עצות לשיקום

ronen222

New member
עצות לשיקום

לפני שבוע וקצת עברתי תאונת דרכים קשה כרוכב אופנוע סטטיסטית אני חי בנס לסוג התאונה לדעתי חודשים יקח לי לחזור לאימונים כרגע אני עם שברים בצלעות נקעים במרפקי הידים קרסול שמאל ועצם השכם שמאל רגישויות גבוהות מאז התאונה ועד היום ירדתי 3 קילו מבלי לאבד % שומן לעצות פרקטיות אודה שלכם רונן

גלעד ק

New member
מכשיר ששולח פולסים חשמלים

אפשר להשתמש במכשיר כזה לשיקום.

../images/Emo122.gif

משתתף בצערך, ומאחל לך מכולנו החלמה מהירה ! הצעה של גלעד בהחלט מצויינת מנסיון עם מקרים כאלו ההמלצה הטובה ביותר היא לבצע פעילות גופנית קלה שתפעיל חלקי גוף שונים בעצימות נמוכה מאוד. לשם כך היוועץ עם הרופא המטפל או עם הפזיורפיסטית. שוב החלמה מהירה ועדכן אותנו.

ronen222

New member
תודה

בהתחשב בעובדה שאני מתאמן מאסיבי מזה שנים זה נורא מתסכל לעבוד בצורה כזאת והשאלה הכי חשובה כאן במה זה יועיל

גם אני אחרי תאונת אופנוע

מה קרה אצלך? איך קרתה התאונה? איזה אופנוע? איפה זה קרה?

qweasd1

New member
רוכבי אופנוע מתחלקים לשני סוגים

כאלה שעברו תאונה קשה, וכאלה שעתידים לעבור תאונה קשה.

אלי ו.

New member
מצטער לשמוע על התאונה

אתה יודע מה צריך לעשות, לעבוד מסביב לפציעות. הבעיה היא שאצלך אני לא רואה איפה. זה לא שאפשר לומר לך עבוד רק על חלק תחתון או רק על ידיים.. הייתי שומר על תזונה נקיה מאוד (מעט שומנים, כמו שאתה כבר עושה בכדי לא להשמין) שקול את הרעיון של מכשיר האלקטרודות. וכמובן, תתיעץ עם אנשי המקצוע, אם עוד היית אצל פיזיוטרפיסט, קבע תור מיד.

ronen222

New member
תודה לכולכם על התמיכה

בשעות בכאלה "חיזוקים" מנטלים מחזקים לא פחות מאימונים אכן צריך לשמור על תזונה נקיה אך השאלה היא כעת כמה חלבון כדאי לצרוך במנוחה כה ארוכה

תזונה

בשביל זה אנחנו כאן ואני בטוח שמרבית המתאמנים הקבועים התנסו בהפסקת אימונים מאולצת הן בגלל פציעות/תאונות והן בגלל אילוצים אחרים לכן אנו שותפים להרגשה. לשאלתך לגבי התזונה עליך להפחית במספר הקלוריות כולל חלבון וזאת על מנת לשמור על מאזן קלורי. כך בחשבון שגופך נמצא עכשיו במצב לחץ ולכן מערכת השרירים: 1. מגבירה את קצה הלב ונפח הפעימה (נפח ע"פ חוק סטרלינג) 2. מעלה את תפוקת הלב 3. מעלה את לחץ הדם 4. מצרה מאוד את זרימת הדם לרקמות פחות פעילות 5. מרחיבה את כלי הדם לשרירים 6. מפחיתה את ההפרשות של בלוטות העיכול ואת תנועתיות של מערכת העיכול. 7. מעלה משמעותית את ההפרשה מהתוכית של יותרת הכליה (יופרשו יותר הורמונים אפינפרין ונוראפינפרין) 8. עליה בהפרשת הורמונים מהקליפה של יותרת הכליה (יופרשו יותר הורמונים קורטיזול ואלדוסטרון) 9. הגברה של פרוק הסוכר בכבד (יותר סוכר בדם) ובנוסף מעלה את הסיכוי להתקף לב ומדכא את מערכת החיסון. ולמה אני כותב לך את זה כי חלק גדול מתופעות אלו מדכאים תאבון ומעלים את חילוף החומרים - ראה דוגמא איציק מרדכי בפרשה האונס לדעתי הוא רזה ב-30 ק"ג בתקופה הזו (וזו לא היתה דיאטה). שורה תחתונה שמור על עצמך לא לעלות במשקל ותתאמן עם משקלים קלים רק על מנת להניע מפרקים ולספק דם לאזורים הפגועים על מנת להחלים מהר יותר. כמובן ע"פ עצות הרופא המטפל. החלמה מהירה.

למעלה