידלית או פגודה או בכלל צורה כל שהיא - לא מצאתי. כל אשר אמרתי - בתמונה אני רואה שיח. לאור מספר רב של תמונות שהעלתי בפורום קשה לחשוד בי בסגנון של הולך בתלם.

tanei 1

New member
עיצוב תשובה למשה

בוקר טוב משה,צר לי שכך אתה מפרש את דברי,גם אני נסיתי לחפש היכן אני טענתי שאתה הוא זה שהציע לי לעצב סיגנון פירמידלי או כל סגנון אחר ,וחרף כל המאמצים ,על אף הכל ולמרות הכל-לא הזכרתי אותך בקשר לסיגנון עיצוב כלשהו. באמת לא מובן לי למה אתה "מדביק" לי דברים מן הםוג הזה.שממש אינם נכונים בעליל? למה??? האם אמרתי שאינך הולך בתךם? האם אי -פעם בכלל התבאטתי או הערתי לך או בקשר אליך משהו על סגנון עיצוב? חושבני שהוצאת דברים מהקשרם ,כנראה בתןם-לב. ושוב -אני מצטער שכך הבנת את דברי, לדעתי ,כל הנין מתחיל לקבל תפנית לא רצןיה ולא בריאה ויוצאת מכלל שליטה. אני אשקול להבא את דברי ביתר כובד ראש,אם בכלל. שיהיה לך יום-טוב,איתן

כנראה הוצאתי דברים מהקשרם

איתן בוקר טוב, זה אשר כתבת: "בתשובה למשה הזכרתי אפשרות של גיזום ,והיות ואני אכן רואה זאת כאופציה ,הרי שאני כל הזמן שומר על הענפים בקצוות שלא יתעבו ושלא יהיו מעוצים מדי. אין לי בעיה לקחת מזמרה או קונקב ולהתחיל "לכסח" את הצמח על מנת ליצור צמרת אחת וצורה פירמידלית או צורת פגודה וכו"..." ואני, כל אשר כתבתי הינו ברוח טובה ועל מנת להבהיר את אשר כתבתי. יחד עם זאת התגובה שלך, החוזרת על עצמה: "אני אשקול להבא את דברי ביתר כובד ראש,אם בכלל. שיהיה לך יום-טוב,איתן" ממש אינה מובנת... כנראה שבכל זאת מקומי אינו בפרום זה מאחר ובאופן חוזר ונשנה מספר משתתפים מקבל את אשר אני כותב לא בצורה לה אני מתכוון וכתוצאה מתגובותי מפסיק להשתתף בפורום. ולכן גם אני "אני אשקול להבא את דברי ביתר כובד ראש,אם בכלל." בוקר טוב לכולם. משה.

tanei 1

New member
עיצוב תשובה למשה../images/Emo52.gif

למשה שוב בוקר -טוב,יתכן והתבאטתי בצורה בוטה במקצת ואיתך הסליחה. במחשבה שניה אני משוכנע שדבריך נבעו מאי -ההבנה באשר לכוונת דברי, כיוון שאני התייחסתי לסגנונות העיצוב שלי בלבד ,ללא שום כוונה ליחס למישהו ,ובמיוחד לא לך,סגנון עיצוב כל-שהוא. אף פעם לא הערתי לך או למישהו אחר בפורום, הערה מסוג כל שהוא על סגנון של עיצוב וכו"... ולכן,ראשית אני מתנצל. ושנית -כל ההערות על שיח וכו"וכו..הן לגיטימיות בעיני כך שאין לי סיבה להגיב בדברים כפי שאתה מייחס לי. לטעמי -הדברים איבדו את הפרופורציות הנכונות,והענין נהפך אכן ל"דביק"מדי ונהפך לגרוטסקי כל -טוב איתן .

tanei 1

New member
משה ../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif

הגבנו בו זמנית ,כך שלא ראיתי את תשובתך, אנא ממך ,לא התכוונתי לפגוע. אז בוא נתגבר על הדברים ונמשיך הלאה כיוון שאני מאוד מעריך את כתיבתך ואת הידע שלך, כנראה שאנחנו מגלים רגישות יתר. וזה לא טוב ולא בריא.שיהי לנו רק טוב איתן

מצב חמור - נהיה "דביק" מידי ../images/Emo6.gif

משום מה תגובה קודמת עפה - כנראה לא נקלטה - בשעה זו עומס באתר תפוז עקב הצ'טים. אנסה שנית: אכן עיצוב רימון הוא בעיתי, רימון צעיר אני בדרך כלל מעצב בסגנון BROOM(בעיברית סגנון מטאטא???). לרימון מבוגר יש בדרך כלל גזע עם "הבעה" וניתן לדעתי לעצב כמעט בכל סגנון. יש לי שני רימונים היכולים להיחשב פרה בונסאי, אחד כבן שמונה שנים בסגנון BROOM ואחד מאוד מבוגר, עדיין לא גיבשתי דעה סופית אבל כנראה יהיה משהו בסגנון "זקוף לא פורמאלי" יש לו "שריי" טבעי מדהים. כעת שניהם מלבלבים - לאחר הפריחה אעלה תמונות שלהם.

מצב חמור - נהיה "דביק" מידי - תגובה

רק לתגובה של יוסי בנושא הרימון וכ'....

עשר

בנוסף לשיפור העיצוב הייתי בעיקר מחליף לו את המיכל למיכל ללא גלזורה בצבע חום כהה, כנראה מלבני או אובלי, נראה לי שאפילו מגיע לו אחד המיכלים המשובחים תצורת טוקונאמה של מיני.

tanei 1

New member
תשובה למשה

אני מסכים איתך בקשר להחלפת העציץ, העיצוב עדיין בעיצומו, תודה על חוות הדעת-איתן

shnir

New member
זית מדהים

לדעתי יש לו פוטנציאל נהדר. קשה לי לראות את השורשים היוצאים מבסיס הגזע אשמח לראות תמונת תקריב. לדעתי כדאי להעבירו למיכל אימון גדול יותר ולתת לו "לרוץ" כמה שנים בכדי שהענפים יתעבו ביחס לגזע.

למעלה