דעותיי על השאלות ששאלת: 1. הלילה הראשון - תלוי מאוד בהחלטתך.
יש שיעדיפו לעלות מייד לצפון ולתחיל את הטיול משם, אני לא חושב שזה הכרחי, אבל הכל תלוי בך. האופציות שלך הן כאלו בגדול:
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לצ'יאנג מאי בשעה 6:40 בחברת אייר אסיה.
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לפוקט בשעה 7:50 בחברת אייר אסיה.
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לסאמוי בשעה 6:00 בחברת בנגקוק איירוויז.
לרדת לקומה הראשונה ולתפוס אוטובוס או מונית לבנגקוק ולהתחיל את הטיול בה.
במידה ובחרת באופציה האחרונה, תזמין מלון כבר ללילה הזה, אתה תצטרך מקום להתקלח ולהתרענן לאחר הטיסה, מקום לנמנם קצת עד שעות הבוקר המאוחרות.
המלצה למלון אני לא יכול לתת כי אני לא יודע מה התקציב המתוכנן שלך ומה אתה מחפש.
רק יכול להפנות אותך לחיפוש עצמאי בשני האתרים:
אגודה -
חיפוש מלונות
הוסטל וורלדוויד -
חיפוש גסט-האוסים והוסטלים
2. אין הכרח להתחיל בקנצ'נבורי, אפשר להשאיר לאמצע הטיול ולעשות תחנת בניים במרכז תאילנד בין הצפון לדרום (או הפוך), או לדחות לסוף הטיול.
אין חוקים, אף אחד לא יגיד לך מתי לעשות את הטיול הזה ולמה עדיף בסוף ולא בהתחלה והפוך, עשה זאת בעצמך!
3. מומלץ, ככל שאתה יותר קרוב לתאריך הטיסה מתייקרת ברוב המקרים. אם אתה מחליט לעלות עוד באוטו הלילה (ללא עצירה בבנגקוק) אז בטח שעדיף.
מעבר לזה, לעלות צפונה לארבעה ימים, שמתוכם שלושה ימים של טיול ג'יפים, נראה לי חבל, בצפון יש המון מה לעשות ולדעתי טיול ג'יפים של שלושה ימים הוא התמצית העלובה של מה שאפשר לראות בתאילנד ולא מייצג ומציג את הצפון התאילנדי כמו שהוא צריך להיות מוצג.
אני הייתי מאריך את השהות בצ'יאנג מאי בעוד כמה ימים ועושה טיול רגלי באיזור השבטים, משהו פחות ישראלי ופחות "לסמן |v|", מעבר לזה בצ'יאנג' מאי יש המון מה לראות ולעשות, יש מבחר עצום של ימי טיול, החל מ"חווית הגיבון" ועד טיול חצי יומי לדוי סוטפ (Doi Suthep), שוק לילה, קורסי בישול, פאבים, הופעות לילה.
בקלות אפשר להיות שם שבועות שלמים ולא לחזור על אותו הדבר פעמיים.
באשר לאיים שכתבת שאין תכנון מדוקדק, אני רוצה להגיד דבר עקרוני אחד:
האיים בתאילנד מפוזרים בכמה מקומות והם רחוקים זה מזה מספיק.
יש את פוקט ופי פי בדרום מערב (ים אנדמן) (אליהם אפשר לצרף גם את קראבי, ריילי ביץ' ואו-נאנג שלא כל כך רחוקים).
יש את סאמוי, פנגאן וטאו הנמצאים בצד המזרחי של דרום תאילנד (מערב מפרץ תאילנד).
ויש את סאמט וצ'אנג שנמצאים בצד הדרומי של מזרח תאילנד (צפון מזרח מפרץ תאילנד).
האיים שונים אחד מהשני באופיים, באחד יותר מסיבות באחר יותר טיולים, צריך לקרוא על כל אי ולהחליט גם בהתאם למיקום הגיאוגרפי לאיזה איים מגיעים, צריך לחשוב על זה שאי אפשר להיות בכל האיים ביחד, כאמור הם לא כל כך קרובים אחד לשני וחבל לבזבז זמן במעברים מיותרים.
באשר לבנגקוק, יש לי קצת תחושה שאתה מנסה להתחמק ולהתעלם מקיומה, תקן אותי אם אני טועה כמובן.
מבנגקוק קצת קשה להתעלם, בכל זאת היא רק פי שלושים יותר גדולה מירושלים בגודל וגדולה בשני מיליון בכמות האוכולוסיה מכל מדינת ישראל...
מה שכן, יש שיאהבו אותה מאוד ויש שישנאו אותה מאוד!
יש בה המון המון מה לראות, החל ממקדשים מפורסמים, דרך ארמון המלך, ועד לרובע הסיני, חוץ מזה יש את הנהרות והתעלות, ששייט עליהם הוא חוויה ויכול להוביל למגוון מקומות מעניינים, דרך שווקי הלילה, שווקי הרחוב, שוק סוף השבוע, תחרויות איגרוף בלומפיני, התצפית ממגדל באיוק, שלל הקניונים בעיר ועד לימי טיול (מאורגנים או עצמאיים) בשוק הצף, איותאיה (יומיים), קנצ'נבורי ומקומות נוספים. ככה ששווה לחשוב על זה שהעיר הזו צריכה כמה ימים טובים...