עצות...

mika tal

New member
עצות...

אז ככה... אני טסה עוד שבועיים להודו. תרמיל יש, כרטיס יש, כסף יש, דרכון בתוקף יש, ויזה עוד צריכה לעשות, אני כבר עם רשימות.. וכל פעם נראה לי כאילו אני שוכחת דברים. העניין הוא שכמה שאני מנסה להיות בתעסוקה, יש קטעים שאני נכנסת לשאנטי.. חחחח אולי בהתאם.. יש לכם עצות פרקטיות בשבילי?? אני נוחתת בדלהי, מומלץ לתכנן מסלולים? ז"א לא שכל מסלול יהיה מקודש, אבל פחות או יותר? בנוסף, 1700 דולר, יספיקו לי ל-3 חודשים?? תודה..

itai80

New member
לקרוא את הודו של קרליבך

אין צורך לתכנן כלום תגיעי לדלהי כבר תקבלי רעיונות מאנשים שתפגשי שם ותזרמי. לכי לפי תחושות בטן, רק תראי שאת לא מבלבלת אותן עם קילקולי כיבה. אל תפספסי את וורנאסי, מבחינתי המקום הכי מדהים בהודו, מפנק, מסטל וזול. קסם של מקום חשוב: אל תגיעי לוורנאסי לפני שאת לפחות חודש, בהודו, אחרת את עלולה לפספס אותה, ואולי את כל הודו. תהיי מודעת ליכולות שלך ולמגבלות שלך (בעיקר מבחינת סמים) תזכרי תמיד שזו הודו ולא משנה מה קורה, לטוב ולרע, חייבים לקבל אותה באהבה, כי היא לא תשתנה בשבילך. וכנסי לשאנטי...תדביקי את החיוך הדבילי על הפנים ואני בטוח שתהני... מסרי לה את אהבתי... איתי אה, 1700 לדעתי יספיקו ל 3 חודשים. לי הספיק הרבה פחות.

mika tal

New member
תודה ממ&#

עצות נהדרות.... אשמח לקבל עוד עצות.. בטח יהיו לי שאלות בשבועיים הקרובים.. הכי אהבתי את "תזרמי" יהיה מה שיהיה ... זה המוטו שלי... לכן זה הטיול שלי...

mika tal

New member
כמה כסף &

אני יכולה להסתדר לדעתך מ-450 דולר לחודש בהודו ולחיות בכיף?? תודה

גבולי מאד

אפשר לחיות בהודו גם מ 100 דולר לחודש, בתנאי שלוקחים ביקתה בכפר, בלי מיים זורמים, מבשלים לבד אורז עם עדשים, מכבסים לבד, לא מתקשרים בטלפון, ונכנסים לאינטרנט פעם בשבוע לשעה. למחיה סבירה, כולל נסיעות, עדיף לקחת בחשבון 500 דולר ויותר. (זוג יוציא קצת פחות)

קצת מוגזם, לדעתי

תרמילאי "ממוצע" (אין חיה כזאת, אבל נניח), שלא מבזבז יותר מדי, ולא קונה מתנות בלי חשבון, יוציא קצת יותר מ-300$. החישוב שלי הוא כזה (ברופי, ליום): 100 לינה (עם מים חמים בגסט האוס) 150 אוכל (למפונקים שאוכלים במסעדות) 100 שונות (שיעור יוגה, חשיש, ריקשה, טיפ למצורע עם התינוק הגידם, וכו') 70 לשבוע על כביסה ואינטרנט (אם תכבסי ביד יוצא 1.5 רופי לכביסה) בסה"כ בערך 270$ לחודש. איך הגעת ל-500$ ? בקטע של הביקתה (שכירות חודשית), אני יכול להעיד שזה באמת המחיר.

mika tal

New member
תודה רבה!!!

החישוב הזה באמת נשמע כבר יותר הגיוני... זה הודו לא אירופה...

mika tal

New member
יש לי חברה שכרגע בהודו

היא בזבזנית כרונית, וקונה כל מה שזז. והיא אמרה לי שיוצא לה מחייה בין 550-600 דולר לחודש... אז.. כנראה כל אחד עם השיקולים וההנאות שלו. כמובן שאעשה שופינג, אבל זה לא האישיו שלי בטיול.. אני רוצה לראות נופים מדהימים, תרבויות...

אם תגורי בבתים של משפחות,

תכבסי בעצמך, תאכלי במסעדות של מקומיים, תקני פירות וירקות טריים בשוק בעצמך, אין סיבה שתשלמי יותר מ-250$ לחודש, כולל כל מני קורסים והזדמנויות - וככה גם תתחברי הכי מהר לתרבות המקומית.

jeshu

New member
מה שתשכחי - לרוב אפשר לקנות שם מברשת שיער אחרי שאבדה לי שלי - לא יכולתי למצוא באודייפור.גם גומיות לשיער שאיבדתי שם כל בוקר לא מצאתי הרבה. אבל לא היה חסר לי דבר. מסלול להתחלה - לראות מעט את דלהי - לקחת "סיטי תור" אולי גם את אגרה.ומשם לסוע למקום אחר - ראג'אסטן או פנג'אב - מקדש הזהב שבאמריצר מומלץ בחום. אחר כך כבר תביני את הרעיון ותמשיכי בלי לבקש עצות.

למעלה