עצות לשיפור התדמית

איתמר20

New member
עצות לשיפור התדמית

אז ככה, 1 - צריך להוריד את גיל ההתנדבות ליח"מ..., זה מאוד דיבלי שאני יכול להיות קצין בצבא בגיל 19 וחצי - 20 אבל להתנדב ליח"מ אינני יכול... 2 - לסדר את כל עניין הרישיונות לאקדח... זה מאוד דיבלי שאני יכול לצאת בגיל 18 עם נשק אוטומטי אין ספור מחסניות וכדורים, אבל רישיון לאקדח אינני יכול... 3 - זה המשך לעניין האקדח, אני בן 21, מתנדב 5 שנים משא"ז אבל אני לא יכול לקבל רישיון נשיאה לאקדח כי צריך להיות מינימום 3 שנים ביח"מ... למזלי יש לי נשק של משהב"ט אז אני יכול לצאת לסיורים (ולהגן על עצמי) עם אקדח / אמ-16, אבל אם הייתי בצבא ולא במשהב"ט והיה לי רק אמ-16 לא הייתי יכול לצאת איתו לסיור... ואז כדי להגן על עצמי אני אצטרך לחתום על קרבין, דבר שיגרום לי להראות מטופש ליד אזרחים... וזה גם יגרום להם לדעת שאני מתנדב ויתחסו אלי בהתאם... 4 - ליידע את השוטרים, שאנחנו מתנדבים, לא באנו לקחת להם את העבודה, באנו לסייע להם, לעזור לאזרח ולהוריד מהשוטרים נטל כבד מאוד, לצערי הרב רוב השוטרים מסתכלים על מתנדבים כאנשים שבכאילו באים לקחת להם את הכסף או משהו כזה...ולצערי הרב יש הרבה שוטרים שלא מוכנים לעבוד עם מתנדבים, למרות שאני מכיר כל כך הרבה מתנדבים ששמים בכיס הקטן שלהם שוטרים ואפילו קציני משטרה....

../images/Emo13.gifאיתמר-להלן תיקון לטעויות בדבריך.

1.נוהל אק"מ 70.001,המתייחס ליח"מ,מציין אפשרות גיוס חיילים(בני 19 ומעלה,בשרות פעיל של שנה לפחות)-לית"מ או למתמיד. הנוהל מפרט את הליך הגיוס.אם אתה רוצה להתגייס ליח"מ-מומלץ לקרוא הנוהל. 2.המלצה לנשק למתנדב:איני זוכרת בע"פ את מספר הנוהל אך תמציתו להלן:המלצה לנשק ניתן לתת לכל מתנדב שהינו בן 21 לפחות,מתנדב במשא"ז אבטחה(קלאסי) 5 שנים לפחות או יח"מ-3 שנים לפחות.בנוסף,כל מי שהינו מתנדב במש"אז 3 שנים,מתוכן שנה אחת לפחות ביח"מ,גם יכול לקבל המלצה. למרות האמור לעיל,ומאחר וק. האק"מ המחוזי הממליץ מול משרד הפנים,אינו חותמת גומי,שמורה לו הזכות שלא להמליץ ובלבד שאין באי-המלצתו משום אפלייה או שיקול דעת שאינו עולה בקנה אחד עם שיקול הדעת במיקרים דומים של המלצה. 3.שוטר שאינו רוצה לעבוד עם מתנדבים-בעיה שלו,שיילך ויחפש מי יחליף אותו,כשהוא רוצה חופש בחגים או שבת פנויה.

יודית רק לידיע כללית -בקשר לנוער

ראיתי שאין להם כל כך גבול אם "משחקי -נשק" זאת אומרת שהם לפעמים על יד אנשים משקשקים (דורחים-בלי מחסנית)-תנשק ואמרתי להם בצד שזה לא מתאים. לדעתי-צריך לחדש ולחדש את הוראות פתיחת באש הוראות החזקת נשק. שחס וחלילה לא יפלט כדור -וחס וחלילה לא יהיה לנו פצועים או הרוגים.

רק להוסיף

שאני ממש לא מפקפק בחבר'ה שלנו-ממש לא ואני מדבר בבחינת הביטחון שלנו ושל האנשים. לדעתי לא רצוי לתת למתנדב נוער נשק- הם עדין צעירים-ויכולים לסכן את האוכלוסיה-אבל-אני מכיר חבר'ה שאפשר לסמוך עליהם בעניים עצמות מתנדבי נוער שיצא פי פעם לעבוד איתם הם יכולים לעבוד אם היכולות שלהם ולעבוד יותר מ10 שוטרים לפחות-כי בם מכירים את עבודת השטח ממש טוב. לדעתי מה שאני חושב א- לנוער צריך לצאט אם מבוגר- בחור בגיל שלי בן 20 -21 ככה-שיודע להתמודד אם מצב לחץ.-ור"צ(ראש צוות)-שיפקח על הנעשה בשטח -לראות מה קורה אם המתנדבים שהוא אחרי עליהם.

"לסכן את האוכלוסיה"...

מה שכתבת על נוער עם נשק הוא גיבוב של שטויות. אין סכנה בלתת לנוער מתנדב שבא לתרום מזמנו נשק כמו שאין בעיה לתת ל"בוגרים" .הנוער שבא להתנדב הוא אחראי ואמין כמו כל שאר המתנדבים .כמו בכל כלל יש יוצאים מן הכלל ואלו שמשחקים עם הנשק ימצאו גם בבוגרים.

מתנדב

New member
רועי, חוששני שהנך מדבר שטויות...

כפי שמתנדב נוער אמר לך ישנם נוער שאחראים יותר ממבוגרים בנושא הנשק, ובלי כל קשר אינני רואה סיבה לא לתת לנוער קראבין כשהם יוצאים לסיורים...

איתמר20

New member
יהודית היקרה

תודה על התשובה, אבל אני מבקש ממך לרענן אולי את המשטרה בנהלים האלה... חבר שלי שהינו קצין ביחידה שלי, ביקש רישיון לאקדח מכיוון שהוא מתנדב 5 שנים משא"ז קלאסי, הוא לא רצה ללכת על העובדה שהוא קצין בצבא כי הוא משתחרר בקרוב והוא לא רוצה להתחיל את כל הבלאגן של שינוי סיבת הרישיון. הוא ביקש המלצה לרישיון לאקדח ונענה בתשובה שמכיוון שהוא אינו מתנדב 3 שנים יח"מ איננו יכול לקבל רישיון לאקדח... למרות שהוא מתנדב 5 שנים קלאסי. אני מכיר מספיק חברים, שביקשו להתנדב ליח"מ (מתמיד,ית"מ ואפילו מתנ"א) וכל פעם שהם ביקשו שאלו אותם בני כמה הם וכמה זמן נשאר להם לשירות... הם אמרו 19 - 20 וכל אחד אם כמה שנשאר לו... וכולם נענו בתשובות שרק חצי שנה לפני כניסה לקבע / שחרור מותר להתנדב ליח"מ ובנוסף הם חייבים להיות אחרי גיל 21 הם קיבלו את התשובות האלה גם במרחב דן גם במרחב ירקון וגם במשטרת תנועה ארצית... שוב, אני לא יודע מה תפקידך בכוח, אני יכול רק להניח שאת קצינת מתנדבים... אבל אולי את תרענני אותם בנהלים הללו...

מתנדב

New member
איתמר אני ממש מתפלא....

ידוע לי גם שמתנדבי קלאסי שיש להם לפחות 5 שנים במשא"ז, יוכלו להוציא רשיון לאקדח, יתכן שמסיבות אחרות לא רוצים להמליץ עליהם, שלא אני ולא אתה יודעים מהם הסיבות...

איתמר20

New member
מוזר

מוזר אחי, כי הם אמורים לצאת לקורס קציני מתנדבים.... והם בסגל בסיס הפעלה... וממש ממש מרוצים מהם... וזה לא אנשים שישיות או משהו כזה... חברה ממש רצינים שממש תופסים מהם, גם הקציני סיור והבילוש תופסים מהם... אבל תמיד יכול להיות משהו שאנחנו לא יודעים

../images/Emo13.gifאיתמר-כדי לא לעסוק

בתיזכורות,איננו מפיצים הנחיות שמתויקות ואינן עוברות מדור לדור,אלא מפיצים נהלים שניכנסים לאוגדן,שמשמש בשיגרה בכל נושא ואת כל בעלי התפקידים. אם יש בעיה ספציפית היכן שהינך מתנדב,נא הסב תשומת ליבו של המב"ס/הרמ"קמ שלך לנהלים (המחודשים,של שלושת החודשים האחרונים) או הפנה אותו אליי. ייתכן,שיש התנגדות מקומית לחולל שינוים במקומות שציינת,אך גם ברק(בירקון) וגם אורית בדן(אגב,היא שוחחה עימי בנושא לפני כשבועיים).

ישראל27

New member
הנהלים הם :מתמיד /יתמ/מתנא :

שנה בשירות , מעל לגיל 19 וכמובן אי פסילה בראיון התאמה בגלל אי אלו גורמים (פרופיל נפשי , התאמה לתפקיד , ועוד ועוד ) ימער /ימען = רק לאחר תום השירות ללא סעיפים נפשיים או פטור ושירות פעיל במילואים וכמובן לאחר שעברת בהצלחה מבחן אישיות ותחקיר ביטחוני . מי שפסל את חבריך - או טעה בנהלים , או שפסל אותם בגלל סיבות אחרות שנראו לו או שאתה יודע עליהם ולא פרטת אותם . כמו כן אין מניעה להתחיל בהליך הגיוס לימער/ימען בתוך הצבא , אך את התחקיר יש לבצע אחרי השחרור ....

ישראל27

New member
איתמר ידידי ...

בצבא אתה במסגרת שמפקחת עליך כל הזמן וגם מענישה אותך אם הינך עושה שטויות בקטע של נשק , כמו כן הנשק חוזר לצהל בסופו של דבר והוא ניתן לך כפיקדון ואינו שלך . במשטרה - עצם נתינת האישור ל קבלת עילה ממשרד הפנים להחזקת רשיון לנשק פרטי - היא לקיחת אחריות לתת לאזרח אפשרות להחזיק עליו נשק פרטי אישי ושלו -שהוא מחזיק אותו גם מחוץ לשעות הפעילות במשטרה ורבים וידועים המקרים שאזרחים עשו שטויות עם נשק אישי שלהם בכל מיני מצבים , ועל כן אותו קצין משטרה רוצה להיות סמוך ובטוח שהוא נותן נשק לאדם הנכון ובמיוחד שמדובר לשנים רבות ודווקא בגלל שקשה לפקח על זה לאחר מכן . כמו כן נתינת אישור לנשק אישי היא צופר ולא חובה על קציני במשטרה והיא ניתנת לכאלה שנותנים שעות פעילות רבות נראים בתחנה ולא רק באים פעם ב ..שנה ....ומוכרים אישית לקציני המשטרה או מומלצים כמתנדבים טובים ויעילים ללא בעיות משמעת . כמו כן סתם עצה טובה אתה בפורום פתוח .אינני יודע מי אתה ..איפה אתה משרת ומה מעשיך , אבל אתה יודע - בהתאם לפרטים שרשמת - השתיקה יפה להם בדרך כלל אינך יודע מי קורא פרטים אלו ואתה לא צריך לנסות ולהרשים אף אחד לא קונים את זה ....

איתמר20

New member
קצת ארוך, אבל אני בטוח שיש לכם זמן

דבר ראשון נתחיל עם הדבר שהכי הפריע לי בהודעה שלך, הקטע של להרשים... אינני מעוניין להרשים אף אחד... ואני בודק טוב טוב לפני כל הודעה שאני שולח שאני לא עובר על חוקי בטחון השדה / מידע... אינני נוקב בשמות או בתפקידים... ולהגיד קצין במשהב"ט זה לא להרשים אף אחד... כמו בכל יחידה גם במשהב"ט יש את הקרביים ואת הג'ובניקים... לא ציינתי באיזה תפקיד אני או חברי ואנני יציין זאת... דבר שני, אמרת שהצבא מנפיק רישיונות לאקדחים ושאתה משתחרר אתה נותן את האקדח לצה"ל... זה נכון למחצה, אבל גם לא הוגן, ברוב יחידות צה"ל אין הקצאות לאקדחים לקצינים ולאנשי קבע, קצין או איש הקבע המבקש ממ"צ רישיון לאקדח אומנם מקבל אישור מהצבא, אבל האישור הזה בא רק לאחר שגם משרד הפנים מאשר אותו... וגם לאחר שמ"צ מאשרת רישיון לאקדח הקצין צריך להוציא מכספו שלו ולקנות את האקדח... ולכן אני לא מוצא לנכון שבן אדם שעבר את כל הקרטריונים של משרד הפנים ושל מ"צ וקנה אקדח מכספו שלו יצטרך להחזיר אותו, במקרה הטוב הוא יצליח למכור אותו... ואז מה יקרה אם אותו בן אדם גם למעשה מתנדב משא"ז... אז שוב הוא צריך לעבור את כל עניין הבקשה לרישיון... זה תהליך של כמה שבועות ואפילו חודשים, שבאותו הזמן הוא סתם משלם פיקדון על האקדח לסוחר נשק או מפקיד אותו במשטרה... ובמצב הביטחוני / כלכלי של מדינת ישראל אני לא מוצא לנכון שהתהליך הזה יהיה כל כך מסובר למישהו שכבר עבר פעם אחת את הדרישות... הפקודות אומרות שסא"ל ומעלה רשאי להישאר עם הרישיון שקיבל כקצין בצבא... נגיד ואני רס"ן שנמאס לי מהצבא... אבל אני עדיין רוצה להשאיר את האקדח, למה אני לא יוכל לעשות את זה ? שירתתי ותרמתי שנים רבות מחיי למען המדינה, ועברתי כבר תהליך ארוך ומפרך... למה שאני אעבור אותו שוב ??????? דבר שלישי, אני חושב שציינתי את זה בהודעות הקודמות שלי, אותם המתנדבים אינם מתנדבים שבאים פעם בשנה כדי להכיר את השוטרים ולעשות מה שנקרה סיבוב דאווין בניידת ולעבור דרך כל החברים השישיות שלהם כדי להראות להם שהם בניידת, אלה הם מתנדבים בעלי עשרות תעודת הערכה על מעצרים ובעלי שם טוב לא בגלל שהם מכירים את אחד מהקצינים, אלא בגלל שהם קורעים את התחת בהתנדבות... ולא פעם אחת שמעתי איך המשטרה הביאה להם בהפוך על הפוך (ואת זה באמת אין טעם לפרט פה)

ofir_y

New member
שאלה

האם אזרח מן השורה הרוצה להגן על עצמו\עיסקו ולרכוש נשק, אינו יכול לעשות זאת אלא אם כן התנדב במשא"ז או היה במשטרה?

ישראל27

New member
עצמו /עיסוקו צריך להיות עיסוק

הקשור בתחום היהלומים או משהו כזה , או עיסוק שכולל נסיעות רבות לאיזורי יש"ע וכו ' ועליך להביא תצהיר של בעל העסק או של עורך דין נוטריון על כך ... בגדול , משרד הפנים לא מנפק נשק לסתם אדם בלי סיבה = עילה וגם למה שהזכרתי - הדבר לוקח זמן אם ולאחר שהצלחת להוכיח זאת ...

ofir_y

New member
למתנדב וישראל - תודה. עוד שאלה

מה בנוגע לאקדחי אוויר?

למעלה