עצות למובטל הטרי

Haunted

New member
עצות למובטל הטרי

אני בטוח לא הראשון שמעלה פוסט עם הכותרת הנ״ל, אבל יהיה נחמד לקבל קצת ייעוץ מלמודי ניסיון.

קצת על עצמי - בן 28 מאיזור הדרום. בעל ידע וניסיון רב בתחום הקמעונאות והמכירות,
ניסיון בניהול צוותים של עשרות עובדים, וניסיון במכירות שטח בתחום הטכנולוגיה.

כמו רבים (וטובים) אחרים, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי ללא עבודה לאחר שמקום העבודה נקלע לקשיים והחל בקיצוצים.
אני בבית כבר כחודש וחצי, פעם ראשונה בחיי כמובטל, ולכן כל העסק הזה חדש לי. ככל שהזמן עובר אני נהיה פחות אופטימי
לגבי מציאת עבודה, מפחד ״לאבד״ את המומנטום ולהשאר מובטל לאורך זמן. מדי יום אני חורש את אתרי הדרושים ושולח קו״ח לכל משרה שנראית לי רלוונטית.
נכון להיום יצא לי להיות בראיון עבודה אחד, שהלך לא רע האמת, אך לא הסתדר עקב ביטול המשרה ע״י החברה. כמו כן שיחות הטלפון
הספורות שקיבלתי ממודעות באינטרנט היו לא רלוונטיות מבחינתי. אשמח לעצות וטיפים מחברי הפורום.

האם מוגזם להכנס לפאניקה אחרי חודש וחצי ?
האם יש טעם להשקיע זמן באתרי הדרושים ? על כל 10 קו״ח ששלחתי חזרו אלי 1-2 מעסיקים, אם בכלל.
הרבה אומרים לי לוותר על אתרי הדרושים ולהתמקד בקשרים וקומבינות, כי ״רק ככה אפשר למצוא עבודה נורמלית היום״.
יובהר כי מן הסתם אני כן מנסה להעזר בחברים וקשרים, אך גם פה האפשרויות מוגבלות ועד כה לא הניבו פרי.

מתנצל אם השאלות נשמעות נאיביות, אך הסטטוס ״מובטל״ חדש לי לאחר 7 שנות עבודה קשות.
ואם יש פה איזה מעסיק נחמד שמחפש איש מכירות איכותי וחרוץ אשמח לשלוח קו״ח

תודה מראש !

shapir1

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה!

אתה נשמע לי מאוד רציני ואיכותי ומקווה שתצליח למצוא עבודה מתאימה בקרוב מאוד.

חודש וחצי זה לא הרבה זמן, למרות שלרוב מי שרגיל לעבוד ואוהב להיות בעשייה זה נראה כמו הרבה מאוד זמן וזה קשה. ונכון, עם הזמן מתחילים להתייאש, לאבד ביטחון ואופטימיות, להיכנס לחרדות, פניקה וכו'. כמעט כל מי שמוצא את עצמו במצב זה של חוסר תעסוקה חווה את התחושות האלה, פחות או יותר.

אני מכירה אנשים שישבו הרבה יותר זמן בבית, מעל חצי שנה ואפילו כמעט שנה, עד שמצאו עבודה מתאימה. אז לא לכל אחד יש את הפריבילגיה הזאת, אבל רק כדי להרגיע - חודש וחצי זה בהחלט לא הרבה זמן.

אני מציעה לך להמשיך לבדוק כל אפשרות שנראית לך, גם אתרי דרושים, וגם באמצעות חברים / מכרים, רשתות חברתיות וכל דרך אחרת. לגשת באופן יזום למקומות עבודה פוטנציאליים וכו'.

ולא להתייאש, לעשות דברים גם בשביל עצמך ולנסות למלא את הזמן בדברים שיעשו לך טוב.

שיהיה בהצלחה

למעלה