"עצות סבתא"

eta21

New member
וגם אני מסכימה עם כל מילה.

לא אהבתי בצעירותי שמתערבים ב"איך" וב"למה", ולכן אני לא מתערבת. האם באמת הצעירים מבינים יותר מאיתנו????????? זה בעצמו נושא לדיון. כשהם מחליטים (והאמת ההחלטות טובות והגיוניות) אז אנחנו ה"זקנים", באים לעזרה וגם זאת כשנתבקשנו.

אני 60

New member
טוב אחרי נסיונות רבים

נפתח החלון. אז שלום לכלם ואני מסכימה עם כל הדעות שנכתבו פה לגבי תפקידנו. סבא וסבתא נועדו לפנק לא בניגוד לעקרונות שמציבים ההורים כגון חלוקת פרסים. יש להקשיב לתת עצה אם שואלים ולהביע דעה אם רוצים בכך. אמי תמיד אמרה לי:" האמא האידיאלית זו אמא חרשת , אילמת, עוורת ועם יד פתוחה" וחישבו על כך. נהיה מעורבים ולא מתערבים ברוכות הבאות לסבתות החדשות. טיסה נעימה לדליה ועשו כייף בחיק המשפחה. ולך דורית אל תשכחי אותי ובררי לי בתפוז. אוהבת אותך. יום טוב לכלם עד הפעם הבאה שאצליח להשתחל הנה. -שלום-ית

batiarr3

New member
איך שאני מסכימה אתך../images/Emo150.gifכל מילה בסלע../images/Emo204.gif

../images/Emo124.gif אני חוששת שלא הבנתם את כוונת השרשור..

(ולמי שלא יודע אז נעים מאוד, אני עוד אחת מבנותיה של סבסבתא ל9
) הרעיון לא שאתם תחנכו את הילדים שלנו, אלא שתעוצו לנו עצות ורעיונות. אני חושבת שהרעיון של השרשור המקסים הזה הוא לשמוע מכם דברים שאולי ביומיום יותר קשה לנו לקבל (ולשמוע- כמו שכתבתם "אנחנו יודעים יותר טוב"
), ובאמת לקבל רעיונות וטיפים שיעזרו לנו לצאת "שפויים" יותר בגידול הילדים...

וכדי לעורר לכם את קצות האצבעות ../images/Emo3.gif

העצה הכי טובה שקיבלתי מסבתא שלי היקרה הייתה שמאוקטובר ועד מאי זה חורף= סוודרים, מעילים ותנור. אני לא יודעת כמה פרקטית העצה הזאת מבחינת הזיעה, אבל אין ספק שבשביל מישהי שכל כך אוהבת חורף זה בהחלט מחמם את הלב לדעת שהחורף כל כך ארוך...

amigoro

New member
קראנו את מה שנכתב למעלה

ובפרוש כתוב חנוך - כך שהבנו את הדברים נכון - עצות אחרות יש הרבה - אבל לא זה מה שהתכוונה היוזמת. לגבי החורף אימי תמיד היתה אומרת לי שהקור והתקררות מתחיל בראש לכן - לא לצאת החוצה אחרי חפיפת שיער ובראש רטוב ולגרוב גרביים עבות . בקצור לשמור על חום הראש וכפות הרגליים.

amigoro

New member
קראי את דבריי ודברי ../images/Emo150.gif

בין השורות יש גם עצות.

דובי חמודי הבנו גם הבנו ../images/Emo142.gif

ולראייה כתב סבא אלי שתפקידנו הוא להקשיב לשמוע ולייעץ ...ואתם תירצו-תקבלו לא תירצו-לא תקבלו את עצותינו. העיניין הוא שלא תמיד הדברים מסתדרים כמו שרוצים, יש סבים וסבתות שאכן מבקשים לנהל לילדיהם את החיים והם לא נותנים עיצות אלא קובעים עובדות בשטח וזה גורם לויכוחים ולמריבות מיותרות. אומנם אנחנו נחשבים סבים וסבתות "צעירים" כן...אנחנו באמת צעירים גם בגיל וגם ברוח , וכמעט מדברים בשפה של הנכדים שלנו , אבל מאידך הילדים שלנו לא אוהבים לקבל עיצות כי הם רואים את זה כביקורת ולא כסתם עיצה טובה של הורים. אז אם כך אני נותנת רק עיצה אחת שגם אותה קיבלתי מסבתא שלי שהעבירה אותה לאמא שלי וכנראה שזה עובר מדור לדור אצל כל הפולנים -חחחחחח והעיצה היא: כשחולים לאכול מרק עוף זה בריא ומבריא

amigoro

New member
לדעתי פרופסור רולידר נותן עצות מצויינות

אחת מהן - להציב גבולות לילד - הורים הם לא חברים .

amigoro

New member
ההורים צריכים להציב גבולות לסבא וסבתא

תפקיד ההורים לקבל את הגבולות וליישם אותם - בכל מקרה לא לדסקס בפני הילד - ולא להגיד ההורים לא מרשים.

amigoro

New member
התכוונתי תפקיד הסבא והסבתא לקבל את גבולות

ילדהם לנכדים. הוריי מעולם לא התערבו בחנוך וקבלו בהבנה את החלטותיי - למרות שלעיתים זה היה רחוק מחנוכם .

etybl

New member
בין פינוק לפינוק../images/Emo163.gif../images/Emo9.gif

קצת חשיבה על גבולות יכולת ההשפעה שלנו בחינוך נכדינו........ כמתת אל קיבלנו נכדים שישמחו את לבנו , אך כשותפים בגידולם ( הוצאה מהגן , שמירה וטיפוח , שבתות , חגים וסתם ימים טובים ) האם יש מקום להערות והארות , האם זכותינו ואולי חובתנו להאיר את עיני ילדינו ? אין לבן ושחור , לדעתי , הכל תלוי במערכת יחסים רחבה הרבה יותר של מקומנו בחיי הילדים , הכל בגבול הטעם הטוב , במינון נכון ובזמן המתאים. מערכות בין אנשים נקבעות על תן וקח , גם זו מערכת מסוג זה ואף יותר מכך כי הרי אהבה אין סופית מלווה מערכת זו ..... והשאר לשיקול דעתם של כל אחד ואחת . יום נפלא לכולכם

פלגיה

New member
ובכל ההודעה הזאת חסרה לי מילה אחת: "למשל"

כלומר לתת דוגמה מה נקרא "בגבולות הטעם הטוב" לצירף תיאור של סיטואציה שבה ההערה או העצה היתה במינון נכון ובמקום מתאים, התקבלה ברוח הזאת, והתוצאות היו טובות. כי זה מה שביקשתי כאן. לא רק כללים ומחשבות כלליות אלא להיכנס לפרטים ולדוגמאות מעשיות כדי שהכול יוכלו ללמוד.

אוקיי פלגיה ...יש לי..."למשל" אחד ../images/Emo6.gif

בדרך כלל שיש לאחד הנכדים חום , אמא שלהם שהיא במקרה הבת שלי לא כל כך מתרגשת... היא נותנת "אקמולי" סירופ לגדול , ונר "אקמול" לטוסיק של הקטנצ"יק וגם מקלחת פושרת כדי שהחום יירד, באחד הפעמים לא מזמן שהחום של הגדול לא ירד אחרי יומיים והיה מאוד גבוה נידנדתי לה כמו סבתא פולנייה שצריך לקחת את הילד לרופא והיא עדיין התעקשה שזה בסדר...ככה זה בשפעת ( מי אמר שזה שפעת
) ותיראי היא אמרה לי כמה ילדים בכתה שלו חולים גם...וכולם עכשיו חולים....ואני כמובן בשלי...קחי אותו לרופא בבקשה , הילד סובל...יש לו חום גבוה והוא כמו סמרטוט...עבר עוד יום והחום לא ירד ואז היא הודיעה לי מיוזמתה שהיא קבעה לילד תור לרופא ושהיא תביא אותו למרפאה ושאני אגיע לשם על מנת לקחת אותו בחזרה אלי הביתה אחרי שהרופא יבדוק אותו. הלכתי למרפאה וניכנסתי איתו לרופא וביתי חזרה לעבודתה. הרופא בדק אותו ואמר "טוב שהבאת אותו כי חום שלא יורד שלושה ימים מחייב בדיקת רופא" בדק....ונתן הפנייה לספירת דם לוודא שזה לא משהו חיידקי . אמרתי לו שאני הייתי נודניקית ולחצתי עליה להביא אותו והוא הרופא אמר לי "טוב עשית" . והבת שלי אמרה לי אחר כך "אמא צדקת "
אז הנה למשל עיצה שנתתי ויצאתי צדיקה

פלגיה

New member
תודה רבה ד"ר ../images/Emo193.gif

בנושאי בריאות כבר למדתי שאסור לי להתווכח עם אמא שלי. פעם באתי לרופא ואמרתי לו "אמא שלי אמרה שיש לילדה דלקת ריאות ושהיא צריכה רפאפן". הרופא בדק את הילדה, ואמר "סבתות תמיד צודקות"

פלגיה

New member
דווקא לא

אני מניחה שהוא בגיל של חלק מהסבים כאן, אבל הילדים שלו צעירים.

למעלה