עצות ללימוד עברית

• פותח הנושא pel
  • פורסם בתאריך

pel

New member
עצות ללימוד עברית

בני בן ה-8 כבר שולט בקריאה ובכתיבה באנגלית והייתי רוצה להתחיל ללמדו לקרוא ולכתוב בעברית. בבית אנחנו מדברים רק עברית כך שנראה לי שזה לא צריך להיות קשה במיוחד. יש למישהו עצות..איך להתחיל בזה? המלצות על ספרים או חוברות עבודה מהארץ, משחקי מחשב אולי... תודה

gozala

New member
משהו בדומה לזה ../images/Emo35.gif../images/Emo168.gif

אולי

Ho Oh

New member
כן

יש את החוברות עבודה של מט"ח. הן פשוט מעולות. בני בן 8.5 וכשהתחלתי ללמד אותו קרוא וכתוב בעברית האנגלית שלו הייתה מבוססת ותהליך הלימוד היה קל. היום הוא קורא מש טוב אנחנו לקראת סיום וכל מה שנשאר הוא לקנות ספרים בעברית כדי לתרגל את הקריאה וכדי לצבור אוצר מילים. אז חוברות עבודה ללימוד קריאה של מט"ח ויש להם גם תוכנות מחשב. אצלינו זה עבד. בהצלחה.

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

וזה שווה כל אגורה. עשיתי זאת גם עם ילדי והיום הם יום יודעים לקרוא ולכתוב בעברית. אמנם לא ברמה של בני/ות גילם בארץ, אבל יותר טוב מכלום (האמא מדברת איתם רק באנגלית, כך שכל החינוך העברי לילדים בא רק מצדי). צריך לזכור שעברית עבורם היא בכל זאת רק שפה שנייה.

לאור הביקוש הנה מידע נוסף

מדובר בתוכנה "יש לי סוד - אני קורא" בהוצאת מט"ח (המכון לטכנולוגיה חינוכית). לגילאי גן ובי"ס יסודי. בתי התחילה בגיל 6 ובני בגיל 4 וזה עבד יפה מאוד. אין לנו בי"ס עברי בסביבה (חוץ מבית חב"ד שמגיע כידוע לכל מקום) ולמרות זאת הזאטוטים שלי יודעים לקרוא גם בתנ"ך וגם הארי פוטר (בעברית)...
ולמקרה שהקישור למעלה לא יוצא טוב, הרי לכם ה- URL: http://www.cet.ac.il/orders/h-yesodi.asp את התוכנה קניתי בסטימצקי באחד מביקורי הרבים בארץ. אם לא יוצא לכם להגיע לישראל, נדמה לי שאפשר לקנות את זה כאן בארה"ב דרך האינטרנט.

אה - ועוד דבר...

אני ממליץ לקנות את הגירסה הישראלית החדשה שכנראה תואמת WINDOWS. הגירסה שנמכרת כאן בארה"ב היא הגירסה הישנה שרצה רק על DOS (מישהו זוכר מה זה?)

למעלה