עצים בינארים

david245

New member
עצים בינארים

טוב ,בשאלה המצורפת ,את סעיף א' עשיתי. הבעיה שלי היא עם סעיף ב' ,ניסיתי כבר כמה דרכים אבל אף אחת מהן לא נכונה. אם מישהו יכול להביא לי הכוונה / רעיון / כיוון ספציפי או אלגוריתם שאפשר לפתח לפיו את הפונקציה זה יעזור מאוד .תודה .

עדין ר

New member
רמז

נניח ש-n הוא גודל תת-העץ השמאלי. מה קורה אם i<n? מה קורה אם i==n? ומה קורה אם i>n? עוד רמז: רקורסיה.

vinney

Well-known member
לא נראה לי

כי צריך להשתמש בפונקציה מא' אבל מצד שני, אם העץ לא משתנה, אתה לא צריך להריץ את הפונקציה כל פעם, אלא רק כשאתה בונה את העץ, ואז זה יהיה בlog n באמת.

נניח אני יודע את הגודל של העץ

אני עדיין יכול למצוא חציון בLOG ? אין מצב , אם הוא יהיה שרוך .. אז זה כמו רשימה מקושרת.

הרבה פעמים באלגוריתמים של עצים מניחים שהעץ מאוזן. כלומר, מבקשים ממך אלגוריתם שיעבוד ב LOGN במקרה הממוצע וב N במקרה הגרוע ביותר. אם יש לך אלגוריתם כזה, תוכל להשתמש בו גם לעץ אדום-שחור או לעץ אחד שמבטיח איזון וכך להגיע ל LOGN בכל מצב.

vinney

Well-known member
נכון../images/Emo13.gif

אני גם הנחתי את זה בתשובה שלי... ברגע שאמרו שהעץ הוא עץ חיפוש בינארי, למרות שאפשר לעשות גם שרוך, הרצון הוא באמת להשתמש בעצים מאוזנים. אבל בגדול דימה צודק, מנתוני השאלה (בלי הנחות) אי אפשר לעשות את זה בפחות מN במקרה הגרוע. לגבי המקרה הממוצע - מי אמר שהממוצע בהכרח מאוזן? זה עוד צריך להוכיח

InForN

New member
לפי דעתי אפשר גם בלי רקורסיה.

אלא עם לולאה פשוטה. לא ניסיתי אבל אני חושב שזה אפשרי ואפילו עדיף מרקורסיה.

InForN

New member
היה לי משעמם, אז הנה פיתרון בלולאה.

כל עוד i<>n בצע { n=גודל(שורש.שמאל) אם (i<n) אזי { שורש=שורש.שמאל } אם (i>n) אזי { i=i-n-1 שורש=שורש.ימין } } החזר שורש.ערך

למעלה