"עצות סבתא"

פלגיה

New member
"עצות סבתא"

שלום לכולם אני פלגיה (שם בדוי), אם לשישה ומנהלת פורום חינוך לילדים ונלוער כאן בתפוז. כפי שהחתימה שלי רומזת הפורום מיועד להורים ולדיונים וסיעורי מוחות בנושאים שונים הקשורים לחינוך הילדים ולקשר המשפחתי. שוב ושוב אני שומעת תלונות מהורים על ההורים שלהם. על שיטות החינוך המיושנות ועל כך שסבא וסבתא מקלקלים להם את הילדים בפינוק יתר, או להיפך - מפגינים יחס נוקשה, כזה שעבר זמנו. יש אנשים שברור להם שסבתא טובה בשביל תרופות ובשביל סיפורים, ואולי גם בשביל בייביסיטינג בזול, אבל בשום אופן לא למתן עצות חינוכיות. את דרכי החינוך של הדור הקודם והדור שלפניו כדאי לזרוק, וללמוד רק מהשיטות המעודכנות והמחקרים החדשים. כמובן שלא כולם כל כך חריפים בתגובותיהם, ויש הרבה צעירים עם אוזן קשובה. בשביל כל אותם הורים צעירים, שלא רוצים לנתק שרשרת דורות, שחושבים שאם הם מחונכים - זה אומר שהוריהם חינכו אותם טוב, שיודעים שניסיון חיים הוא דבר חשוב שלא כדאי לזרוק לפח - בשביל כל אלה מיועד השרשור הזה. בשיתוף עם מנהלת הפורום החדש והנחמד הזה, ולרגל "יום המשפחה" שיחול ביום רביעי, אני מתחילה במבצע איסוף "עצות סבתא" (וגם סבא כמובן) במיקוד על נושאי חינוך ילדים. לסבים ולסבתות
אילו פתרונות חינוכיים הוכיחו את עצמם כשהילדים שלכם היו קטנים ואתם חושבים שיועילו גם בחינוך של הדור הבא?
האם יש דברים שאתם רואים בדרכי החינוך של ההורים הצעירים היום, ואתם מצטערים שלא עשיתם כך בזמנו?
האם קיבלתם עצות טובות מהוריכם-שלכם ויישמתם אותם בחינוך הילדים? אם יש גם דברים אחרים וכיוונים שונים - הכל פתוח, ואשמח לשמוע. יהיה נחמד אם יעלו דברים חיוביים. את התלונות והקיטורים אפשר לשמור לפעם הבאה
"סבא וסבתא" בהגדרה הם מי שיש להם נכדים, אבל בשביל שנגיע באמת לדורות קודמים, כל מי שנולד קודם לקום המדינה - קודם. את העצות, הרעיונות והסיפורים כתבו כתגובה להודעה הזאת, בפורום הזה. אני אכנס ואקרא כל הודעה וכל עצה. המוצלחים והטובים ביותר, ייאספו למאמר אחד, כמובן תוך מתן קרדיט לכותב/ת.
תודה מראש על שיתוף הפעולה

תודה פלגיה על הכנסת הנושא לדיון.../images/Emo140.gif

את דעותיי אביע בסוף השרשור

אני מחכה לסוף כי נולדתי אחרי קום המדינה -חחח

בינתיים אולי אלמד מכם משהו לא ידעתי....

אליטובה

New member
אם תשימי ../images/Emo23.gif המילה " סבלנות" מורכבת משתי

מילים.... סבל נות והפרוש שלי שהסבלנות ראשיתה בסבל ...

אני 60

New member
יפה אלי

סבלנות זו מילת המפתח לכל דבר. הוקוס פוקוס והפורום מחייך אלי. העיקר אמרו שהמחשב חולה. פשוט החברה בתפוז התגברו אני מקוה על הבעיה. ערב טוב
-שלום-ית

אני 60

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif-כעצתה של דורית

לשים חמסות.
תודה לכלם על ההקשבה והתמיכה. -שלום-ית

פלגיה

New member
ואני רוצה להתחיל

בסיפור לדוגמה שלמדתי מסבתא שלי. סבתא שלי חגגה מזמן את יום הולדתה ה-90. היא אישה חכמה ונבונה וצלולה ביותר, וגידלה ילדים בתקופה קשה, ובלי עזרת משפחה, כך שאת רוב דרכה היא נאלצה לפלס לבד, במחשבה עצמאית. כשהתלבטתי בנושא הרטבת הלילה של אחד הילדים שלי, סבתא שלי סיפרה שהיא גמלה ילדים "בעזרת פרסים". כלומר בכל פעם שילד קם יבש - הוא קיבל פרס קטן. שאלתי: ומה קרה אם הילד לא קם יבש בכל זאת? והתשובה שלה: אז אמרתי לו שהיום הוא הרטיב "קצת פחות" מאתמול ולכן מגיע לו גם כן פרס. כך בכל יום הילד הרטיב "קצת פחות" - עד שנגמל לחלוטין. זה הסיפור שלי. עכשיו אני אחכה לסיפורים שלכם.

אליטובה

New member
חינוך הוא לא "מערכת" וגם לא "משרד"

חינוך הוא אחד התפקידים של ההורים כאן נולדתי ,כאן נולדו לי ילדי וגם נכדי .אני נולדתי לפני קום מדינת
והמסר שלי הוא סבא וסבתא לא צריכים להתערב בגידול הנכדים ,אלא להיות" מעורבים"

אליטובה

New member
בלשבת בנחת../images/Emo96.gif../images/Emo212.gif

להקשיב,לדבר,לחשוב על פתרון .ההחלטה הסופית היא בידכם ,למרות הנסיון שלנו ,כי לצערי רוב הצעירים חושבים שהם חכמים יותר מההורים

amigoro

New member
מסכימה עם ה ../images/Emo150.gif

אין תפשיד הסבא והסבתא לחנך!! ובטח לא לעקוף את החלטתם - אני רואה הרבה פעמים שהסבתא בעיקר תומכת בילד מאחורי גבם של ההורים במקום להסביר את עמדתם. זו טעות יסודית . בגדול מתן פרסים הוא עדוד לעשייה ויוזמה - ניתן לעשות זאת ע"י מילים טובות - מתן עונש מקםיא יוזמה של ילד לעשייה וגורם לילד להמרות את פי ההורים. מתן פרסים ע"י סבא וסבתא מסיט את הילד נגד הוריו והוא תמיד יעדיף את הסבא וסבתא במקום את ההורים.

amigoro

New member
התכוונתי לא מקדם יוזמה של ילד

כתבתי מספר פעמים - והמחשב נסגר באמצע - אז כתבתי מהר.

למעלה