מינימליזם זה טוב
ערב טוב יוסי, קודם כל, אני רוצא להגיד לך שאני מאוד נהנה מההופעות שלך בפורום, הן בתחום ה"אגרונומי" והן בתחום ה"אומנותי" (אשית, אני חושב שבבונסאי די קשה להפריד בינהם). לגופו של עינין, אין ספק שאתא צודק וכל אחד רואה באותו עץ משהוא שונה, פחות או יותר. אפשר לעצב אותו עץ ממש בהרבה צורות שונות ולפעמים שינוים קלים, כגון שינוי חזית בכמה מעלות, יכולים ליצר אפקט שונה לחלוטין. מאחר ויש לי הכבוד והעונג להכיר אישית את איתן, אני חושב שאני יודע טוב מאוד מה בראש שלו, שהוא די שונה מהראש שלי. אבל, לטעמי, זה חלק מהכיף. בעצם, לא התכוונתי כל כך להציע לאיתן איך לעצב את העץ, אלא רציתי לציין את עינין הפרופורציות בין חלקי העץ שהופך את המראה ה"צעיר" או "שיחי" למראה "בוגר" או אף "עתיק". אני חושב שבזה אני לא עוסק במינימליזם (למרות שאני בהחלט אוהב מינימליזם ואים כבר, לוקח את זה כמחמאה). ננסה לדמין שהעץ הוא בגובע של, נגיד, 5 מטר ונשים אותו (בדמיון או בעזרת תוכנית מחשב) על יד, למשל, בית כקנה מדה – במקום הפחית קולה של איתן. נירא תכף שהעץ בעיצוב של איתן הוא בילתי אפשרי (לדעתי, אפילו מבחינה פיזית, כי ענפים באורך כזה יקרסו בגלל משקלם) ואילו כל אחת מהעצות שלי ניראת הרבה יותר כעץ. וזאת בגלל הפרופורציות, ללא קשר עים העיצוב מוצלח או לא. נ.ב.: מאחר ולאיתן יש ראש מאוד פתוח, אני לא בטוח שלא יאמץ גישה מינימליסטית באחד מהימים. מאורו