עצות, עצות...

מלודי6

New member
עצות, עצות...../images/Emo92.gif

כמו בכל שנה בסביבות חודש מרץ, יוצאת לה מחלקתי מהעבודה לטיול בחו"ל, סופ"ש ארוך עם כל המחלקה, מעיין גיבוש כזה. שנה שעברה לא הצטרפתי, בגלל ענייני דת. מבאס אותי לפספס זאת כל שנה, ולמען האמת, השנה אחד מבין המארגנים שאל אותי מה הוא צריך לעשות בכדי שגם אני אוכל להצטרף. לא הייתי שנים בחו"ל ואני לא מתמצאת באופן מלא בהלכות. עוצו לי עצה איפה ניתן לקבל מידע איך ניתן להתגבר על קשיים בנושא... ספר, קישור לאינטרנט... כל מידע שאני אוכל לקבל יותר טוב בנוגע להלכות בנושא. תודה רבה, מלודי

מלודי6

New member
תודה רבה בנות. עוד משהו? גברים איפה אתם?

אתם ללא אמורים להתמצא יותר בהלכות? אני חייבת לדעת יותר על ענייני שבת בחו"ל. יש למישהו עוד מידע... ?

כל מה שקשור בשבת בחו"ל

בעיקר סובב סביב העירוב. אם לא מדובר במרכזים היהודיים בחו"ל אין הרבה סיכוי שיש עירוב, מה שאומר שאסור לטלטל מחוץ למקום בו את שובתת, ואסור לצאת מתחום שבת. כל מה שמעבר לזה פני לבית חבד הקרוב :) תהני.

זוריק4

New member
אפשר לפנות לחברות שמארגנות טיולים לשומרי מסור

בד"כ לכל חברה כזאת יש רב שאיתו הם מתיעצים. החברות שאני מכיר : נתור , גשר.

תורני

New member
אין פה תשובה חד משמעית ומהירה

אם המקום אינו כשר צריך לספק לך אוכל כשר לא ברור שיסכימו להוציא יותר כסף בשבילך שבת זה עירוב אסור לטלטל,שבת זה המון דברים שלא פשוטים מה מותר לומר לגוי מה אסור אם רוצה לנסוע ולהנות עם החברה צריכה לחשוב על הכל לא פשוט לשבת ולא לעשות כלום היצר מגרה-בכל מקרה שהייה רק טוב

ציפי81

New member
לאן נוסעים?

אם יש בית חב"ד באיזור, תמיד אפשר להעזר בהם. כאן תוכלי למצוא את בית חב"ד באיזור אליו את נוסעת.

למעלה