עצים בינריים

kivatinetz

New member
עצים בינריים

שלום לכולם.אני חדש בפורום. יש לי שאלה: התחלתי לקרוא על עצים בינריים ועד עכשיו הבנתי הכל, רק שיש לי בעיה אחת: אני לא מבין איך להשתמש בזה בבעיות ריאליות של חיי יום יום של תכנות. מה שאני מבקש מכם זה אם מישהו יכול לתת לי דוגמא/ות איך משתמשים בזה. תודה מראש יחזקאל קיבטינץ

tseliot

New member
קבל...

המאמר מסביר איך השתמשו בהם בDOOM. אם יש שאלות אתה מוזמן לשאול.. http://www.gamedev.net/reference/articles/article654.asp

gmorphus

New member
:D אני לא מאמין

ששלחת אותו לקרוא על BSP Trees... מסכן הבחור.

tseliot

New member
למה?

אני הבנתי את זה ואני למדתי תכנות בגיל 19, עצמאית, דרך VB(!!!!!!), ככה שאני ממש לא חושב שזו כזו בעיה.

DadleFish

New member
LOL ../images/Emo6.gif

BSP זה לא נושא קשה להבנה, אבל עניין היישום בתור עץ בינארי הוא חלקיקון קטנטן מכל העסק, וזה סתם יבלבל אותו.

tseliot

New member
את האמת,

יכול להיות שהדוגמא שלי גדולה עליך (לא בטוח אבל יכול להיות)... אז הנה דוגמא פשוטה: נגיד שאתה רוצה לעשות תוכנה כזו: המשתמש מכניס מספר נקודות על ציר X, לאחר מכן הוא מכניס עוד נקודה ואתה אומר לו רק את הנקודות שמשמאלה. הפתרון הפשוט הוא לקלוט את הקלט לתוך מערך, ואז כשהמשתמש מכניס את הנקודה אז לרוץ על כל המערך ולהדפיס רק את הערכים שיותר קטנים מהנקודה. זה אומר שאם היו לך מאה נקודות ביצעת מאה בדיקות. עכשיו, נגיד שבמקום לקלוט את הנקודות למערך, קלטת אותן לעץ בינארי, ככה שהענף הימיני מצביע על נקודה יותר ימינית והשמאלי על נקודה יותר שמאלית (יש דרך לסדר את העץ, אבל לא ניכנס לזה). אתה מתחיל מנקודה כלשהי: אם היא יותר ימינית לנקודה הרצויה, אתה לא מדפיס אותה והולך לנקודה הבאה שעל הענף השמאלי. גם היא יותר ימינית? אתה ממשיך ללכת שמאלה. שים לב שבכל אחד מהבדיקות האלו אתה לא צריך לבדוק את הנקודה שעל הענף הימיני, ככה שאתה פוסח על הרבה בדיקות. במקרה של תוכנית כזו זה לא משמעותי, אבל כשצריך לעשות מנוע גראפי כמו בדום זה עניין רציני...

kivatinetz

New member
תודה לכולם

תודה על הדוגמא שנתת לי. זה לא אומר שלא קראתי את הדוגמא של הדום, אבל היה מאוד קשה יחסית לדוגמא האחרו. תודה לכולם.

למעלה