עצות למציאת עבודה

ketrina

New member
עצות למציאת עבודה

שלום לכם,
אשמח להתייעץ איתכם בנושא מציאה עבודה.
אני קופירייטרית, הכנתי תיק עבודות,קורות חיים מקצועיים והתחלתי לחפש עבודה.
בשבוע הראשון היו מלא משרות ושניים חזרו אלי תוך 4 ימים ומאז עברו שבועיים ודממה.

בגלל שזה התחיל בהצלחה ועכשיו יש עצירה-אני תקועה. אין לי רעיונות אפילו לאן לשלוח קורות חיים.אפילו התקשרתי למשרדי פירסום ושלחתי להם את תיק העבודות.

יש לכם איזה טיפ -בכיוון החשיבה, כי אני קרובה ליאוש, לא חוזרים אלי-מה אפשר לעשות בנדון?
הקצבתי שעה ביום לשליחת קוח ושעתיים ביום לשיפור תיק העבודות.
אין לי מקומות חדשים לשלוח אליהם קוח.אני רואה שמשרדי הפירסום עדיין מחפשים והם בחרו לא לקחת אותי.
אני מאוד מפחדת שלא אמצא עבודה.אני חייבת לצאת מהתקיעות הזאת.
כל טיפ -בכיוון החשיבה או מעשי יעזור מאוד מאוד!
תודה רבה!

קרןשמש10

New member
חיפוש עבודה

שלום לך,
את מתארת מצב של ייאוש, אני יכולה להבין את זה כי תהליך חיפוש עבודה לעיתים אורך זמן ונדרשת סבלנות ואורך רוח. ובעיקר, לסמוך ולהאמין ביכולות שלך.
חסר לי קצת מידע כמו למשל - אלו שחזרו אליך - עד לאיזה שלב זה הגיע? האם יש לך ניסיון? מה את מביאה איתך בסל המשאבים שלך? אם את בתחילת הדרך ניסית להסתכל על משרות "זוטרות" יותר, גם הן במשרד פרסום, מה שיאפשר לך להתקדם בתוך המערכת?

קרן

ketrina

New member
שלום קרן,תודה על המענה :)

אני עוד לא מיואשת, אני פשוט לא יודעת מה צריך לעשות.כי אם אין תוצאות כנראה שאני עושה משהו לא נכון.
אילו שחזרו אלי-שלחו לי קופי טסט,מבחן שבודק את היכולות הקיראטיביות שלי.לא התקבלתי לצערי.

יש לי הסמכה מקצועית נחשבת בתחום,יש לי תיק עבודות.
לדעתי אני ברמה של 7 מתוך 10.לא מבריקה אבל די טובה.
יש לי יתרון שאין לאחרים-ידע רחב בעיצוב ותעודה של מעצבת גרפית.
אין לי ניסיון במשרד פירסום.

אני שולחת לכל משרה שמפורסמת כקופירייטר.מה הכוונה משרות קטנות יותר?

כנראה שהשליחה שלי לא נונה או משהו לא נכון כי אין התקדמות.איך לדעתך אפשר לפש נכון עבודה?
תודה :)

קרןשמש10

New member
מעולה

מעולה שאת לא מיואשת, אני רק השתמשתי במילים שלך, ושמחה לקרוא ששינית ל"עוד לא מיואשת".
לא תמיד הסיבה לכך שלא חוזרים אליך עם הצעות עבודה היא בגלל שעשית משהו לא נכון. יש בזה הרבה מרכיבים, שאלה של ביקוש מול היצע בתחום, מיומנות נדרשת, ניסיון וכו'.
אני לא מספיק מבינה בתחום הפרסום אבל מה שאני יכולה להציע זה שתחשבי על דרכים נוספות לחיפוש עבודה בנוסף לשליחת קורות חיים למשרדי פרסום. כמו לדוג' שימוש בקשרים אישיים, בדיקה מעמיקה של מה הדרישות למשרת קופירייטר, שיחה עם מישהו שעובד בתחום שיוכל אולי לייעץ מניסיונו. אילו עוד דרכים את יכולה לחשוב עליהם?

אולי נדרש ניסוח מחדש של קורות החיים שלך?
טיפה קשה לי להעמיק במה נכון לך ע"מ למצוא עבודה כי מן הסתם חסרים פרטים.

ניסית אימון אישי, אגב?

קרן

ketrina

New member
תודה רבה על כיווני החשיבה

ישבתי לבנות לי תוכנית פעולה מעבר לסתם שליחת קוח.
מקווה לתוצאות טובות

מציאת עבודה

שלום קטרינה,
אכן תהליך מציאת עבודה יכול להיות לא פשוט, ארוך ומעייף.
דווקא כיוון שזו עובדה ידועה, כדאי לקחת אותה בחשבון ולפתח ציפיות ראליות- זמן מציאת העבודה ממוצע בתחום הקופירייטינג (ע"פ פרסומים), הוא 6 חודשים, מרגע תחילת שליחת קורות החיים.
זו תקופה ארוכה ולכן נדרשת סבלנות מצד אחד והמשך חיפוש אינטנסיבי מצד שני.
האם תוכלי לחפש עבודה גם מחוץ למשרדי הפרסום? למשל לפרסם את עצמך באחד מאתרי הפרילנסרים (כדוגמת XPLACE) ?
האם תוכלי לחפש עבודה גם מעבר לקופירייטרית? למשל לעבוד בהפקות של חברות שמפיקות פרסומות? לעבוד כתקציבאית במשרד פרסום? כל נקודת התחלה יכולה להיות פתח ליצירת קשרים חדשים ו"הגנבת הרגל לתוך הדלת"...
האם יש לך חברים קופירייטרים שיכולים לסייע לך להיכנס לעבודה בתחום, אפילו בלי שכר בהתחלה או כעוזרת לקופירייטר מנוסה?
האם חשבת איך לעבוד בתקופה שאת מחפשת עבודה? כלומר, איך להמשיך להיות פעילה בתחום, גם כשאת לא מועסקת כשכירה (כתיבה, פרסום ברשתות החברתיות, העלאת בלוג...)

עוד נקודה היא שחשוב מאוד לשמור בתקופת חיפוש העבודה על חשיבה רציונלית וחיובית.
אני קוראת בין השורות שלך שאת עלולה להיקלע לחשיבה שמעצימה את הבעיה (לא חזרו אלייך אחרי שבועיים) במקום להכניס אותה לפרופורציה - כאן כדאי לעשות עבודה על צורת החשיבה, כי היא עלולה לנהל אותך למקומות לא מקדמים.

בהצלחה,
פאולה פרש - מאמנת אישית

ketrina

New member
אהלן פאולה, תודה רבה על המענה!

עבודה כפרילאנס מלחיצה אותי מאוד .
לקחתי את מה שאמרת-איך להישאר בתחום גם כשאני לא בתחום,וחשבתי על תחרויות עיצוב וקופי , כתיבת מאמרים, עיצוב לעמותות בהתנדבות.
בגלל שהתחיל לי ממש טוב על השבוע הראשון-קשה לי קצת עם זה שעכשיו זה פחות רץ,אבל הבנתי שמציאת עבודה ,במיוחד בתחום מצומצם תיקח זמן אז יש יותר אנרגיות להשקיע בחיפוש.
תודה רבה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חיפוש עבודה

קטרינה יקרה,
כפי שכתבו לך קרן ופאולה, יש עוד מה לבדוק ולהתקדם. מהניסיון שלי עם מחפשי עבודה, יש חשיבות גדולה למעבר ושיפור קורות החיים כך שיהיו בנויים נכון, כדי לעבור את השלב הראשון.
מעבר לזה, צריך להסתכל על גישות חדשות למציאת העבודה כפי שפאולה אמרה - אולי לא דווקא במשרדי פרסום, או למצוא נישה כמו פרסום דיגיטלי, או לחפש משהו שקרוב יותר לניסיון שלך בעיצוב גרפי. שווה גם לבקש פידבק ממכרים שעוסקים בקופירייטינג על התשובות שנתת למבחנים ששלחו לך, אולי זה יעזור לך להשתפר בפעם הבאה.
בכל תחום קשה להתחיל, ולעיתים צריך להתחיל בדרך מקורית - למשל אפילו בהתנדבות בעמותה, לבנות קמפיין אמיתי.
אימון אישי יכול מאוד לעזור - גם לשפר את קורות החיים וגם לחשוב על איזורי החוזק והיתרון שלך שיאפשרו לך להתבלט, ולא רק להיות טובה אך לא מצויינת.

למעלה