עצות לתאילנד

alfred9

New member
עצות לתאילנד

הי,
אני נוחת בתחילת ספטמבר ב-3:30 בבוקר לתקופה של חודש.
התכנון הוא לעשות טיול של יומים בקנצ'נבורי ואז לטוס לציאנג מאי לטיול מאורגן של 3-4 ימים. את היתר נבלה באיים ואין תכנון מדוקדק (נזרם משם)

השאלות הם:
1, איפה כדאי להזמין מלון ללילה הראשון?
2. כל הטיולים לקנצ'נבורי שמצאתי יוצאים בשעת בוקר מוקדמת ובטח אהיה עייף מדי, האם יש אחרים או ש"נגזר" עליי לבלות יום ראשון בבנגקוק?
3. האם כדאי להזמין את הטיסה לציאנג מאי מראש?
4. האם כדאי בכלל לדחות את קנצ'נבורי לסוף הטיול כמו שרוב הישראלים עושים?

תודה מראש

sani48

New member
כדאי לדחות את קנצ'נבורי

לסוף החופשה,יהיה לך הרבה יותר נוח(וגם חסכוני מבחינת זמן) לטוס על ההתחלה לצפון,דרך אגב בתקופה של חודש זה פספוס להיות רק 3-4 יום בצפון,ועוד לעשות את הטיולי קייטנה של רד בריק/טאנה,את הטיסה של צאנג מאי כדאי לך להזמין מראש דרך האתר של אסיה,בדרך כלל כמה שמזמינים יותר מוקדם,מקבלים מחיר יותר טוב,תעשה חיים

prizman

New member
אין לדברים האלו תשובה חד משמעית.

הרבה באמת מייעצים להתחיל בצפון תאילנד, להמשיך לדרום ולגמור בבנגקוק, מאני אישית עוד לא
הצלחתי להבין את ההגיון שבזה.
כל סדר אחר נראה לי הגיוני באותה מידה.
נניח שאתה טס לישראל, עדיף להיות קודם במטולה, אח"כ באילת ובסוף בי-ם?
לא חושב שיש על זה תשובה חד משמעית.

אני מסכים עם סאני שעל הטיול המאורגן עדיף לוותר.
לקאנצאבורי תוכל לצאת גם מאוחר, רק שזה שוב לא יהיה בטיול מאורגן ועדיף שכך.

אבשלום68

New member
גם אני לא מבין את ההגיון שבדחיית הטיול

לקאנצ'נבורי.
אבל בהחלט אל תיסע לקאנצ'נבורי במאורגן
סעבאוטובוס מתחנת הרכבת הדרומית
תגיע לשם מצא גסט האוס
http://www.travelfish.org/accommodation/thailand/central_thailand/kanchanaburi/kanchanaburi/all
שהה יומים לפחות בקאנצנבורי
קח משם טיול מאורגן לסנגקלבורי ליומיים

http://www.travelfish.org/location/thailand/central_thailand/kanchanaburi/sangkhlaburi
ואחרי זה סע לצפון לפחות ל10 ימים
האייים זה שוב פעם מאותו דבר.....

T o m c o

Member
מנהל
דעותיי על השאלות ששאלת: 1. הלילה הראשון - תלוי מאוד בהחלטתך.
יש שיעדיפו לעלות מייד לצפון ולתחיל את הטיול משם, אני לא חושב שזה הכרחי, אבל הכל תלוי בך. האופציות שלך הן כאלו בגדול:
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לצ'יאנג מאי בשעה 6:40 בחברת אייר אסיה.
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לפוקט בשעה 7:50 בחברת אייר אסיה.
להמתין בשדה התעופה לטיסת המשך (שהזמנת מראש) לסאמוי בשעה 6:00 בחברת בנגקוק איירוויז.
לרדת לקומה הראשונה ולתפוס אוטובוס או מונית לבנגקוק ולהתחיל את הטיול בה.

במידה ובחרת באופציה האחרונה, תזמין מלון כבר ללילה הזה, אתה תצטרך מקום להתקלח ולהתרענן לאחר הטיסה, מקום לנמנם קצת עד שעות הבוקר המאוחרות.
המלצה למלון אני לא יכול לתת כי אני לא יודע מה התקציב המתוכנן שלך ומה אתה מחפש.
רק יכול להפנות אותך לחיפוש עצמאי בשני האתרים:
אגודה - חיפוש מלונות
הוסטל וורלדוויד - חיפוש גסט-האוסים והוסטלים

2. אין הכרח להתחיל בקנצ'נבורי, אפשר להשאיר לאמצע הטיול ולעשות תחנת בניים במרכז תאילנד בין הצפון לדרום (או הפוך), או לדחות לסוף הטיול.
אין חוקים, אף אחד לא יגיד לך מתי לעשות את הטיול הזה ולמה עדיף בסוף ולא בהתחלה והפוך, עשה זאת בעצמך!

3. מומלץ, ככל שאתה יותר קרוב לתאריך הטיסה מתייקרת ברוב המקרים. אם אתה מחליט לעלות עוד באוטו הלילה (ללא עצירה בבנגקוק) אז בטח שעדיף.
מעבר לזה, לעלות צפונה לארבעה ימים, שמתוכם שלושה ימים של טיול ג'יפים, נראה לי חבל, בצפון יש המון מה לעשות ולדעתי טיול ג'יפים של שלושה ימים הוא התמצית העלובה של מה שאפשר לראות בתאילנד ולא מייצג ומציג את הצפון התאילנדי כמו שהוא צריך להיות מוצג.
אני הייתי מאריך את השהות בצ'יאנג מאי בעוד כמה ימים ועושה טיול רגלי באיזור השבטים, משהו פחות ישראלי ופחות "לסמן |v|", מעבר לזה בצ'יאנג' מאי יש המון מה לראות ולעשות, יש מבחר עצום של ימי טיול, החל מ"חווית הגיבון" ועד טיול חצי יומי לדוי סוטפ (Doi Suthep), שוק לילה, קורסי בישול, פאבים, הופעות לילה.
בקלות אפשר להיות שם שבועות שלמים ולא לחזור על אותו הדבר פעמיים.

באשר לאיים שכתבת שאין תכנון מדוקדק, אני רוצה להגיד דבר עקרוני אחד:
האיים בתאילנד מפוזרים בכמה מקומות והם רחוקים זה מזה מספיק.
יש את פוקט ופי פי בדרום מערב (ים אנדמן) (אליהם אפשר לצרף גם את קראבי, ריילי ביץ' ואו-נאנג שלא כל כך רחוקים).
יש את סאמוי, פנגאן וטאו הנמצאים בצד המזרחי של דרום תאילנד (מערב מפרץ תאילנד).
ויש את סאמט וצ'אנג שנמצאים בצד הדרומי של מזרח תאילנד (צפון מזרח מפרץ תאילנד).

האיים שונים אחד מהשני באופיים, באחד יותר מסיבות באחר יותר טיולים, צריך לקרוא על כל אי ולהחליט גם בהתאם למיקום הגיאוגרפי לאיזה איים מגיעים, צריך לחשוב על זה שאי אפשר להיות בכל האיים ביחד, כאמור הם לא כל כך קרובים אחד לשני וחבל לבזבז זמן במעברים מיותרים.

באשר לבנגקוק, יש לי קצת תחושה שאתה מנסה להתחמק ולהתעלם מקיומה, תקן אותי אם אני טועה כמובן.
מבנגקוק קצת קשה להתעלם, בכל זאת היא רק פי שלושים יותר גדולה מירושלים בגודל וגדולה בשני מיליון בכמות האוכולוסיה מכל מדינת ישראל...
מה שכן, יש שיאהבו אותה מאוד ויש שישנאו אותה מאוד!
יש בה המון המון מה לראות, החל ממקדשים מפורסמים, דרך ארמון המלך, ועד לרובע הסיני, חוץ מזה יש את הנהרות והתעלות, ששייט עליהם הוא חוויה ויכול להוביל למגוון מקומות מעניינים, דרך שווקי הלילה, שווקי הרחוב, שוק סוף השבוע, תחרויות איגרוף בלומפיני, התצפית ממגדל באיוק, שלל הקניונים בעיר ועד לימי טיול (מאורגנים או עצמאיים) בשוק הצף, איותאיה (יומיים), קנצ'נבורי ומקומות נוספים. ככה ששווה לחשוב על זה שהעיר הזו צריכה כמה ימים טובים...

קרלטון

New member
זה חוזר על עצמו

איך "כמה ימים טובים בבנגקוק" כוללים בתיאור שלך את איותאיה וקנצ'נבורי...? אני מבין שהן כנראה הסתדרו לך בטיול מבחינת הרצף בתור גיחות הלוך וחזור מבנגקוק. זה עדיין לא עושה אותן חלק מבנגקוק...

T o m c o

Member
מנהל
ברור שהן לא חלק מבנגקוק הן פשוט גיחות הלוך-חזור...

T o m c o

Member
מנהל
להבא אדייק את המשפט באופן הבא: "ועד לימי טיול (מאורגנים או עצמאיים) באזורים מעט רחוקים יותר (הכוללים כמה שעות של נסיעה) בשוק הצף, איותאיה (יומיים), קנצ'נבורי ומקומות נוספים."

קרלטון

New member
אני לא אבשלום קור

פשוט חשבתי שאתה ממליץ על כמה ימים טובים לבנגקוק עצמה, עם המלצה כזאת אני יכול להסכים ב-100%.

T o m c o

Member
מנהל
כל השורה שלפני השורה הזו כוללת המלצות בתוך בנגקוק...
בטוח שישנם דברים נוספים.
אפשר להיות שם שנים ולא להספיק לראות הכל...
:)

alfred9

New member
וואו - תשובה טובה! :)

Tomco, המון תודה על התשובה המושקעת והמפורטת
אתה צודק לגבי בנגקוק כבר הבנתי שקצת נסחפתי אחרי ה- PR השלילי שעושים לה בפורומים של מטיילים.
כנראה שנישאר ביום הראשון שם להתאושש מהטיסה ונלך לחלק מהאטרקציות שפירטת ובנוסף נחזור בסוף לכמה ימים שם.
גם לגבי האיים אתה צודק - התחלנו לגבש תוכנית - כנראה: קופפי, קופנגן וקטאו (צלילה) ואולי גם ריילי.
אתה פירטת מספר רב של איים - אתה ממליץ לבחור מספר קטן של איים ולהתמקד בהם או לדלג ביניהם (" קראבי, ריילי ביץ' ואו-נאנג שלא כל כך רחוקים...")

תודה שוב

T o m c o

Member
מנהל
עדיף לדעתי להתכוונן למקבץ אחד של איים לא להתחיל להתפזר על יותר מזה..
מעברים לוקחים זמן, לפעמיים חצי יום, לפעמים פחות, תלוי באופן המעבר.

בכלל האיים יש הרבה מה לעשות.
בהקשר למסלול שאתה מתכנן, בעיה אחת קטנה : פיפי לא קרוב לפנגאן וטאו...

אם אתה מתעקש על פיפי - לך על פוקט - פיפי - קראבי - ריילי ביץ' - או-נאנג
אם אתה מתעקש על פנגאן וטאו - אז זה סאמוי-פנגאן-טאו...

לדעתי מיותר לערבב בין שני מקבצי איים, אבל תלוי בך, בזמן שיש לך ובסכום הכסף שאתה רוצה להוציא על המעבר.

שאלת המשך...

אם אני מגיעה מקמבודיה ואהיה קצת בקוצ'אנג, באיזה איים כדאי לי להתמקד אח"כ?

prizman

New member
תגדירי טיפה יותר טוב את הדרישות.

תאילנד זו לא הפיליפינים, יש פחות מ 10 איים מתויירים. למעשה ממש מתויירים יש 4-5 ועוד כמה
שהרבה פחות.
ספרי מה בדיוק את מחפשת ויהיה קל יותר לעזור.

קצת מהכל אני מניחה...

גם בטן גב, גם מסיבות, גם שנורקלינג.
אם בטן גב אז חופים יותר שקטים דווקא ופחות ישראליאדה (שזה קצת מצחיק להגיד אחרי שכתבתי שבא לי גם מסיבות...).
אגב, לשמחתי (!) אני לא מגיעה למסיבות הפול מון. זה נראה לי המוני מדי.

המלצות (-:

היי
המלצה שלי שאם תדחה את קנצ'נבורי לסוף תוכל להנות ממנה ברגוע יותר במקום בהתחלה שאתה נוחת 3:30 בבוקר ואז לצאת כבר לטיול אחרי טיסה ארוכה נשמע מתיש ומעייף,ואין לך מה לרוץ יש לך חודש.
קנצ'נבורי זאת עיירה ירוקה ושלווה וחוץ מהטיול של היומיים שיוצא אליה: טיול שכולל לילה אחד במלון על גדות הנהר,שוק הצף,ספארי(יש אפשרות להאכלת גורי טיגרסים במחיר סמלי במקום),ביקור במפעל הסוכר ומסאז רגליים מפנק בסוף היום. כל זה ביום הראשון.
ביום השני תבקר בשמורת הטבע "אירוון ווטרפול" שמורת טבע מדהימה ביופיה עם מפלים עוצרי נשימה. שתוכל לטייל ולהשתכשך במים ואפילו לקבל פדיקור מניקור מהדגים במקום בחינם

לאחר מכן תעשה אמבטיה עם הפילים במקום! הטיול כולל אוכל,כולל הסעה ממקום למקום חוץ מי זה מומלץ בלי קשר לטיול להשאר עוד יומיים-שלושה בקנצ'נבורי להשכיר אופנוע ולטייל יש הרבה מה לראות שם. בערב יש שוק לילה מאוד זול במקום.
לגבי הטיסות
לא משנה לאן תטוס מומלץ להזמין את הטיסות מראש כי ככל שתמהר להזמין תוזיל לעצמך את העלויות. וככל שאתה מתקרב לזמן הטיסה הטיסות מתמלאות ומתייקרות. לשיקולך! (-:

מקווה שעזרתי
תהנה!

ליאת

prizman -כולם נוסעים צפון בנקוק איים

מכיוון שיוכלו לקנח באיים בסוף הטיול, זה ההגיון
כמובן שאין סדר קבוע אבל זה מה שאני עשיתי

כל אחד ובחירתו כמובן

prizman

New member
ברי, לא כולם עושים מאת זה.

אני לא יודע מה ההכרות שלך עם תאילנד, עם ויאטנם או עם לאוס, אבל כשמישהו
שואל בפורום או באופן פרטי אני משתדל להתאים את הבקשה לתשובה.

יפה שזה מה שאתה עשית אבל זה לא בהכרח מה שנכון. אני יכול להצביע על 100
מקומות שלא היית בהם בתאילנד ולדעתי הם מקומות חובה. מצד שני אני בטוח
שהיית לפחות בשני מוקומות שלדעתי מיותרים לגמרי.
מה זה אומר?
לדעתי כלום.

prizman

New member
כבר שלושה ימים

אני מנסה לעזור לאיזו משפחה לבנות טיול קצרצר בתאילנד.
מישהו שכותב כאן לפעמים עוזר לי בזה למרות שאני כבר יום או יומיים בתאילנד.

אז לא, אם מדובר במישהו שאכפת לך ממנו אז לבנות טיול מוצלח של שבועיים במזרח
הופך למשימה הרבה יותר קשה מאשר לבנות טיול של חודש.
זה גם קשה, לי לפחות, לדעת מה יתאים למטייל הממוצע שזה לא אני כדי לארגן את
הטיול נכון.
אין אמת אחת, אין לי מונופול על האמת, יש לי רק דעות אישיות שגם הן נכונות לגבי
ולא לכל האנושות.

למעלה